Rămâi conectat

Ştirea zilei

ALBA IULIA: Taxele și impozitele nu au fost reduse la nivelul celor din 2012

Publicat

în

*Proiectul de hotărâre prin care se propune revocarea HCL nr.2/2013 și menținerea impozitelor și taxelor locale la nivelul anului 2012 nu a  fost aprobat

Taxele și impozitele pe care le vor plăti albaiulienii rămân mărite cu 16,05%. Proiectul de hotărâre prin care se prevedea reducerea acestora la nivelul celor din 2012, semnat de liberalii Gabriel Pleșa, Simone Albani, Rareș Buglea, Daniel Zdrînc și Vasile Petric, social-democrații Crișan Vasile, Ovidiu Jidveian, Bogdan Medrea, Horațiu Clepan și de reprezentantul PPDD, Dorin Pocol nu a fost aprobat în ședința extraordinară de astăzi.

Electrica Furnizare Discount

UPDATE 1: După aproape 45 de minute de discuţii privind formularea pe care trebuie să o aibă proiectul de hotărâre astfel încât să întrunească condiţiile legii s-a trecut la vot. Proiectul a fost aprobat numai de 10 consilieri (respectiv semnatarii proiectului) şi nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi adoptat. S-au abținut consilierii PDL Ioan Bogățan, Raul Tudorașcu, Pavel Popa, Iulius Viorel și Marius Presecan. Nu au participat la ședința extraordinară viceprimarii Dorin Șerdean (PPDD) și Paul Voicu (PDL) și consilierii democrat-liberali Marius Costinaș, Aurel Crișan, Mircea Ludoșan și Cornel Sandu.

UPDATE 2: Discuțiile purtate între consilieri nu au fost lipsite de declarații și acuzații. A avut loc chiar un schimb de cuvinte mai dur între consilierii Dorin Pocol și Gabriel Pleșa. Primul și-a acuzat colegii liberali că de foarte multe ori votul lor nu este în folosul cetățenilor, că au fost situații în care au votat doar ca să fie împotriva celor din opoziție. De asemenea, cu toate că a semnat proiectul de hotărâre pus în dezbatere astăzi, a dat de înțeles că ar fi de acord, totuși, ca taxele să rămână indexate cu 16,05% deoarece municipiul are nevoie de bani pentru a se dezvolta iar suma plătită în plus de albaiulieni este relativ mică.

În replică, liberalul Gabriel Pleșa a declarat că este intrigat de întoarcerea cu 180 de grade a reprezentantului PPDD și l-a acuzat că se poziționează ”la mijloc” din punct de vedere politic, doar ca să ”dea bine în fața presei”.

———————————

Reamintim că hotărârea de indexare cu 16,05% (în raport cu inflația) – o obligație stabilită prin Hotărârea de Guvern nr. 1309/27 decembrie 2012 a fost adoptată în ședința extraordinară a CL Alba Iulia din 7 ianuarie 2013 iar la acea dată s-au abținut de la vot doar consilierii Gabriel Pleșa, Simone Albani, Rareș Buglea, Daniel Zdrînc și Vasile Crișan.

Știre încurs de actualizare.

Publicitate

Ştirea zilei

Curentul a „ars-o” pe o albaiuliancă : factură de 42000 de euro pentru un apartament. „Aveți grijă la contoarele electrice” 

Publicat

în

Curentul a „ars-o” pe o albaiuliancă : factură de 42000 de euro pentru un apartament. „Aveți grijă la contoarele electrice”

Anamaria P., o tânără care deține un apartament situat într-un bloc de pe str. Gladiolelor din cartierul Cetate a rămas șocată când a văzut suma care i-a venit de plată pentru consumul de energie electrică înscris pe factura fiscală seria FEF21, numărul 9568297501 din data de 18 iunie 2021, emisă de Societatea Electrica Furnizare SA.

Potrivit documentului, perioada de facturare este cuprinsă între 11 mai și 10 iunie 2021, iar suma de plată este de 207.866,32 de lei, de circa 3.500 de ori mai mare decât cea obișnuită, care în medie este de 60 de lei/lună, iar toate facturile pe ultimele 7 luni de zile au fost achitate. Conform facturii, consumul înregistrat la apartamentul cu pricina în acel interval este de 299.173 KWh (aproape 300 MWh, ca la o firmă – n.a.), în condițiile în care consumul mediu lunar la un apartament este de 100 KWh.

Electrica Furnizare Discount

„S-a emis o factură în valoare de 207.866,32 de lei pe un index eronat. Solicit recitirea contorului și facturarea corectă. Meționez că sunt plecată în străinătate, la locul respectiv nefiind consum mare, locuind temporar”, scrie Anamaria P. în reclamația formulată către furnizorul de electricitate.

Ea ne-a declarat că nu a plătit suma respectivă, fiind vorba de peste 42.000 de euro care trebuie plătiți până în 3 iulie, dar reprezentanții companiei i-au spus că rezolvarea problemei va fi un proces de durată, mai ales că directorul este în concediu. Anamaria P. a precizat că dorește să atragă atenția altor albaiulieni să-și verifice contoarele de curent electric, în eventualitatea că se află într-o situație asemănătoare.

Robert GHERGU

Citește mai mult

Ştirea zilei

Rezultate finale Definitivat 2021: Notele, publicate MÂINE, pe site-ul Ministerului Educației

Publicat

în

Rezultate finale Definitivat 2021: Notele, publicate MÂINE, pe site-ul Ministerului Educației

Mâine, 27 iulie, rezultatele finale la examenul de Definitivat 2021 vor fi punlicate, după soluționarea contestațiilor.

Rata de promovare la examenul naţional de Definitivat 2021 în învăţământul preuniversitar (medii mai mari sau egale cu 8) este de 72,90%, în creştere cu peste 3,5% față de anul trecut (69,17%), a anunţat Ministerul Educaţiei. Din totalul celor 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate, 187 au fost notaţi cu 10, iar 701 au primit note între 9,50 şi 9,99.

Rezultatele la examenul de Definitivat 2021 au fost publicate miercuri de către Ministerul Educaţiei, pe site-ul dedicat, dar şi în centrele de examen.

Au fost declaraţi promovaţi, înainte de înregistrarea şi soluţionarea eventualelor contestaţii, 5.782 de candidaţi cu medii între 8 şi 10.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obţină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puţin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenţi 8.300 de candidaţi (95,80%). Dintre aceştia, 366 de candidaţi s-au retras, iar un candidat a fost eliminat pentru fraudă.

Lucrările a doi candidaţi au fost anulate în centrele de evaluare

Astfel, din totalul celor 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate, 4.156 de candidaţi au obţinut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceştia, 187 au fost notaţi cu 10, iar 701 au primit note între 9,50 şi 9,99.

Potrivit Ministerului Educației, 3.232 de candidaţi au avut note între 5 şi 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 543 de candidaţi.

Contestaţiile se depun la centrele de examen, miercuri şi joi. Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro în 28 iulie.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, un cadru didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare, evidenţiază Ministerul Educaţiei.

Publicitate
Citește mai mult

Ştirea zilei

Trafic ÎNGREUNAT pe DN1, lângă Sântimbru: Un TIR s-a defectat și a rămas pe carosabil

Publicat

în

Traficul este îngreunat pe DN1, pe raza localității Sântimbru, în cursul zilei de astăzi, 27 iulie.

Potrivit IPJ Alba, acest eveniment s-a produs din cauza unui TIR, care s-a defectat și a rămas pe carosabil.

Electrica Furnizare Discount

Polițiștii acționează pentru fluidizarea traficului.

Vom reveni cu detalii.

FOTO: ARHIVĂ

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea