Alba Iulia scrie istorie în An Centenar. Cea mai mare imagine a unei hărți făcută de peste 7.000 de voluntari. În interior se află cifra 100. Toți participanții au cântat ”Deșteaptă-te române!”

Alba Iulia scrie istorie în An Centenar. Cea mai mare imagine a unei hărți făcută de peste 7.000 de voluntari. În interior se află cifra 100

Mii de copii, tineri și adulți din 70 de localități au sosit sâmbătă în Alba Iulia pentru a intra în Guinness World Records cu cea mai mare hartă a unei țări formată din oameni, în cadrul unui eveniment special.

ELIT

La eveniment s-au înscris participanți din 67 de localități din țară, harta înscrierilor acoperind aproape toate zonele istorice ale României: Bucovina, Maramureș, Transilvania, Banat, Muntenia.

Pe lângă experiența unică de a lua parte la o astfel de acțiune, fiecare participant va primi o diplomă și o pelerină oficială a evenimentului.

Mihail David - 2020

 

”Este un demers excepțional, care poate să rămână pentru mulți ani de aici înainte în memoria copiilor și tinerilor care vor lua parte la formarea cifrei 100”, a declarat Ovidiu Neamțu – inițiatorul festivalului.

7 Comentarii

albaiulian 29 septembrie 2018 at 14:26

Penibil… Arata ca Romania in DOLIU !!! Nu puteati sa le dati si celor care au facut conturul tricouri albastre, galbene si rosii ???

marius 29 septembrie 2018 at 15:44

Împărtășesc opinia albaiuleanului. Suntem în an aniversar, nu în doliu național. Este, cumva, regizorul acțiunii maghiar ori un minoritar, rudă cu cel de la Cortoceni?
– sigur, se vor trezi unii care să afirme ca negrul și albul sunt culori trecutului, dar stimabililor noi trăim în prezent și aniversăm memoria trecutului prin acțiunile prezentului.
– Ps. Încă o dovadă că nu toate intențiile bune se materializează în acțiuni lăudabile.

ancu 29 septembrie 2018 at 16:18

7000 de voluntari?
@albaiulian: sunt poze și cu tricolorul

phobos 29 septembrie 2018 at 17:30

circ pentru oamenii cu mintea in colturi de smartfon si feisbuc…
Tara arde si astora le arde de… recorduri. Pfff…
Treziti-va si faceti-va datoria civica impotriva hotilor din politica!

Roman și dac 30 septembrie 2018 at 8:25

Fraților, îmi pare rau ca trebuie sa va spun dar cred ca sunteți dintre cei care doar vorbesc și baga numai de vina cu răutate dar de făcut nu fac nimic în tara asta. Dacă nu ați fost acolo sa vedeți cum s-a desfășurat evenimentul nu mai vorbiti aiurea.Acolo au fost copii, tineri și adulți care si-au sacrificat cel puțin 4 ore din timpul lor iber ca sa realizeze ceva simbolic pt. tara noastră iar la final sa se bucure de reușită. Hai sa nu mai aruncam cu noroi în stânga și în dreapta ci sa punem umărul sa realizam fiecare ceva pt. tara asta.

phobos 30 septembrie 2018 at 13:07

Prietene cu „ceva simbolic” faci fix un c*c*t! Asta a ajuns omenirea in secolul 21.. Crede ca daca da „like” si „subscribe” te miri la ce mizerie gen feisbuc rezolva problemele reale… Asta faceau si hipiotii care „meditau” sub influenta drogurilor crezand ca asa aduc pacea in lume… S-a vazut… Coreea, Vietnam, etc.
Nu de acte simbolice are nevoie Romania! Ci de oameni corecti si implicati in realitate.
Urmeaza cearta pe referendum in timp ce hotii baga pe usa din dos legile justitiei, a pensiilor… fondu’ suveran…

Celia 30 septembrie 2018 at 13:31

Roman și dac: conplimentele mele. În puține cuvinte elegante și neofensive ați încadrat totul. Este ușor sa băgăm de vina la tot. Deja tara e plina de necazuri, ar trebui sa ne bucuram uneori și de puținele momente plăcute. Sa fim mândri ca am stabilit un record mondial, ca cineva s-a implicat cu timp, au pus toți suflet în aceasta acțiune și au obținut un mare rezultat.
phobos am o întrebare la afirmația dvs: credeți ca în acest timp „pierdut” în care tara a ars, persoanele prezente la acest eveniment ar fi putut salva România? În ce mod? Dvs ce anume faceți pt salvarea acestei țări? În timp ce corupții din politica se gândeau cum sa îngroape tot mai tare tarisoara pt care au murit strămoșii noștri doar ca să ne-o lase noua moștenire, acești tineri au făcut vizibila tara noastră în lume în singurul mod în care au reușit sa o facă. Au încercat sa arate ca în România exista și acțiuni care sunt de văzut cu drag și admirație, nu numai porcăriile și denaturarea din aceste vremuri.
La cei care nu au văzut toată acțiunea, le răspund ca harta a fost făcută și cu tricolorul.
Ar trebui văzută ca o acțiune în care în acest moment România este în doliu pt ca trăim vremurile care le trăim însă apoi se transforma în România colorata cum avem speranța toți ca va fi din nou într-o zi.
Băgând de vina nu obțineți nimic dragilor!
Eu sunt din Alba Iulia, am fost crescuta cu dragoste de tara și patriotism și sunt mandra de aceasta acțiune. Am mulți prieteni străini cărora le-am trimis articolele și care au rămas cu gura deschisa,plăcut surprinsi după o săptămână în care unii romani pleava societății au făcut ravagii în Italia în toate modurile posibile
BRAVO ALBA IULIA!!!!!! Bucurați-vă oameni buni de micile plăceri și nu va lăsați sufletele adâncite de tot în mizerie!!!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...