Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alba Iulia, pe locul 9 în topul celor mai periculoase locuri din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Orașul Marii Uniri e plin de locuri în care n-ar fi bine să vă prindă noaptea. Sunt zone în care până și localnicii se tem să pună piciorul. Un reporter Kanal D s-a aventurat în mijlocul acestor cartiere pentru a vedea de ce Alba Iulia ocupă locul 9 în topul celor mai periculoase locuri din România.

Alba -Iulia , un alt oraș aflat pe lista violenței din România. Aici sunt trei cartiere rău famate.

Primul loc în care s-a mers, fiind considerat foarte periculos, este cartierul Țigănime. Este considerat de către autorități un cartier primejdios.

E o zonă în care străinii nu sunt priviți cu simpatie și unde locuitorii cartierului își fac singuri legea. 80 la suta  dintre ei nu muncesc și toată lumea trăiește într-o sărăcie lucie. Cartierul e ocolit de toată lumea, pentru că aici se comit infracțiuni în fiecare zi. Frica plutește în aer, iar încercarea de a-i face pe localnici să arate un minim respect e treabă grea. Din cartierul Țigănime se merge în altă zonă rău famată: blocul G2, un loc extrem de periculos. Oamenii se feresc de această zonă.

Blocul G2 denumit și ,,Turturica,, este renumit pentru ferocitatea celor care stau aici. În urma presiunilor venite din partea cetățenilor orașului, primăria a hotărât să-l demoleze.

Bumbu Nicolae, consilier local și reprezentant al Romilor: „Suntem de acord să demoleze blocul și să facă parcare. Este o zonă rău famată, dar să le ofere anterior alternative oamenilor, adică locuințe decente. În bloc sunt 33 de proprietari de bună credință și locatari care au avut încheiate contracte de locațiune cu primăria.

În Sebeș, cartierul Câmpului, este de asemenea considerat o zonă periculoasă, la fel ca cele din Alba Iulia.

Întrebați, reprezentanții Poliției Județene Alba au confirmat că există un risc în a merge în aceste cartiere dacă nu ești din zonă.  Sărăcia și lipsa de educație îi fac pe locuitorii acestor cartiere să fie priviți cu teamă de către restul populației.

Sursa: stirilekanald.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea