Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

ALBA IULIA: Lideri PDL și reprezentanți ai Fundatiei Adenauer, despre soluții pentru învățământ și dezastrul guvernării USL

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În acest weekend la Hotel „Parc” din Alba Iulia s-a desfășurat cea de-a treia întâlnire din cadrul Programului de Excelenţă în Politică, respectiv un curs organizat de PDL si Fundatia Konrad Adenauer la care au participat aproape 30 de cadre didactice din județul Alba și din întreaga țară.

La conferința dedicată încheierii evenimentului au participat în calitate de organizatori și lectori, Rodica Andronescu, vicepreședinte PDL Alba, Oana Badea, fost secretar de stat în Ministerul Educației, Raluca Turcan, deputat și vicepreşedinte PDL, Radu Carp, coordonator curs din partea PDL, Florin Şari, coordonator curs din partea Fundatiei Konrad Adenauer, dar și Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, în calitate de invitat special.

Toți au criticat foarte dur activitatea Guvernului Ponta, folosind cuvinte precum: mincinos, demagog,  iresponsabil, incompetent, etc.

Promovarea antreprenoriatului în rândul tinerilor, programele de învăţare continuă, respectiv  programul PDL pentru Educaţie, au fost principalele teme abordate la cursuri.

Venit direct de la ceremonia de deschidere a anului universitar organizat de Universitatea “1 Decembrie 1918” de la Alba Iulia, Mircea Hava i-a criticat pe politicienii care au luat cuvântul în cadrul evenimentului, susținând că dorind să se arate cât mai preocupați de bunul mers al vieții economice, cam toți au vorbit despre autostrăzi, despre aurul de la Roșia Montană, despre copii, șamd, însă au uitat să vorbească despre ceea ce se întâmpla acolo și despre ceea ce înseamnă o universitate.

Iar problema cea mai mare, care îi preocupă pe toți, așa cum i-a confirmat și președintele Consiliului Național al Rectorilor  din România, este scăderea subvenției statului pentru studenți. De la 3.500, 2.500 de lei au ajuns acum, în timpul guvernării USL, la 1.900de lei.

“Așa se face decimarea, prima dată îi lași să moară de foame și apoi dispar în mod natural”, a spus ironic Hava, legat de strategia pentru învățământ a Guvernului Ponta.

Deputatul Raluca Turcan a vorbit despre rolul Fundatiei Konrad Adenauer în elaborarea politicilor educaționale, despre profesionalizarea cadrelor didactice și prin intermediul cursurilor de genul celui care tocmai se încheiase la Alba Iulia, despre “dezastruasa guvernare a USL”, despre subiectul Roșia Montană, dar și despre cele trei proiecte de lege pe care parlamentarii PDL le-au propus în domeniul învățământului.

 „Primul se referă la proiectul after-school, și anume introducerea unui tichet valoric de 100 de lei cu scop exclusiv educațional care se acordă familiei elevului pentru a beneficia de supraveghere după orele de curs și pregătire pentru școală. Un alt program depus la parlament este înlocuirea programului cornul și laptele cu o masă în școală. Am ajuns la acestă concluzie pentru că acest program a ajuns o risipă, în majoritatea județelor din țară. Al treilea proiect este cel referitor la Bursa Întreprinzătorului, proiect care vizează facilități fiscale pentru întreprinzătorii care vor să creeze locuri de muncă, din mediul calificat din universități. În acest fel acesta bursele sunt deductibile fiscal”, a explicat Turcan, alias ministrul propus de PDL pentru Educație.

Oana Badea a adus în discuție faptul că 10 % dintre elevii din județul Alba care au finalizat clasa a VIII-a în acest an, nu se mai regăsesc la liceu. Acest lucru se datorează, potrivit democrat-liberalei, nedecontării navetei pentru elevii din mediul rural. “Victor Ponta este dator elevilor din mediul rural”, a afirmat Oana Badea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea