Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Alba Iulia este, pentru două zile, capitala regiunilor europene

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi și Vineri – 21 și 22 februarie – se vor desfășura la Alba Iulia, în organizarea Consiliului Județean Alba, lucrările Prezidiului și Biroului Executiv al Adunării Regiunilor Europene (ARE), cea mai largă reţea independentă a regiunilor de pe continentul european, ce reunește peste 250 de regiuni din 35 de ţări precum şi 16 organizaţii interregionale.

„Pe ordinea de zi a ședințelor celor două organisme de conducere ale ARE se află subiecte foarte importante, legate atât de evoluția viitoare a organizației, de pregătirea pentru adoptare a unei noi strategii de acțiune și a unei noi formule organizatorice, cât și teme cu impact european, precum utilizarea vehiculelor electrice, lărgirea rețelei europene RUR@act de cooperare rurală sau realizarea unui parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății, pentru ameliorarea serviciilor sanitare și îmbunătățirea accesului la servicii sanitare de calitate.

Tot la Alba Iulia va fi definitivată și ordinea de zi a două conferințe importante pe care ARE le organizează în perioada următoare pe tema crizei economice mondiale. Prima dintre aceste conferințe va avea loc la în luna martie la Varșovia și va fi axată pe modul în care regiunile pot susține tinerii în general și tinerii antreprenori, în special, pentru a se descurca pe piața muncii și pentru a genera dezvoltare economică. A doua conferință, ce va desfășura în luna mai la Paris, beneficiind de prezența unor înalți reprezentanți europeni, se va axa, în principal, pe găsirea de soluții financiare pentru relansarea economică a regiunilor.

Cu ocazia reuniunilor de la Alba Iulia  avea loc și o întâlnire privată între Președintele ARE, domana Michele Sabban și reprezentanții județelor din România, pentru a discuta direct modalitățile de îmbunătățire a colaborării în cadrul acestei organizații.

În prima zi a lucrărilor va fi reînnoit și Acordul de Cooperare dintre județul Alba și ARE, un nou document comun fiind semnat de domnul Ion Dumitrel, Președintele CJ Alba și doamna Michele Sabban, Președintele ARE.

Evenimentul este și o execelentă ocazie de promovarea a județului Alba în Europa, la Alba Iulia fiind prezenți, alături de doamna Michele Sabban, Președintele ARE și de domnul Pascal Goergen, Secretarul General al ARE, și reprezentanți ai celor 62 de regiuni care formează cele două organisme de conducere ale organizației.

Singurul birou de reprezentanţă al ARE din Europa Centrală şi de Sud-Est se găseşte la Alba Iulia, funcționând aici din anul 2003”, se arată într-un comunicat remis presei de George Șinca, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Alba.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea