Rămâi conectat

Sport

Alba Iulia – capitala powerliftingului românesc

Publicat

în

Alba Iulia, noiembrie 2010, ultimul week-end al lunii, un nou prilej pentru reunirea suflării powerliftingului din România, cel mai bun prilej de fapt, Campionatul Naţional de profil destinat seniorilor şi senioarelor. În primitoarea sală de sport a Universităţii „1 Decembrie 1918” s-au prezentat în cele două zile de concurs peste 80 de sportivi în căutarea marii performanţe, un număr record de sportivi la un asemenea nivel. Ştim că de cele mai multe ori sportul nu reuşeşte să treacă de latura sa pecuniară însă acum am izbutit să găsim combinaţia perfectă între sportivi de nivel internaţional şi cei care abia deschid ochii în acest sport. De această dată am impus pe lângă prezenţa Agenţiei Naţionale Antidoping şi un arbitraj profesionist, ideea unei construcţii care să nu ţină doar de viitorul imediat.
Performanţele obţinute sunt încurajatoare atât pentru antrenori şi federali cât şi pentru sportivii care simt un plus de abordare cu fiecare competiţie care trece. Atmosfera de concurs a fost întreţinută călduros de un public într-o sală de sport în care şi-au făcut loc speranţa că acest sport are şi prezent şi viitor. Una peste alta, competiţia, care a făcut parte din seria de manifestări ocazionate de celebrarea Zilei Naţionale a României, a reuşit să-şi atingă scopul propus de a aduce în faţa celor interesaţi atât emoţia unui nou început cât şi determinarea marii perfomanţe în powerlifting. Competiţia a fost un exerciţiu plăcut, destins dar nu mai puţin profesionist şi exigent, fapt care demonstrează că powerliftingul este o mare familie nu doar un sport cu greutăţi.
Rezultatele efective, performanţele în cifre exacte, lista cu sponsorii vor deveni la un moment dat un fapt statistic şi nimic mai mult, însă pentru oamenii care au asistat la cea de-a doua ediţie a Campionatului Naţional de Powerlifting destinat seniorilor şi senioarelor cele întâmplate reprezintă constituirea unor amintiri la fel de preţioase ca orice altă amintire care-ţi marchează viaţa. Mulţi seniori au fost şi, totuşi, toţi lăsând la o parte latura de războinici necesară într-un astfel de sport, au devenit copiii unui sport care îi premiază pe cei cu tărie de caracter. A fost o experienţă pe care ar fi trebuit să o trăiască mai mulţi dintre noi însă viaţa e lungă şi powerliftingul românesc abia începe să-şi scrie povestea. În timp veţi vedea că am avut dreptate, măcar pentru că adevărul îi sprijină pe cei care au tăria să-l accepte.
Pe finalul acestui comunicat de presă am mai zice doar că a existat în cele două zile de competiţie un soi de mândrie supervizată de Steagul şi Imnul României care în felul lor ne-au adus aminte că se poate şi altfel. Pe curând, căci anul acesta mai vorbim despre powerlifting în timp ce alţii vor vorbi de Moş Crăciun.
Biroul de presă al Federaţiei Române de Powerlifting


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Liga a 4-a, etapa a 28-a: Olimpia Aiud – Inter Unirea 3-1, cu dublă P. Mărginean

Publicat

în

În al doilea joc al rundei a 28-a a Ligii a 4-a, o nouă victorie a gazdelor, după ce asează Viitorul Vama Seacă a învins Kinder Teiuș cu scorul de 4-1 (1-0)

Olimpia Aiud – Inter Unirea 3-1 (2-0): P. Mărginean (28, 65), G. Oltean (30)/ Ilea (46). O partidă cu aer de vacanță, între două echipe liniștite.

Olimpicii au câștigat al doilea joc la rând, iar vizitatorii au pierdut a doua întâlnire consecutivă. De remarcat prezența, iarăși, în formula amfitrionilor a tânărului Andrei Stanciu (jucător născut în anul 2006);

Elit - Gustul Desăvârșit

*Spicul Daia Română – Industria Galda de Jos;

*GT Sport Alba Iulia – Performanța Ighiu

Foto: Olimpia Aiud (facebook)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Din nou eșec în Liga Națională de Rugby: CSM Bucovina Suceava – CSU Alba Iulia 33-14

Publicat

în

Duelul echipelor ce înregistraseră 3 eșecuri din tot atâtea jocuri în Grupa A a Ligii Naționale de Rugby, meci contând pentru pentru etapa a 5-a, a revenit gazdelor, CSM Bucovina Suceava, ce au învins CSU Alba Iulia, scor 33-14 (20-0), determinantă în rezultatul final fiind derularea ostilităților fiind prima parte a jocului.

Punctele formației din Cetatea Marii Uniri au fost realizate de Adrian Socaci și Sorin Cerces, eseuri, transformate de Florin Țandea.

Din păcate, n-am avut nici inteligența, nici alte «arme» de acest fel pentru a obține un rezultat bun. Greșelile și precipitarea pot fi explicațiile adecvate acestui scor. O primă repriză slabă și o a doua repriză bună. Au fost câteva momente cheie în timpul partidei care altcumva gestionate, puteau duce la deznodământ diferit (evoluția meciului până prin minutul 17 și atunci când ne-am apropiat la 14-20). Ne vom agăța de partida cu Humorul pentru a putea obține puncte sau punct. Suntem dezamăgiți de rezultat, dar vom încerca în scurtul timp avut la dispoziție să mai îndreptăm din erori. Într-un fel aparte, meciul următor pentru noi este de «totul sau nimic». Nu intru in detalii, legat de acest aspect. Mulțumiri domnului Gică Văcaru care azi a fost pentru prima dată lângă noi”, a precizat istoricul Marius Rotar.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ultimele două reprezentații înaintea play-out-ului, vor fi pe Stadionul “Cetate”, cu Rugby Club Gura Humorului (duminică, 29 mai, ora 11.00) și campioana CSM Știința Baia Mare (sâmbătă, 4 iunie). (


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO: Cosmin Ionaș-Rădoi, gol în Liga a 4-a la nici 16 ani, pentru Viitorul Vama Seacă

Publicat

în

În prima partidă a etapei a 28-a a Ligii a 4-a, Viitorul Vama Seacă – Kinder Teiuș 4-1 (1-0): Ionaș-Rădoi (2), S. Groza (47, 85), M. Găldean (80)/ Rancea (62).

Scorul a fost deschis de talentatul Cosmin Ionaș-Rădoi, care la nici 16 ani (vârstă pe care o va aniversa în 14 iunie), a marcat primul său gol în Liga a 4-a.

Tânărul fotbalist a debutat în actuale ediție sub comanda antrenorului Andrei Podar, a mai prins primul unprezece și a oferit și pase devisive, pregătindu-se ca la vară să ajungă la juniorii Unirii Alba Iulia (cu care se și antrenează în prezent). În prima repriză, potarul gazdelor Daniel Lepădat a apărat un penalty executat de R. Domșa (34). Cel mai clar succes al stagiunii pentru gruparea din comuna Hopârta, ce are 5 victorii și o remiză în fața fanilor în retur. Kinder continuă seria modestă, cu a 5-a înfrângere la rând (teiușenii au o victorie și o remiză în 2022);

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare