Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alba Iulia: bombă biolgică, îngheţată până la noi ordine

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 70 de tone de carne intrată în putrefacţie a fost congelată până la…noi ordine în incinta abatorului de pe strada Livezii din Alba Iulia. Prefectul de Alba, Dan Simedru, ne-a informat că au fost luate măsurile de urgenţă ce se impuneau pentru limitarea acstui focar de infecţie, după ce mai multe persoane din zonă au sesizat disperate situaţia (mirosul pestilenţial, lichide puturoase care se scurgeau din tancurile de depozitare, etc). Prefectul Simedru ne-a spus că miercuri, 30 mai, seara, au fost convocate în zonă, de urgenţă, poliţia, ISU, reprezentanţi ai DSP şi DSV Alba.

  În fapt, abatorul este în lichidare judiciară după ce a ajuns în faliment. Aici, începând cu noiembrie 2011, a fost stocată încontinuu carne congelată. Din decembrie, pentru că se înregistrau datorii uriaşe la electricitate, a fost sistată alimentarea cu curent electric a tancurilor de congelare. Odată cu încălzirea vremii, carnea depozitată aici s-a decongelat şi a început să se strice, intrând în putrefacţie. Când riveranii nu au mai suportat mirosul, au alertat autorităţile.

 Prefectul Dan Simedru ne-a declarat că momentan a luat măsurile necesare ca tancurile să fie realimentate cu electricitate, resturile putrefiate fiind recongelate. „Resturile de acolo ar trebui distruse prin ardere, dar această operaţiune ar costa aproape un miliard de lei şi administratorul special al abatorului ne-a declarat că nu are aceşti bani. Până la găsirea unei soluţii, resturile de carne rămân congelate” a spus prefectul Simedru. Acesta a insistat asupra faptului că reprezentanţii DSP şi DSV l-au asigurat că nu există un pericol de contaminare a populaţiei, pe calea aerului. (N.I.T.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea