Rămâi conectat

Politică Administrație

Alba Iulia: Apa CTTA amenințată cu amendă administrativă pentru dezastrul lăsat pe străzi în urma lucrărilor la canalizare

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma numeroaselor sesizări ale cetățenilor din municipiul Alba Iulia privind starea proastă a unor drumuri din oraș și din cartierele limitrofe, primarul Mircea Hava şi directorul Direcţiei Investiţii Silvia Moldovan, au convocat de urgenţă într-o întâlnire cu echipa de management a proiectului implementat pe POS Mediu de către operatorul APA CTTA.

Acestora li s-a pus din nou în vedere modul deficitar în care constructorii au înţeles să aducă la starea iniţială drumurile din cartierele în care s-a introdus canalizarea, în special drumurile profilate anterior de primărie cu piatră, care până la data lucrărilor erau practicabile. Beneficiarii proiectului au dat asigurări că vor întocmi un plan de lucru pentru soluţionarea tuturor problemelor semnalate de cetăţeni până la finalul lunii martie. Acest orizont de timp ia în calcul şi perioada improprie lucrărilor, în care precipitaţiile fac imposibilă intervenţia corespunzătoare la drumuri.

Este ultimul avertisment pe care l-am adresat. Bunăvoinţa noastră a fost interpretată după bunul plac de unii constructori, iar acest lucru este inadmisibil. N-au decât să evalueze dânşii ce înseamnă o amendă administrativă tradusă în tone de material care îl puteau folosi de la bun început aşa cum trebuie pe străzile pe care au lucrat. Canalizarea este un lucru bun, dar nu trebuie depăşit prin problemele pe care le au cetăţenii astăzi acolo unde nu s-au adus drumurile la starea iniţială. Nu am fost niciodată adepţii măsurilor aspre, dar dacă aceste angajamente nu vor fi respectate vom transforma urgent dezinteresul în amenzi„, a declarat primarul Mircea Hava.

Administrația locală mai anunță că în această perioadă se desfăşoară pe raza municipiului plombări la rece a îmbrăcăminţilor asfaltice, acolo unde situaţia permite, pentru limitarea degradării drumurilor.

O echipă mixtă formată din reprezentanţi ai primăriei şi ai beneficiarilor de reţele de utilităţi identifică şi remediază cedările în platformele dalate şi zonele pietonale (există astfel de situaţii semnalate pe traseele reţelelor de gaz, apa etc.)

Astăzi, 13 februarie, se lucrează pe străzile Lalelelor şi Luminii. De asemenea, se intervine în Oarda pentru îndepărtarea noroiului, urmând ca ulterior să se finalizeze tot ansamblul de străzi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea