Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Alba, în topul județelor din România cu cea mai mare speranță de viață! Unde trăiesc oamenii cel mai mult

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba, în topul județelor din România cu cea mai mare speranță de viață! Unde trăiesc oamenii cel mai mult

Județul Vâlcea se evidențiază ca o zonă în care locuitorii trăiesc mai mult decât în oricare altă parte a României, conform datelor oficiale furnizate de Institutul Național de Statistică. Această regiune a stabilit un record de longevitate în ceea ce privește speranța de viață.

Potrivit acestor statistici, Vâlcea ocupă primul loc în întregul țara în ceea ce privește speranța de viață, cu o diferență semnificativă față de locuitorii din Satu-Mare, care se situează la polul opus, cu cea mai redusă speranță de viață. Aceste date subliniază faptul că județul Vâlcea găzduiește o populație robustă și longevivă, preocupată de buna sănătate și de menținerea unui stil de viață echilibrat și sănătos.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Conform statisticilor, vâlcenii din Oltenia au cea mai ridicată speranță de viață din România, cu o medie de peste 81 de ani. Acesta este singurul teritoriu din țară în care speranța de viață depășește pragul de 80 de ani. Capitala se află pe locul secund, cu o speranță de viață aproape de 78 de ani și jumătate. Clujul, Brașovul și Sibiul se numără și ele printre județele fruntașe, toate cu medii de aproximativ 77 de ani. Iașiul și Alba depășesc ușor media de 76 de ani și jumătate. În schimb, în județele Ialomița, Satu Mare și Călărași, speranța de viață este cu puțin peste 74 de ani.

O veste îmbucurătoare adusă de INS este creșterea speranței de viață a românilor, care a trecut de la 71 la 73 de ani în ultimul deceniu. În ceea ce privește Capitala, locuitorii acesteia se situează pe locul secund în ceea ce privește longevitatea, iar femeile din București sunt cele mai longevive din mediul urban, atingând vârsta de 80 de ani, cu 7 ani mai mult decât bărbații din cel mai mare oraș al țării. Cu toate acestea, speranța de viață în România rămâne în continuare sub media Uniunii Europene, cu o diferență de 5 ani la femei și de 7 ani la bărbați.

Speranța de viață este influențată în principal de stilul de viață din aceste regiuni, politicile publice implementate în județe și orașe și obiceiurile culinare ale locuitorilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea