Rămâi conectat

Curier Județean

Alba, în topul județelor cu cele mai puține școli cu încălzirea pe lemne: Cele mai multe sunt în Moldova

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alba, în topul județelor cu cele mai puține școli cu încălzirea pe lemne: Cele mai multe sunt în Moldova

Conform datelor publicate de Ministerului Educației, aproape 7.300 de școli și grădinițe din România au încălzirea asigurată cu lemne de foc.

Din cele 17.215 de unități de învățământ de stat de la nivelul întregii ţări, aproape 42% folosesc un sistem de încălzire cu lemne.

La nivel național sunt în total 7.282 de școli și grădinițe care au centrale termice pe lemne sau sobe cu lemne pentru asigurarea căldurii în sălile de clasă, potrivit edupedu.ro.

Judeţele cu cel mai mare număr de şcoli încălzite cu lemne

Cele mai multe unități de învățământ care folosesc lemnele sau cărbunii pentru încălzire sunt în județul Suceava: 541. Iașul se află pe locul doi, cu 416 unități de învățământ, iar pe locul trei se află județul Botoșani cu 391 de școli și grădinițe care au centrale termice pe lemne sau sobe.

Sunt peste 300 de unități de învățământ cu încălzirea pe lemne în următoarele județe: Bihor (387), Vrancea (345), Dolj (321), Buzău (319).

Peste 200 de școlile și grădinițe se încălzesc cu lemne în județele: Vâlcea (283), Argeș (276), Timiș (275), Teleorman (242), Arad (236), Covasna (233), Bacău (228), Prahova (228), Harghita (227) și Galați (216).

Peste 100 de unități de învățământ care au sobe sau centrale termice pe lemne sunt în județele: Constanța (185), Gorj (184), Maramureș (170), Satu Mare (144), Caraș-Severin (138), Mureș (115), Cluj (113), Brăila (106) și Olt (102).

Județele cu cele mai puține școli și grădinițe încălzite pe lemne sunt: Ilfov (3), Tulcea (41) și Alba (45).

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Ziua persoanelor cu dizabilități, marcată la Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Meletie” din Alba Iulia: Masă festivă și diplome, pentru beneficiari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua persoanelor cu dizabilități a fost marcată la Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Meletie” din Alba Iulia. beneficiarii s-au bucurat de o masă festivă și au primit diplome. Într-un eveniment plin de emoție și solidaritate desfășurat luni, 4 decembrie, echipa Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Meletie” din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare