Rămâi conectat

Sport

„Alba Golf Challenge” deschide sâmbătă sezonul competiţional la golf

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sezonul competiţional la golf în anul 2011 se deschide sâmbătă, 30 aprilie la Pianu de Jos cu a 7-a ediţie a turneului „Alba Golf Challenge”, întrecere susţinută de Consiliul Judeţean Alba, urmată duminică, 1 mai de Cupa „Christen”. La clubul „Paul Tomiţa” se vor desfăşura în acest an 22 de competiţii, un program extrem de încărcat şi bogat, lucru ce dovedeşte de la sine despre rolul important jucat de judeţul Alba în peisajul golfului românesc. Turneul „Alba Golf Challenge” se situează în calendarul competiţional al Federaţiei Române de Golf între primele turnee ca importanţă, având drept premiu un superb trofeu din argint masiv. Cel mai mare teren natural de golf din România, situat la Pianu de Jos se prezintă în straie în sărbătoare la debutul stagiunii. „Există numeroase îmbunătăţiri şi modernizări la nivelul terenului, inclusiv un lac pentru irigarea green-urilor şi suprafeţei de joc, dar şi noi tee-uri înfiinţate pentru dame”, a declarat prof. Nicolae Ursu.
lEveniment de cinste la Pianu de Jos
„Alba Golf Challenge” marele turneu de golf de la Pianu de Jos reprezintă un eveniment de tradiţie în Ardeal şi cu care judeţul Alba se mândreşte încă din 2005. Se numără printre primele competiţii de pe lista Federaţiei Române de Golf, ceea ce înseamnă că şi anul acesta nume „grele” vor apărea pe terenul de la Pianu de Jos. Este al şaptelea an consecutiv în care se întâmplă, iar autorităţile (Consiliul Judeţean Alba şi clubul de golf „Paul Tomiţa”) au avut grijă, de-a lungul anilor, ca terenul clubului de golf „Paul Tomiţa” să arate ca la carte. Demn de remarcat este faptul că Laurenţiu Coman (18 ani) a câştigat, în 2010, pentru al doilea an consecutiv Trofeul „Alba Golf Challenge”. Astfel, în cazul în care şi în 2011 va câştiga acelaşi premiu, va avea dreptul de a păstra pentru totdeauna cupa Trofeului, conform regulamentului. Pe de altă parte, unul din punctele forte ale zilei va consta în ocazia oamenilor de afaceri de a se întâlni pe terenul de golf şi, astfel, de a schimba idei într-un mediu cât se poate de plăcut şi determinant. Dincolo, însă, de glume, discuţii, golf şi economie, rămâne de vizitat un tărâm întreg, pe care orice poet ar fi entuziasmat să-l descrie. Şi bine ar face, pentru că vorbim despre Valea Pianului, superbă mai ales primăvara. Astfel că „Paginile de vacanţă” te invită să mergi şi mai departe de Pianu de Jos şi să întâlneşti, rând pe rând, poveştile şi splendorile Văii Pianului: Mănăstirea Afteia, Biserica Evanghelică din Pianu de Jos şi Biserica de lemn din Pianu de Sus, se mai arată în comunicatul de presă remis de organizatori.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea