Rămâi conectat

Editorial

Al cui este Silviu Bian?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Exceptând declaraţiile entuziaste ale prinţului Charles despre România ca rai al celor îndrăgostiţi de locurile nepervertite de civilizaţie, nu prea am auzit ca ţara noastră să fie prezentată în presa străină ca o destinaţie ideală pentru ceva pozitiv, cum ar fi investiţiile, de exemplu. Iată însă că o publicaţie italienească şi-a informat cititorii că România ar fi o destinaţie ideală pentru amatorii de divorţuri rapide şi ieftine. Carevasăzică, avem şi noi o lege atractivă şi ea se referă taman la divorţ. Indiferent dacă legea aceasta a plecat de la Guvern sau de la Parlament, trebuie să recunoaştem că ni se potriveşte ca o mănuşă în condiţiile în care la tot pasul în societatea românească dai de divorţuri. Şi nu mă refer doar la acelea cu tam-tam gen Iri – Moni, Pepe – Oana, Borcea – prima nevastă, care au precedat megashow-ul „Accidentul lui Huidu”, ci la rupturile permanente din toate sferele şi în special din sfera politică, inter şi intrapartinice.
Ultimul scandal a repus pe tapet tensiunile din sânul PDL. „Nu există nicio strategie pentru 2012 a partidului, în schimb avem parte de tot felul de filozofi gen Voinescu şi Macovei, care sunt mult mai interesaţi să apară la televizor decât să gândească strategii”, i-a reproşat, conform surselor citate de HotNews, Vasile Blaga lui Emil Boc, luni seara, la şedinţa grupului PDL din Senat. Premierul a fost atacat de senatorii fideli grupării Blaga, care timp de patru ceasuri şi-au exprimat nemulţumirile la adresa conducerii PDL. Una dintre ele se referă la faptul că în ultimele luni Ioan Oltean a promovat oameni controversaţi şi anchetaţi de DNA. „Niciodată PDL nu a fost atât de mult târât prin propriii oameni în justiţie cum s-a întâmplat în ultimele luni. Suntem în prag de campanie electorală, cum credeţi că putem câştiga alegerile când avem tot felul de numiri în partid, oameni care sunt anchetaţi de DNA?”, i-ar fi spus Berceanu lui Boc.
Mă întreb dacă luni seara în PDL s-a discutat şi cazul Bian. Ar fi interesant de ştiut cărei grupări aparţine albaiulianul, căci în poziţia aceea înaltă, de şef al ANOFM, nu se ajunge pe bază de merite profesionale ci, după cum am văzut – vai, pentru a câta oară – graţie unor „abilităţi” de cu totul altă natură. Şi, desigur, graţie poziţiei în partid, care la rândul ei se atribuie mai ales pe criteriul relaţiilor cu conducerea acestuia din plan local, naţional sau din ambele planuri. În articolul „Filiala sau banda de la Arad”, Cornel Nistorescu, un jurnalist foarte bine informat, scria că Gheorghe Falcă, primarul Aradului, „incriminat într-un dosar de fraudă care de cinci ani se tot plimbă pe la Arad şi Alba Iulia”, face parte, împreună cu Sorin Blejnar şi alte figuri celebre, dintr-o echipă aflată în plin proces de transformare „într-o bandă economică şi financiară”. Chiar dacă este mai puţin celebru, Silviu Bian ar fi şi el parte a acestui grup „colector de bani negri” pentru sine şi pentru „mahării de la Bucureşti”. Întrebarea este de ce „Naşul” şi celelalte proptele ale grupului de la Arad nu au intervenit pentru a-l proteja pe Silviu Bian. Această întrebare i-am adresat-o ieri lui Cornel Nistorescu. Răspunsul a fost că Bian, lăcomindu-se, şi-a făcut uitate „îndatoririle”.
În orice caz, eventuala apartenenţă a lui Bian la grupul Falcă nu exclude susţinerea lui de către PDL Alba. Cert este faptul că niciunul dintre liderii marcanţi ai filialei nu a ieşit la rampă în nume propriu pentru a se delimita de Bian. Practic, dacă aceştia ar fi acţionat de capul lor, cazul Bian ar fi fost discutat abia astăzi. Conducerea naţională a partidului, însă, mai promptă ca niciodată, l-a executat rapid şi fără fasoane pe Bian, ceea ce ar putea induce ideea că filiala Alba a PDL a fost intenţionat lăsată pe dinafară, ca având o păcătoasă simpatie pentru gruparea Blaga. În rest, păcat de dl Bian, căci promitea. Zicerile sale dintr-un interviu acordat „Adevărului” denotă multe afinităţi cu „doctrina PDL”, care, după cum se ştie, e foarte severă cu poporul: „Noi nu trebuie să privim poporul român ca un popor de academicieni. Noi trebuie să facem o analiză a poporului aşa cum e. Avem curve, beţivi, puturoşi. Puturoşi câţi vreţi. Ştiţi ce înseamnă puturos, nu? Leneş”. Poate că era bine ca Bian să nu fi fost aşa de harnic după cum îl arată averea considerabilă pe care o deţine.

Maria Lucia MUNTEANU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea