Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Ajutor pentru oamenii fără adăpost din Alba, în nopțile geroase. Centrele de urgență lucrează la capacitate maximă, cu program prelungit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Una dintre cele mai geroase nopți din județul Alba, în acest sezon, a fost cea de luni spre marți. La stațiile din Câmpeni s-au înregistrat minus 18 grade Celsius, iar la stațiile din Blaj, Sebeș și Alba Iulia minus 16 grade Celsius.

Pe de altă parte, vântul are o influență semnificativă asupra temperaturii pe care o resimțim la nivelul organismului uman, scăzând astfel temperatura resimțită cu câteva grade, în special în zona montană a județului nostru.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Vremea se va menține geroasă și în această noapte, iar apoi se va resimți o oarecare încălzire. Temperaturile nocturne vor fi negative întreaga săptămână și se vor situa în medie între -8 şi -5 grade, mai puțin în nopțile de 8 şi 9 ianuarie, când acestea se vor situa sub pragul de ger, în medie între -14 şi -10 grade.

Centrul de urgență din zona gării Alba Iulia, ce adăpostește oameni ai străzii, este pregătit pentru sezonul rece. Deocamdată fac față numărului de solicitări. În perioada nopților geroase lucrează la capacitate maximă. Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a declarat la Unirea FM că a fost prelungit și programul de funcționare.

Viceprimarul Gabriel Pleșa: ”Am intensificat controalele cu poliția locală. Același lucru îl face și poliția județeană . Să identificăm persoanele vulnerabile și să le ducem la adăpostul de noapte de la gară. Acolo am prelungit programul cu 4 ore. Dacă până acum era internalizarea la ora 7 și ieșirea din acest adăpost la ora 8 dimineața, acum la orele 17  pot să intre în adăpost și la orele 10, chiar 11 dacă este foarte frig, să părăsească adăpostul.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Crucea Roșie Română gest impresionant făcut de sărbători. Au livrat pachete cu alimente la peste 100 de familii din județul Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Crucea Roșie Română gest impresionant făcut de sărbători. Au livrat pachete cu alimente la peste 100 de familii din județul Alba Peste 100 de familii care aveau nevoie de sprijin din județul Alba au primit pachete cu alimente care conțin făină, ulei, zahăr, orez paste făinoase, gris, mălai, fasole, conserve, dar și cozonaci și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea