Ajutor pentru oamenii fără adăpost din Alba, în nopțile geroase. Centrele de urgență lucrează la capacitate maximă, cu program prelungit

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Una dintre cele mai geroase nopți din județul Alba, în acest sezon, a fost cea de luni spre marți. La stațiile din Câmpeni s-au înregistrat minus 18 grade Celsius, iar la stațiile din Blaj, Sebeș și Alba Iulia minus 16 grade Celsius.

Pe de altă parte, vântul are o influență semnificativă asupra temperaturii pe care o resimțim la nivelul organismului uman, scăzând astfel temperatura resimțită cu câteva grade, în special în zona montană a județului nostru.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Vremea se va menține geroasă și în această noapte, iar apoi se va resimți o oarecare încălzire. Temperaturile nocturne vor fi negative întreaga săptămână și se vor situa în medie între -8 şi -5 grade, mai puțin în nopțile de 8 şi 9 ianuarie, când acestea se vor situa sub pragul de ger, în medie între -14 şi -10 grade.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Centrul de urgență din zona gării Alba Iulia, ce adăpostește oameni ai străzii, este pregătit pentru sezonul rece. Deocamdată fac față numărului de solicitări. În perioada nopților geroase lucrează la capacitate maximă. Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a declarat la Unirea FM că a fost prelungit și programul de funcționare.

Viceprimarul Gabriel Pleșa: ”Am intensificat controalele cu poliția locală. Același lucru îl face și poliția județeană . Să identificăm persoanele vulnerabile și să le ducem la adăpostul de noapte de la gară. Acolo am prelungit programul cu 4 ore. Dacă până acum era internalizarea la ora 7 și ieșirea din acest adăpost la ora 8 dimineața, acum la orele 17  pot să intre în adăpost și la orele 10, chiar 11 dacă este foarte frig, să părăsească adăpostul.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419