Rămâi conectat

Ştirea zilei

AJUTOR de stat de 300 de milioane de euro pentru companiile din industria prelucrătoare. Subprefectul Mureșan: „Se adresează preponderent firmelor românești”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

AJUTOR de stat de 300 de milioane de euro pentru companiile din industria prelucrătoare. Subprefectul Mureșan: „Se adresează preponderent firmelor românești”

A fost aprobat Ghidul solicitantului pentru schema de ajutor de stat privind acordarea de granturi pentru investiţii destinate industriei prelucrătoare, în valoare de 300 de milioane de euro, după cum a anunţat Ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Cu ocazia aprobării acestei noi scheme de ajutor de stat, subprefectul județului Alba, Corneliu Mureșan, a scris un mesaj pe pagina sa de socializare din mediul online.

„300 de milioane de euro pentru companiile din industria prelucrătoare! Banii sunt destinați pentru investiții în retehnologizare și linii de producție nepoluante

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a aprobat Ordinul privind Ghidului Solicitantului pentru schema de ajutor de stat privind acordarea de granturi pentru investiții destinate industriei prelucrătoare.

Se estimează că cele 300 de milioane de euro destinate investițiilor pentru retehnologizare și linii de producție nepoluante vor avea cel puțin 30 de beneficiari. Vor avea prioritate firmele care contribuie la reducerea dependenței de import.

Ghidul Solicitantului, publicat recent, detaliază toate aspectele tehnice legate de documentele și modalitatea prin care firmele interesate pot aplica pentru accesarea de fonduri de la Ministerul Economiei. Schema de ajutor de stat se va aplica în baza acordurilor de finanțare emise de Ministerul Economiei până la data de 31 decembrie 2023, iar plata ajutorului de stat se efectuează în perioada 2022-2027.

Schema de ajutor de stat se adresează preponderent firmelor românești. Cele 300 de milioane de euro se adaugă sumelor din celelalte scheme de ajutor de stat, în valoare de peste 1,5 miliarde de euro, promovate de PSD prin programele ”Sprijin Pentru România”.”, a transmis subprefectul Mureșan, pe pagina sa de socializare.

Apelul pentru schema multianuală iniţiată de Ministerul Economiei va fi lansat în următoarele 30 de zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea