Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Ajutoare pentru RACORDARE la apă și canalizare 2023. Vremurile cu WC-ul un fundul curții, pe cale să apună

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ajutoare pentru RACORDARE la apă și canalizare 2023. Vremurile cu WC-ul un fundul curții, pe cale să apună

Ministrul Marcel Boloș a anunțat faptul că românii care au venituri reduse pot primi un ajutor de 1.900 de euro în cadrul programului „România Viitorului”. Programul este adresat celor care nu au casele racordate la rețelele publice de apă și canalizare. De banii aceștia vor putea beneficia românii al căror venit pe membru de familie este mai mic de 1900 de lei lunar, iar în cazul lor nici nu este nevoie să depună acte.

„În România Viitorului nu se mai cară apă cu găleata.

26% din populația României încă nu este conectată la rețeaua de apă-canalizare. Iar aici sunt incluși bătrâni care trebuie să scoată zilnic zeci de găleți de apa din fântână pentru gătit sau spălat.

Cu bani europeni din Planul Național de Redresare și Reziliență, aducem însă firescul în casele românilor.

În acest moment este deschis la Administratia Fondului pentru Mediu apelul „Prima conectare”, a cărui alocare totală ajunge la 168 de milioane de euro, de care vor beneficia peste 80.000 de gospodării.

Ce aduce concret? Pentru fiecare locuință unde venitul pe membru de familie este mai mic de 1900 de lei lunar, Guvernul României alocă 1.900 de euro pentru lucrări de branşare şi racordare la sistemul public de apă şi canalizare.

Beneficiarii finali nu trebuie să depună documente, pentru că proiectele le fac companiile de utilităţi publice. În parteneriat cu primăriile, acestea trebuie să identifice gospodăriile care îndeplinesc condițiile și să execute apoi lucrările.

Conectăm România la reţeaua de apă

Separat de investițiile din PNRR, prin proiectele din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 aproximativ 1,8 milioane de români sprijiniți au fost conectați la rețeaua de apă-canalizare.

Mai mult, în 2021-2027 avem prin Programul Dezvoltare Durabilă fonduri pentru 6.977 kilometri de conducte noi sau optimizate.

Astfel, peste 970.000 noi persoane vor fi conectate la rețeaua de apă și 520.000 la rețeaua de canalizare”, a transmis ministrul Investiţiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloş, pe pagina de Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării

Bogdan Ilea

Publicat

în

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării Românii pot trimite sesizări privind conținutul audio/video manipulat digital (deepfake) distribuit online în scopuri malițioase prin intermediul paginii web a Ministerului Digitalizării. Conform unui ordin publicat joi seara în Monitorul Oficial, aceste sesizări vor fi analizate și transmise […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea