Rămâi conectat

Curier Județean

AJPIS Alba: În luna mai 2014, peste 111.000 persoane au beneficiat de alocații, indemnizații, ajutoare și subvenții de la stat

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

sigla AJPISPlățile efectuate de către AJPIS Alba în luna mai a.c., cu titlu de beneficii sociale acordate potrivit prevederilor legale, au fost în sumă totală de aproape 12.500.000 lei, cu circa 2% mai mici față de aceeași perioadă a anului trecut, după cum anunță reprezentantul agenției.

În județul Alba 111.047 de persoane au fost beneficiare ale acestor sume, cei mai numeroși fiind cei 63.849 copii care primesc alocație de stat. În același context, de indemnizații de handicap/însoțitor au beneficiat 30.633 persoane, alte 5.534 de persoane au primit ajutoare sociale, iar de alocații pentru susținerea familiei și indemnizații pentru creșterea copilului au beneficiat 3.831, respectiv 3.362 persoane.

Comparativ cu luna mai a anului trecut, cea mai mare creștere se înregistrează, la fel ca luna trecută, la capitolul indemnizații lunare pentru persoanele cu HIV/SIDA, în sensul în care în mai 2014 beneficiază de această indemnizație 22 persoane, cu 8 mai multe față de mai 2013. De asemenea, în ceea ce privește ajutoarele sociale, deși în ultimul an, numărul beneficiarilor a crescut cu 9,87%, datorită modificării cuantumului acestui ajutor, procentul sumelor plătite în mai 2014 pentru acest beneficiu este cu 26,96% mai mare față de cel al sumelor achitate în mai 2013. Totodată, numărul beneficiarilor de alocații pentru susținerea familiei a scăzut cu 3,70% față de luna mai 2013, în timp ce procentul sumelor plătite a crescut cu 28,76%, în condițiile majorării în ultimul an a cuantumului acestui tip de alocații.

De reamintit faptul că AJPIS Alba efectuează analize comparative ale situațiilor plăților, în vederea identificării modului în care societatea evoluează, de la un an la altul, din punct de vedere economico-social.

În ceea ce privește numărul beneficiarilor de indemnizații lunare pentru HIV/SIDA, vreau să subliniez încă o dată faptul că această creștere din ultimul an nu trebuie să alarmeze pe nimeni, în condițiile în care creșterea cu 57,14% a numărului persoanelor care primesc această indemnizație arată în primul rând faptul că, în ultimul an, a crescut gradul de informare a cetățenilor cu privire la ajutorul pe care statul îl acordă acestor persoane. Acest fapt nu înseamnă însă că nivelul educației, mai ales în rândul tinerilor care sunt printre cei mai vulnerabili, nu trebuie să ridice semne serioase de întrebare”, a precizat Flaviu Cozuc, directorul AJPIS Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea