Rămâi conectat

Politică Administrație

AJF Alba: 26 mai 2014, termen de depunere a declaraţiilor de venit de către persoane fizice. Amenda este de 500 de lei

Bogdan Presecan

Publicat

în

AJF Alba informează că “până luni, 26 mai 2014, inclusiv, persoanele fizice care, in 2013, au obtinut venituri impozabile din Romania pentru care trebuie facuta regularizarea impozitului datorat/platit/retinut, care au realizat venituri impozabile din strainatate si/sau in anul 2014 obtin venituri din activitati agricole trebuie sa depuna la organul fiscal de domiciliu (in cazul rezidentilor) / organul fiscal de sursa a venitului (in cazul nerezidentilor), declaratia privind veniturile realizate in Romania (formular 200/2013) / declaratia privind veniturile realizate in strainatate (formular 201/2013) si/sau declaratia privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit (formular 221/2014).

finante04Din situatiile statistice intocmite la nivelul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Brasov (care include Administratiile Judetene ale Finantelor Publice Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu), la data de 20.05.2014, reiese ca:

–      ► procentul de depunere a declaratiilor privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit (formular 221) este foarte scazut – în cadrul regiunii Braşov – (cca. 12%) in raport cu numarul declaratiilor 221 depuse in anul 2013.

–      În judeţul Alba, in 2013 s-au depus la AJFP ALBA şi unităţile subordonate un număr de 7908 formulare 221, in timp ce in 2014, pana la data de 20.05.2014 un numar de doar 1077 persoane au depus aceasta declaratie, ceea ce reprezintă 13,62%;

–      ►procentul de depunere a declaratiilor privind veniturile din Romania (formular 200) este de cca. 42% la nivelul judeţului Alba la data de 20.05.2014, in raport cu numarul declaratiilor 200 care trebuie depuse (4436 declaratii depuse, fata de 19.594 declaratii asteptate), În anul 2013 în judeţul Alba au fost depuse în total 9806 declaraţii 200.

–       Desi depunerea online a declaratiei 200 este posibila, aceasta este utilizata de un numar extrem de mic de contribuabili (sub 0.01%).

Reamintim contribuabililor faptul ca, potrivit art. 219, alin. 3 din O.G. nr. 92/2003 republicata, privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile ulterioare, in cazul persoanelor fizice nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor de venit constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 500 lei. »”

ANAF precizează că, „in anul 2013, fiind primul an de aplicare a impozitului pe veniturile din activitati agricole impuse pe baza de norme de venit, in mod exceptional a fost decisa prelungirea cu o luna a termenului de depunere a declaratiei privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit (formular 221), in acest an – 2014 – nemaifiind prevazuta de legislatie o astfel de facilitate.

Prin urmare, pentru evitarea aplicarii sanctiunilor contraventionale amintite, apelam la contribuabilii care au aceste obligatii declarative si nu le-au indeplinit pana in prezent, sa se prezinte la organul fiscal competent (in raza caruia contribuabilii au domiciliul sau, in cazul veniturilor agricole obtinute din asociere, organul fiscal in raza caruia este sediul asocierii) pentru a depune declaratiile de venit sau sa le transmita prin posta, cu confirmare de primire, pe adresa unitatii fiscale. Deţinătorii de certificat digital calificat, care au obţinut dreptul de utilizare a serviciului „Depunere declaraţii online” pot depune electronic (online) formularul 200 Declaraţie privind veniturile realizate din România.

 Arondarea localitatilor la unitatile fiscale si datele de contact ale acestora pot fi consultate pe portalul ANAF, www.anaf.ro, , sectiunea Asistenta contribuabili / Contacte unitati fiscale / Adrese regiuni.

 Formularele se pun gratuit la dispoziţie contribuabilului la ghişeele unităţilor fiscale sau se pot descărca de pe site-ul A.N.A.F. www.anaf.ro, secţiunea Asistenţă contribuabili, rubrica Toate formularele cu explicaţii. „


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea