Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Aiudeanul Raul Șteau, promovare în elită cu Gloria Buzău!

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Aiudeanul Raul Șteau, promovare în elită cu Gloria Buzău

Mijlocașul aiudean Raul Șteau a promovat pe prima scenă cu Gloria Buzău. În penultima rundă a play-off-ului eșalonului secund, echipa condusă de Andrei Prepeliță a învins 3-0 pe Unirea Slobozia, iar Gloria Buzău a revenit, după 15 ani, în elita fotbalului românesc. Este a 4-a promovare în eșalonul fruntaș pentru formația buzoiană după cele din 1978, 1984 și 2007.

Din efectivul gazdelor a făcut parte în acest an și Raul Șteau (23 de ani), care a și jucat o jumătate de oră în acest meci pentru istorie. Ajuns la Gloria în ianuarie, Șteau a strâns 9 prezențe stagionale. Fotbalistul din Alba (Viitorul Abrud) a evoluat în Italia, la Sassuolo și Monopoli Calcio, de unde s-a întors în țară în 2021, trecând pe la Gaz Metan Mediaș și UTA Arad, ambele grupări în prima ligă, în tricoul cărora a adunat peste 40 de prezențe în Superligă. Fost component al României Under 17, Șteau s-a despărțit vara trecută de „Bătrâna Doamnă” găsindu-și angajament la începutul acestui an. Unirea Slobozia și Gloria Buzău sunt grupările care au promovat în acest sezon, întrucât Corvinul Hunedoara și CSC Șelimbăr, clasate înaintea Gloriei Buzău, nu au drept de promovare. AFK Miercurea Ciuc și CS Mioveni vor participa la barajul de promovare/retrogradare cu echipele clasate pe locurile 13 și 14 în Superligă.

Foto: Gloria Buzău și UTA Arad


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia, calificată în finala Campionatului Under 19!!! Performanță remarcabilă a „alb-negrilor”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia, calificată în finala Campionatului Under 19!!! Performanță remarcabilă a „alb-negrilor”! Performanță extraordinară a juniorilor de la CSM Unirea Alba Iulia, echipa din Cetatea Marii Uniri calificându-se în finala Campionatului Under 19! Ultimul act se va desfășura marți, 28 mai, la Buftea (sau Mogoșoaia), adversar fiind Dinamo, care a eliminat, tot după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea