Rămâi conectat

Sport

Aiudeanul Bogdan Andone a preluat Astra Giurgiu, revenind în Liga 1, după „experiența” FCSB

Dan HENEGAR

Publicat

în

Antrenorul aiudean Bogdan Andone (44 de ani) a revenit în Liga 1, la Astra Giurgiu, înlocuindu-l pe Dan Alexa pe banca tehnică a giurgiuvenilor, ce au făcut mutarea profitând de pauza competițională.

Bogdan Andone începuse stagiunea pe banca alte foste prim-divizionare, FCSB, de care s-a despărțit încă din luna august. Tehnicianul originar din Alba revine la gruparea patronată de Ioan Niculae după mai bine de trei ani, asta după ce în 2016 a câștigat titlul în România, în calitate de secund al lui Marius Șumudică, fiind practic la a doua echipă de Liga 1 pe care o pregătește în acest an. Recent, în urmă cu două săptămâni, B. Andone a apărut ca jucător, în Liga a 4-a, la partida Viitorul Vama Seacă – CS Ocna Mureș. Conform Pro Sport, pe lista Astrei s-a aflat și Edi Iordănescu, însă Ioan Niculae a optat pentru numirea antrenorului aiudean, ce va debuta peste două săptămâni, la partida cu Sepsi Sf. Gheorghe.

Bogdan Andone a fost secundul lui Mihai Teja la FCSB în sezonul trecut, iar în startul acestui sezon a ocupat funcția de principal la echipa patronată de Gigi Becali. Nemulțumit de implicarea lui Becali la echipă, Andone și-a dat demisia după eșecul cu Alașkert din preliminariile Europa League, la începutul lunii august.

Ca jucător, Bogdan Andone a evoluat pentru Corvinul Hunedoara, Sportul Studențesc, FC Brașov, Rapid, Farul Constanța, Oțelul Galați, Ferencvaros, Apollon Limassol, Alki Larnaca și Ermis Aradippou. Ultima dată a jucat la Farul, în sezonul 2009-2010. A câștigat trei trofee în Giulești: titlul, Cupa și Supercupa, între 1998 și 1999, dar și campionatul în Cipru. Ca antrenor principal, Bogdan Andone le-a condus pe FC Voluntari (2011-2012), Olimpia Satu Mare (iulie 2016 – iunie 2017), ASU Politehnica Timișoara (iunie 2017 – martie 2018), Metaloglobus București (iulie – octombrie 2018), Energeticianul (octombrie 2019 – ianuarie 2019), FCSB (vara trecută, 7 jocuri oficiale). Înainte de a semna cu Olimpia i-a fost antrenor secund lui Marius Șumudică la Astra Giurgiu și la Al Shaab, cu giurgiuvenii reușind să câștige titlul de campion


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea