Rămâi conectat

Politică Administrație

AICI E BLAJUL! ACESTA ESTE RĂSPUNSUL PENTRU UN AVENTURIER POLITIC RĂTĂCIT LA PORȚILE „MICII ROME”!

Publicat

în

AICI E BLAJUL! ACESTA ESTE RĂSPUNSUL PENTRU UN AVENTURIER POLITIC RĂTĂCIT LA PORȚILE „MICII ROME”!

Așa cum am promis, astăzi a venit rândul răspunsului pentru Lazăr Ioan, cel care a ridicat ipocrizia și circul la rang de politică publică a ALDE  în județul Alba!

Pe data de 7 august, înaintea campaniei electorale,  am luat act despre un „delir” jurnalistic marca Lazăr Ioan, în fapt un ghiveci plin de venin în care erau amestecate frustrări, conspirații, apuneri de ere, căderi de împărați, sport și dictatură…  Din respect pentru Blaj, am ales să nu dau replica acestui atac de presă la acea vreme, convins fiind că era o încercare de a deschide un conflict de campanie electorală, menit să sporească vizibilitatea acestui personaj, cocoțat peste noapte ca șef judetean al unui partid „breloc” al PSD.

La data când se publică aceste rânduri, cel mai bun răspuns l-a dat la vot și  Blajul și județul Alba – ALDE nu a trecut pragul electoral la Alba ! Mă bucur că alegătorii din Alba au sancționat lipsa de respect și au măturat de pe scena politică membrii unei familii – tată și fiu – care visau „să pună mâna” pe un județ! Un astfel de personaj dorea să reprezinte, din 2020, la cel mai înalt nivel,  județul Alba, în calitate de președinte de Consiliu Județean! Și nu numai atât! Tupeul omului  a fost fără limită! Spera, în plus, ca fiul său să fie ales primar de Alba Iulia!

Electrica Furnizare Discount

A fost modelul ALDE pentru Alba și Blaj, prin care membrii unor familii, transformate în partid, au crezut că îi pot înșela pe oameni!

Astăzi am ales să nu tac, să nu mă fac că nu am văzut sau că nu am auzit ! E timpul unui mare STOP, în numele Blajului ! Tăcerea de până acum la mizerilile publicate în presă l-a făcut pe acest „viteaz” să creadă că i se permite orice, oriunde și cu oricine!

La Blaj e altfel, pentru că Blajul nu e nici hotel de „rendez-vous” și nici domeniu de vânătoare, unde un personaj ca Lazăr Ioan să-și facă mendrele cum îl taie capul! Consider că oamenii trebuie să cunoască cine este acest Lazăr Ioan și ce merite are în politica județului !

Omul, un fost „suspect” de proxenetism în dosarul prostituate pentru VIP-uri, un „hangiu de modă nouă”, din 7 august și-a găsit o nouă „preocupare” – Blajul…crezându-se salvatorul comunității!  Un astfel de personaj controversat era evitat și de comuniști !

Și totuși, în ziua de azi, acest Lazăr Ioan, produs al unei societăți plină de parvenitism și de ipocrizie, a avut tupeul să dea lecții de civism și de corectitudine politică tururor, arogându-și calități și valori pe care nu le-a deținut vreodată! Fără nicio realizare la nivel public în Alba, a fost preocupat doar de a promova interesele politice de grup sau interesul personal… Iată câteva exemple: În anul 2017, după ce „ viteazul nostru” știa cum „a scăpat” din dosarul penal legat de prostituție, susținea proiectul privind amnistia și grațierea.

Noroc că Vioricăi Dăncilă i-a fost frică sau a avut mai multă minte ca personajul nostru! În anul 2018, numitul Lazăr Ioan mima interesul public începând un adevărat „circ” de presă despre asfaltarea drumului spre Întregalde! Acesta era pretextul, interesul în realitate era altul…în zonă este domeniul de vânătoare!În continuare, a declarat cu emfază în presă – că în anul 2020 PSD ar fi principalul adversar politic al lui ALDE! Din anul 2020 au mai rămas doar 3 luni…și „prietenia” rezistă!

Mai de curând, Lazăr Ioan a pozat în apărătorul agricultorilor și al fermierilor, declarând că începe lupta pentru redeschiderea târgurilor de animale…Rezultatul ZERO !                                                                                 Întreaga „luptă politică” a acestui personaj este doar o vorbărie goală, lipsită de substanță sau idei, pe un ton certăreț cu iz de circ! De altfel și sloganul electoral era lipsit de originalitate, fiind parcă o marcă de iaurt !   Prea bun, prea….Lipsa de imaginație s-a adeverit ! În județul Alba „s-a covăsât” votul pentru ALDE!

Legat de Blaj, personajul Lazăr Ioan, în ipocrizia lui, a lansat afirmații pe care realitatea votului nu le-a confirmat ! Unde a fost „blatul” la Blaj ?  M-ați jignit, făcându-mă în toate felurile de la ” împărat”, la „dictator”! Asta pentru  că  sunt prezent zilnic 8 – 12 ore la primărie și pentru că m-am pus în slujba Blajului și m-am luptat  ca orașul să nu ajungă în mâna unei familii ce-și spune partid!

În toți acești ani unul din „caii de bătaie” electorală al ALDE a fost Volei Alba Blaj! Oamenii nu au apreciat asta, pentru că nu știți ce înseamnă munca și performanța în sport sau valoarea rezultatului sportiv! Volei Alba Blaj nu înseamnă numai rezultate! Echipa de volei a devenit în timp cel mai important vector de imagine sportivă al județului Alba și al Blajului dar și al voleiului feminin românesc, fiind vorba despre valoarea în sport și promovarea valorilor europene – a libertății de a circula, a libertății de a munci – despre valoarea comunității noastre. Acest proiect vorbește despre calitatea vieții la Blaj și în județul Alba.  Ca om politic, ce ați făcut pentru Blaj, încât să aveți tupeul să le vorbiți blăjenilor despre ce e bine şi ce e rău ?  NIMIC!

Destul cu binele pe care l-ați tot promis blăjenilor şi pe care această comunitate nu l-a văzut niciodată din partea dumneavoastră sau a celor pe care-i reprezentați la nivel politic!

La Blaj, noi ne cunoaştem istoria, valoarea şi interesul, iar Blajul nu va alege niciodată să fie reprezentat de ipocriți sau parveniți politic!  AJUNGE cu făţărnicia asta! Pentru Blaj nu ați făcut nimic și lumea știe asta,așa cum vă știu și cei din locurile natale cine sunteți cu adevărat! Câte voturi ați obținut la Biia sau pe Târnave?

Pe oamenii Blajului, aceia demni şi hotărâţi, care ştiu cum a fost ieri şi cum va fi mâine, nu i-ați prostit și nu-i veți prosti.Votul v-a confirmat valoarea politică – SPRE ZERO! Mă întreb cum să ajungă ZERO la putere? Legile matematicii ne spun că UN ZERO ridicat la putere râmâne tot ZERO! Așa e și în politică….valoarea e dată de votul spre zero!

Închei aici asigurându-vă că acest text nu constituie un drept la replică pentru Lazăr Ioan. Ce replică ar merita un om cu o astfel de  viziune politicăretrogradă ?! Aceste rânduri sunt „oglinda” cu o parte din imaginea „politicianului”  Lazăr Ioan  și un semnal de alarmă, pentru cât de jos s-a ajuns în disputa politică din Alba, din cauza lipsei de implicare, a tăcerilor vinovate, a permisivității exagerate,  a lipsei de reacție în fața ipocriziei sau minciunii și a lipsei de competență.

La Blaj e altfel ! Aici se ia atitudine pentru că aici e Blajul, iar „Ce dă Blajul” nu e o vorbă în vânt !  Pe 27 septembrie votul a confirmat și la Blaj și în județul Alba că vremea caravanseraiurilor și a circului în politică a trecut!

NOTĂ : Sursele de informații despre „suspectul” Lazăr Ioan, pe care le-am folosit în prezentul articol, sunt publice și se găsesc, la un click distanță, pe google. Detalii înfiorătoare – chiar și poze – despre personaj puteți găsi pe paginile de internet: ziarulunirea.ro, alba24.ro, diicot.ro, facebook Traian Berbeceanu, mediafax.ro, adevarul.ro, stiripesurse.ro și altele…

Publicitate

Politică Administrație

Florin Cîțu e convins că parlamentarii PNL pro Orban nu vor vota moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern

Publicat

în

Florin Cîțu e convins că parlamentarii PNL pro Orban nu vor vota moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern

Premierul Florin Cîțu e convins că parlamentarii PNL care au votat cu Ludovic Orban la congresul pentru alegerea liderului partidului nu vor vota pentru demiterea sa.

Cîțu spune că dacă PSD, AUR și USR vor face o coaliție pentru a-l demite vor fi aspru taxate de votanți.

„Niciodată, parlamentarii PNL nu vor vota niciodată împotriva propriului guvern.

Electrica Furnizare Discount

Nici Ludovic Orban nu va vota niciodată. Vom face tot ce este posibil ca guvernarea să meargă mai departe. Asta ar însemna sfârșitul unor partide”, a declarat Cîțu.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD Alba: Aleșii PNL și USR Alba – minciuni și promisiuni neonorate, la un an de la alegerile locale

Publicat

în

O parte dintre aleșii PNL și USR Alba, la fel ca liderii lor de la București, Cîțu și Barna, nu au avut în acest an nici o realizare, iar cuvintele lor din campania electorală se dovedesc a fi minciuni și promisiuni neonorate.

Președintele PNL și al Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a uitat de sinistrați, în urma inundațiilor din Apuseni și nu s-a implicat în gestionarea pandemiei, nu a ajutat companiile private afectate și a refuzat propunerile PSD Alba de a sprijini elevii pentru a avea acces la școală. De asemenea, problema gunoiului nu a fost rezolvată deși s-au cheltuit milioane de euro, iar tarifele la serviciile de salubritate nu s-au ieftinit. Serviciile de apă sunt scumpe și proaste și mulți conjudețeni au rămas zile întregi în această vară fără un strop de apă.

Aleșii locali ai PNL și USR nu au făcut ceea ce au promis! Potrivit cuvintelor primarului PNL din Câmpeni, Cristian Pașca, terenul de fotbal din localitate, pe care a promis proiecte mărețe, trebuia să intre în proprietatea primăriei încă de acum 2 luni. ”Anul viitor pe vremea asta va fi achitat terenul”, a spus primarul în 3 august 2020 – promisiunea fiind neonorată. Între proiectele și amendamentele inițiate de PSD se numără: acordarea de lemne de construcții persoanelor afectate de inundații, construirea de parcări, reabilitarea de drumuri și investiții în spital. Liderii PNL de la nivel național au promis refacerea instalației de oxigen pentru Spitalul Orășenesc Câmpeni, însă din nou nu s-au ținut de cuvânt, exact ca cei de la nivel local.

Electrica Furnizare Discount

În Alba Iulia, este imposibil să credem că primarul USR, Gabriel Pleșa, va reuși să finalizeze, până în 2024, construcția unui nou spital, a unei rețele cu linii de tramvai, a noului pod peste râul Mureș de la Partoș – idei care au ”murit” înainte să se ”nască”. PSD Alba Iulia a depus amendamente și a susținut proiecte concrete: construire de grădinițe, reabilitare de parcuri și cabinete medicale, prezentând soluții la criza gunoaielor și pe tema instituirii parcărilor cu plată.

Aiudul a rămas același oraș neatractiv pentru investitori, iar oamenii sunt nevoiți să facă zilnic naveta zeci de kilometri pentru a munci. Anunțul privind deschiderea, în viitor, a unei unități de producție de ambulanțe este la fel ca floarea cu care nu se face primăvară. Soluțiile prezentate de PSD Aiud pentru atragerea marilor investitori, dar și pentru dezvoltarea unor afaceri locale, sunt sigure și concrete: Reorganizarea Planului Urbanistic Zonal de la marginea localității, astfel încât terenul din extravilan să intre în intravilan; Terenurile trebuie să fie la o distanță relativ mică de drumul național; Pregătirea documentațiilor tehnico-economice pentru introducerea utilităților (apă, canalizare, electricitate și gaz); Concesionarea parcelelor cu titlu gratuit, pentru următorii ani, pentru business-urile locale și cele care prezintă garanții de sustenabilitate.

Aleșii PNL și USR de la nivel local sunt aceeași vânzători de iluzii ca liderii lor de la nivel național: Turcan, Gorghiu, Orban, Cîțu, Barna și Cioloș. Au promis autostrăzi, dar nu au fost în stare să repare drumurile din Apuseni afectate de inundații. Oamenii ale căror case au fost distruse au primit sume umilitoare de la Guvern, care a putut în schimb să se împrumute cu peste 60 de miliarde de euro, bani care nu se știe pe ce s-au dus.

PSD a semnalat mereu cheltuirea banilor publici fără a se ține cont de priorități și necesități. Spre exemplu, consilierii județeni ai PNL și conducerea CJ Alba au votat, recent, alocarea a aproape 1 mil. euro pentru ”panseluțe”, gazon, copaci și amenajări exterioare la sala Polivalentă din Blaj și 0 lei pentru refacerea localităților afectate de inundațiile din Apuseni. Nu ne opunem investițiilor din Blaj, dar nu trebuie să uităm de celelalte localități! Consilierii județeni ai PSD au inițiat un proiect de hotărâre pentru sprijinirea unităților de învățământ afectate de inundații, iar parlamentarii PSD l-au interpelat pe premierul Cîțu pentru a acorda corect despăgubiri persoanelor afectate!

La Sebeș, primarul PNL Dorin Nistor a promis că reabilitează drumuri pe care nu au fost introduse nici utilitățile și, după cum era de așteptat, acestea nu au văzut deloc asfaltul. Și aici, în 5 ani, s-au cheltuit prea mulți bani pentru panseluțe. Aleșii PSD au luptat pentru asfaltarea drumului către Râpa Roșie și a mai multor străzi secundare, introducerea gazului metan la Răhău, realizarea de piste pentru bicicliști, modernizarea Parcului Arini și a centrului istoric, amenajarea unui piste moderne de atletism, dezvoltarea Spitalului Municipal Sebeș și achiziționarea de aparatură medicală.

Primarul Silviu Vințeler și Ion Dumitrel au avansat termene eronate privind deschiderea Complexului Balnear de la Ocna Mures, ”Băile Sărate”. Parlamentarii PSD s-au zbătut pentru ca acest proiect să primească finanțare de la nivel guvernamental, însă Orban și Cîțu s-au opus. Aleșii locali ai PSD au depus amendamente privind siguranța rutieră (supraînălțarea trecerilor de pietoni), anveloparea blocurilor, asfaltarea drumurilor care duc spre localitățile aparținătoare etc.

La Zlatna, primarul Silviu Ponoran a promis, înainte de fiecare campanie electorală, că va crea cadrul necesar atragerii de investitori și se vor crea locuri de muncă, fără ca acest lucru să se întâmple. Totodată, căminele culturale din localitățile aparținătoare – Izvorul Ampoiului, Trîmpoiele, Pătrângeni și Valea Mică, nu au fost reabilitate, conform promisiunilor. La Cugir, primarul Adrian Teban a promis că lucrările de renovare a grădiniței ”Prichindel” vor fi finalizate în septembrie (iar la această oră instituția nu e dată în folosință). Consilierii PSD de aici au inițiat proiecte și au depus amendamente ce au avut ca scop creșterea calității vieții oamenilor.

Primarul PNL din Baia de Arieș, Pandor Traian, a promis în fiecare campanie electorală un internat școlar pentru elevii din localitățile învecinate, de pe zona Văii Arieșului, care învață la Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieș, fără să se țină de cuvânt. În această perioadă, Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieș se reabilitează termic, banii fiind alocați de Guvernul PSD. Recent, două proiecte depuse de consilierii PSD, privind modernizarea unui drum și reabilitarea unor case parohiale, au fost aprobate.

La nivel național, PNL și USR nu au prezentat deloc stabilitate. Orban și Cîțu s-au certat pentru ciolan ca la ușa cortului. După ce au eșuat în privința campaniei de vaccinare și au pus România pe ultimele locuri în privința procentului persoanelor imunizate, DNA a început anchetarea privind achiziția milioanelor de doze de vaccin.

PNL și USR nu a respectat legile PSD privind creșterile de alocații, salarii și pensii în timp ce toate produsele și serviciile s-au scumpit, ceea ce a scăzut mult nivelul de trai al oamenilor. PNL și USR, la nivel local, au promis ”marea cu sarea”, însă minciunile lor au ieșit la suprafață exact ca uleiul deasupra apei!

Biroul de presă PSD Alba

Citește mai mult

Politică Administrație

Adrian Veștea, președintele CJ Brașov, ACUZAȚII GRAVE după alegerile PNL: „Nu contează cine votează, contează cine numără voturile”

Publicat

în

Adrian Veștea, președintele CJ Brașov, ACUZAȚII GRAVE după alegerile PNL: „Nu contează cine votează, contează cine numără voturile”

Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, reacționează după ce a pierdut alegerile pentru funcția de prim-vicepreședinte în fața europarlamentarului Rareș Bogdan. El spune ironic că a fost „martorul unei minuni”. „Nu este vorba despre biblica înmulțire a pâinilor și peștilor, dar seamănă”, spune Veștea, care acuză că s-au fraudat voturile. „Aproximativ 1.200 de votanți au furnizat fix 1.842 de voturi. Evident, faptul că un candidat la funcția de vicepreședinte a făcut parte și din echipa de numărare a voturilor este tot o minune”, susține Adrian Veștea.

„Astăzi, în a doua zi de Congres al PNL am fost martorul unei minuni. Nu, nu este vorba despre biblica înmulțire a pâinilor și peștilor, dar seamănă. Am văzut minunea ca aproximativ 1.200 de votanți să furnizeze fix 1.842 de voturi. Evident, faptul că un candidat la funcția de vicepreședinte a făcut parte și din echipa de numărare a voturilor este tot o minune. Cum zicea Iosif Vissarionovici, nu contează cine votează, contează cine numără voturile. Dictatorul a murit în 1953, dictonul a rămas, că de-aia e dicton. Dar să trecem, că toate trec în viață. Importante nu sunt funcțiile pe care le deții, important este cum le folosești pentru a lăsa ceva bun în urma ta.

Rezultatul votului de astăzi pentru funcția de prim-vicepreședinte al PNL pentru Comunicare şi Relaţii Internaţionale: Rareș Bogdan 1.107 voturi, Adrian Veștea 690 de voturi, 45 de voturi anulate.
Mult succes, Rareș Bogdan! Mult succes și celorlalți colegi aleși astăzi în forul de conducere al partidului!
Mulțumesc în mod special celor care, în cele două zile de Congres, dar și în campania internă, au ținut la ștaiful liberal și au avut un comportament demn de ceea ce înseamnă PNL în istoria României.

Electrica Furnizare Discount

În ceea ce ne privește, noi, liberalii brașoveni ne întoarcem la treabă. Treabă chibzuită. Pentru că asta așteaptă oamenii de la noi”, scrie Veștea pe mediul de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare