Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Actualitate

Ai decis sa pleci intr-o calatorie? Iata cateva lucruri pe care este recomandat sa le pui foarte bine la punct

Andreea Ștefan

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Vietile noastre se desfasoara intr-un ritm cat se poate de accelerat si de foarte putine ori putem sa mai spunem ca „avem timp liber”.

Din contra, timpul liber a devenit un lux pe care din pacate prea putini dintre noi si-l mai pot permite. De foarte multe ori insa, atunci cand gasim cateva zile libere, multi dintre noi alegem sa plecam intr-o calatorie, astfel incat sa ne putem deconecta de la cotidian si de la toti acei factori stresori, care ne obosesc. In general, atunci cand luam decizia de a calatorii sau cand ne pregatim vacantale, incercam sa anticipam multe lucruri si visam, ne gandim cum va fi acolo.

Pentru ca ne dorim cu orice pret ca experienta pe care urmeaza sa o traim sa fie una cat mai unica si mai relaxanta, este indeosebi necesar ca totul sa fie foarte bine pus la punct. Indiferent de destinatia pe care o alegem, un lucru este cert si anume faptul ca orice calatorie sau drumetie necesita un plus de atentie din partea noastra, cel putin daca ne dorim ca rezultatul final sa fie o calatorie de care sa ne bucuram din plin.

Elit - Gustul Desăvârșit

Reusita unei calatorii este un lucru care depinde in cea mai mare masura de noi si de deciziile pe care le luam inainte de a da startul intregii aventuri. Stabilirea itinerariului si a obiectivelor de vizitat, pregatirea bagajelor, revizia masinii, precum si adoptarea unei atitudini cat mai pozitive, reprezinta doar cateva aspecte carora este esential sa le acordam atentie.

Pentru ca timpul nu ne mai este de multa vreme un prieten si pentru ca avem mereu tendinta de a lasa lucrurile pe ultima suta de metri, am pregatit pentru tine o serie de sfaturi care te pot ajuta sa iti organizezi mult mai bine vacantele.

 Daca vei calatori cu masina, asigura-te ca totul functioneaza corespunzator.

Foarte multi dintre noi aleg masina ca si mijloc de transport din simplul motiv ca putem face popas ori de cate ori dorim, dar si pentru faptul ca in acest mod avem posibilitatea de a descoperi o multime de piesaje si locuri noi. Daca ai ales insa acest mijloc de transport, recomandarea este aceea de a te asigura ca toate piesele componente functioneaza perfect. Daca constatati ca anumite piese auto esentiale sunt uzate sau nu functioneaza asa cum trebuie, este recomandat sa le inlocuiesti de indata, astfel incat sa preintampini orice situatie neprevazuta si neplacuta.

 Asigura-te ca ai cel putin o baterie externa cu tine.

Cele mai frumoase momente merita surprinse cu certitudine intr-un album digital, astfel ca este destul de simplu ca in astfel de conditii, bateria telefonului sa se epuizeze mai devreme decat ne-am putea astepta. Pentru a evita o astfel de situatie, iti recomandam sa iei cu tine una sau mai multe baterii externe, astfel incat sa poti prelungi durata de viata a bateriei telefonului tau.

 Pregateste din timp bagajul si prestabileste itinerariile si obiectivele pe care vrei sa le vizitezi.

Nu in ultimul rand insa, este necesar sa te asiguri ca in bagaj adaugi toate cele necesare (produse vestimentare potrivite, medicamente, produse de ingrijire etc), dar nu si ca prestabilesti, macar sumar, itinerariile pe care urmeaza sa circuli si obiectivele turistice pe care iti doresti sa le vizitezi. In acest fel, intreaga calatorie se va desfasura intr-un mod mult mai organizat.

 Cauta din timp locul de cazare.

Gasirea din timp a locului de cazare te poate scuti de numeroase batai de cap si situatii neplcaute prin care poti trece atunci cand nu faci acest lucru din timp. Lucrurile devin cu atat mai complicate in plin sezon estival, atunci cand in general, majoritatea destinatiilor turistice renumtre sunt pline de turisti.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Vulnerabilitate gravă de securitate pentru Apple: Compania își sfătuiește userii să facă imediat update

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Vulnerabilitate gravă de securitate pentru Apple: Compania își sfătuiește userii să facă imediat update

Compania Apple a anunțat că a descoperit o vulnerabilitate serioasă de securitate în iPhone-urile, iPad-urile și Mac-urile sale, care ar putea permite atacatorilor să obțină controlul complet asupra dispozitivelor și a recomandat tuturor utilizatorilor să-și actualizeze software-ul pentru a bloca potențialele intruziuni.

​Apple își avertizează userii că a apărut o breșă de securitate, iar posesorii de iPhone-uri, iPad-uri și Mac-uri ar trebui să facă imediat update. Vulnerabilitatea este descrisă ca fiind una severă. Nu este prima oară când Apple sfătuiește utilizatorii să facă imediat actualizări.

Apple a postat miercuri și joi pe tema acestei vulnerabilități și spune că este posibil ca ea să fi fost exploatată de hackeri. Ca măsură necesară imediat, userii sunt sfătuiți să facă update pe terminalele Apple.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sunt vizate toate generațiile de iPhone de la modelul 6S până în prezent și toate tabletele de la iPad 5 și iPad Air2.

Vulnerabilitatea este prezentă și pe computerele Mac.

Apple nu a spus când a descoperit vulnerabilitatea și nici care sunt riscurile. Companii sofisticate, cum ar fi NSO din Israel, profită de diverse vulnerabilități și le exploatează, instalând malware de spionaj pe telefoanele unor ținte.

Cel mai sofisticat malware de spionaj se instalează fără ca user-ul să-și dea seama sau să dea click pe un fișier dubios.

Sursa: hotnews.ro digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO, VIDEO| Reprezentanții Ligii Studenților din Alba Iulia, protest alături de ANOSR, față de consultarea asupra Legii învățământului superior: „Un praf în ochi care nu poate păcăli pe nimeni”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO, VIDEO| Reprezentanții Ligii Studenților din Alba Iulia, protest alături de ANOSR, față de consultarea asupra Legii învățământului superior: „Un praf în ochi care nu poate păcăli pe nimeni”

Reprezentanții Ligii Studenților din Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, au participat vineri, 19 august, la o manifestație, alături de membrii ANOSR prezenți la Forumul Organizațiilor Studențești din România, organizat la Timișoara, prin care își manifestă indignarea față de procesul de consultare asupra Legii învățământului superior.

„Ne-am adunat alături de membrii ANOSR prezenți la Forumul Organizațiilor Studențești din România, organizat la Timișoara, să manifestăm indignarea față de aşa-zisul proces de consultare asupra Legii învățământului superior, un praf în ochi care nu poate păcăli pe nimeni. În loc să discute aplicat cu cei mai direct interesați, Ministerul Educației alege să pozeze la întâlniri de formă, unele organizate de partid sau de apropiați, pe care să le adauge unei liste interminabile neimpresionante.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ne-am fi dorit ca pe agenda ministerului să existe o prioritizare reală a consultărilor privind noua legea a învățământului superior, iar consultarea studenților să fie cea care dădea startul acestei noi etape pe care o parcurge educația din România. Peste 300 de studenți din 30 de universități din țara au spus astăzi răspicat: NU acceptăm un proces de consultare transformat în mascaradă!

Reamintim o parte din solicitările principale ale federației:

-Participarea studenților în procent de 25% din alegerea rectorului;
-Reducere de 90% pentru studenți la transportul feroviar;
-Indexarea automată a subvenției de burse cu salariul minim;
-Menținerea verificării naționale a titlului de doctor, eliminare posibilității renunțării la titlul de doctor, imprescriptibilitatea răspunderii pentru plagiat;
-Pensionarea cadrelor didactice la 65 de ani;
-Nemodificarea contractelor de studii pe durata școlarității;
-Stabilirea unor criterii și limite cu privire la taxele de școlarizare;
-Asigurarea de locuri de practică pentru toți studenții înmatriculați la programe de studii de licență;
-Suspendare de drept a mandatului de conducere (rector, prorector) la obținerea unei demnități publice sau unei poziții în conducerea unui partid politic;
-Limitarea la 4 ani a tuturor mandatelor pentru care se dorește creșterea la 5 ani;
-Înființarea Consiliului Național pentru Servicii Sociale Studențești;
-Stabilirea unei limite de 500 de studenți pentru un consilier în carieră/psihologi”, au scris reprezentanții ANOSR, pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Carduri de vacanță 2022: Ce se poate plăti cu acestea și care sunt beneficiile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Carduri de vacanță 2022: Ce se poate plăti cu acestea și care sunt beneficiile

Mulți români au dreptul la carduri de vacanță, însă nu știu ce pot face cu ele. Cardurile acestea sunt, defapt, bonuri valorice asemănătoare cu tichetele de masă.

Beneficiarii le pot folosi împreună cu familia pentru a-și achita diverse servicii turistice sau vacanțe, însă doar în România.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cardurile de vacantă sunt nominale, netransmisibile, deductibile și scutite de taxe, atât pentru angajatori, cât pentru angajați. De specificat că în sistemul bugetar se practica și se practică încă metoda. Mai nou, voucherele/tichetele de vacanţă pot fi acordate şi angajaţilor din sectorul privat și că valoarea maximă poate ajunge la 13.800 de lei, echivalentul a şase salarii minim brute garantate pe ţară. Este anunțul făcut într-un comunicat transmis de către Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.

„Voucherele de vacanţă pot fi acordate şi salariaţilor din privat, direct de către angajator, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern”, precizează Constantin-Daniel Cadariu ministru de resort în guvernul Ciucă.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a susținut public oportunitatea introducerii voucherelor/tichetelor de vacanță încă din anul 2005 pentru revigorarea turismului intern și refacerea forței de muncă. Pentru că ele asigură într-o mare masură supraviețuirea și dezvoltarea turismului intern, precum și pregătirea turismului pentru încasări de venituri. Se estimează că 25-30% dintre vânzările agențiilor de turism specializate pe turism intern sunt asigurate de către voucherele de vacanță, potrivit ANAT.

„Voucherele de vacanță au avut impact deosebit de favorabil la implementare și dezastruos la renunțare, în 2021. Am fost entuziaști la reluarea programului, cu garanția derulării pe mai mulți ani”, subliniază Dumitru Luca, președintele ANAT.

Ce puteți și ce nu puteți plăti cu cardul de vacanță

Cu cardurile de vacanță se poate plăti cazarea la orice unitate turistică din România sau pachetul cazare + masă, pachetul cazare + tratament, pachetul cazare + transport sau pachetul cazare + agrement.

Ce nu puteți plăti cu tichetele de vacanță sunt cazările sau sejururile în afara României, bilete de avion, autocar în afara țării, cazare și unități fără lasificare turistică, asigurări.

Cardurile pot fi alimentate periodic, iar banii de pe card pot fi întrebuințați pentru plata transportului, cazării, meselor, tratamentelor și a serviciilor de agrement dorite de beneficiari. Ei pot achiziționa produsele și serviciile oferite de agenții de turism, hoteluri, pensiuni și unități de tratament balnear din țara noastră, cu condiția ca acestea sa dețină autorizatie/licență din partea ANAT.

Ce ar trebui să mai știți e că de anul acesta cardurile de vacanță vor funcționa doar pe suport magnetic, pe un card alimentat cu 1.450 de lei. Suma e aceeași ca până acum.

Voucherele emise în 2022 sunt valabile un an de zile. Vestea bună pentru turiști e că statul va oferi în mod recurent tichetele până în 2026 inclusiv.

Sursa: romaniatv.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea