Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ai decis sa pleci intr-o calatorie? Iata cateva lucruri pe care este recomandat sa le pui foarte bine la punct

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vietile noastre se desfasoara intr-un ritm cat se poate de accelerat si de foarte putine ori putem sa mai spunem ca „avem timp liber”.

Din contra, timpul liber a devenit un lux pe care din pacate prea putini dintre noi si-l mai pot permite. De foarte multe ori insa, atunci cand gasim cateva zile libere, multi dintre noi alegem sa plecam intr-o calatorie, astfel incat sa ne putem deconecta de la cotidian si de la toti acei factori stresori, care ne obosesc. In general, atunci cand luam decizia de a calatorii sau cand ne pregatim vacantale, incercam sa anticipam multe lucruri si visam, ne gandim cum va fi acolo.

Pentru ca ne dorim cu orice pret ca experienta pe care urmeaza sa o traim sa fie una cat mai unica si mai relaxanta, este indeosebi necesar ca totul sa fie foarte bine pus la punct. Indiferent de destinatia pe care o alegem, un lucru este cert si anume faptul ca orice calatorie sau drumetie necesita un plus de atentie din partea noastra, cel putin daca ne dorim ca rezultatul final sa fie o calatorie de care sa ne bucuram din plin.

Reusita unei calatorii este un lucru care depinde in cea mai mare masura de noi si de deciziile pe care le luam inainte de a da startul intregii aventuri. Stabilirea itinerariului si a obiectivelor de vizitat, pregatirea bagajelor, revizia masinii, precum si adoptarea unei atitudini cat mai pozitive, reprezinta doar cateva aspecte carora este esential sa le acordam atentie.

Pentru ca timpul nu ne mai este de multa vreme un prieten si pentru ca avem mereu tendinta de a lasa lucrurile pe ultima suta de metri, am pregatit pentru tine o serie de sfaturi care te pot ajuta sa iti organizezi mult mai bine vacantele.

 Daca vei calatori cu masina, asigura-te ca totul functioneaza corespunzator.

Foarte multi dintre noi aleg masina ca si mijloc de transport din simplul motiv ca putem face popas ori de cate ori dorim, dar si pentru faptul ca in acest mod avem posibilitatea de a descoperi o multime de piesaje si locuri noi. Daca ai ales insa acest mijloc de transport, recomandarea este aceea de a te asigura ca toate piesele componente functioneaza perfect. Daca constatati ca anumite piese auto esentiale sunt uzate sau nu functioneaza asa cum trebuie, este recomandat sa le inlocuiesti de indata, astfel incat sa preintampini orice situatie neprevazuta si neplacuta.

 Asigura-te ca ai cel putin o baterie externa cu tine.

Cele mai frumoase momente merita surprinse cu certitudine intr-un album digital, astfel ca este destul de simplu ca in astfel de conditii, bateria telefonului sa se epuizeze mai devreme decat ne-am putea astepta. Pentru a evita o astfel de situatie, iti recomandam sa iei cu tine una sau mai multe baterii externe, astfel incat sa poti prelungi durata de viata a bateriei telefonului tau.

 Pregateste din timp bagajul si prestabileste itinerariile si obiectivele pe care vrei sa le vizitezi.

Nu in ultimul rand insa, este necesar sa te asiguri ca in bagaj adaugi toate cele necesare (produse vestimentare potrivite, medicamente, produse de ingrijire etc), dar nu si ca prestabilesti, macar sumar, itinerariile pe care urmeaza sa circuli si obiectivele turistice pe care iti doresti sa le vizitezi. In acest fel, intreaga calatorie se va desfasura intr-un mod mult mai organizat.

 Cauta din timp locul de cazare.

Gasirea din timp a locului de cazare te poate scuti de numeroase batai de cap si situatii neplcaute prin care poti trece atunci cand nu faci acest lucru din timp. Lucrurile devin cu atat mai complicate in plin sezon estival, atunci cand in general, majoritatea destinatiilor turistice renumtre sunt pline de turisti.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea