Rămâi conectat

Actualitate

Agresată în propria locuinţă: o femeie din Sântimbru acuză Poliţia de tergiversare în soluţionarea plângerii sale!

Publicat

în

    Acum câteva zile am fost sesizaţi de o doamnă, Maria Hada, din Sântimbru – Fabrică, cu privire la faptul că a fost victima unei agresiuni, în propria sa locuinţă. Cu acest prilej dânsa şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu ceea ce domnia sa consideră a fi o tergiversare din partea Poliţiei, în soluţionarea plângerii sale. Aceasta deoarece agresiunea s-a petrecut la începutul lunii august a anului curent, iar dânsa nu avea niciun rezultat până la momentul în care s-a prezentat la redacţia cotidianului nostru. Iată, pe scurt, cum descrie doamna Hada modul în care s-a petrecut agresiunea: „În data de 4 august 2011, în jurul orei 12.00, mi-a bătut cineva la uşă. Am deschis şi l-am văzut pe numitul Olimpiu Lupşan cu o bâtă în mână, ridicată deasupra capului. M-a lovit cu acea bâtă iar eu am căzut la pământ. Atunci el m-a împins cu picioarele în apartament, unde a continuat să mă lovească. Când m-am dezmeticit şi am început să strig după ajutor, agresorul s-a oprit şi a fugit afară, încuindu-mă în casă şi luându-mi cheia de la uşă. Cu greu, deoarece sângeram pe nas şi pe gură, am reuşit să sun la 112. Mai întâi a venit la faţa locului şeful de post din Sântimbru, domnul Cornel Oară, şi am reuşit să deschidem uşa. După un timp a venit şi o ambulanţă, care m-a transportat la Spitalul Judeţean Alba, unde am fost internată de urgenţă.” Doamna Hada mai afirmă că a stat în spital până în data de 9 august, timp în care a solicitat şi eliberarea unui certificat medico-legal. În certificatul respectiv se arată că femeia a fost victima unei agresiuni soldate cu traumatism cranio-facial, cu echimoze palpebrale, plagă delabrantă urechea dreaptă şi trei fracturi costale în partea dreaptă. Imediat după externare a depus o plângere la Poliţia Sântimbru dar, după cum afirmă, soluţionarea acesteia a întârziat vreo 3 luni! Între timp dânsa a mai fost internată în spitalul din Aiud, din data de 12 august până în data de 9 septembrie a.c.
Ne-a venit greu să credem că acuzele de tergiversare pe care dânsa le aduce poliţiştilor din Sântimbru sunt reale, din moment ce tocmai ea însăşi recunoaşte că şeful de post a venit la faţa locului, în momentul agresiunii, chiar înainte ca ambulanţa să-şi facă apariţia. Totuşi, ne-am interesat de cazul respectiv, prin purtătorul de cuvânt al IPJ Alba şi iată ce am aflat: cazul a fost soluţionat din punctul de vedere al Poliţiei Sântimbru, iar dosarul a fost trimis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, cu propunerea de începere a urmăririi penale asupra agresorului, Olimpiu Lupşan. În sarcina acestuia s-au reţinut două fapte grave: lovirea şi violul de domiciliu. Aşadar, stimată doamnă Hada, poliţiştii din Sântimbru, după cum se vede, şi-au făcut treaba. Urmează să vedem ce decizie va lua procurorul, în baza probelor, respectiv trimiterea (sau ba) a dosarului în instanţă! În aceste condiţii ne revine sarcina de a recomanda cetăţenilor aflaţi în situaţii similare să nu tragă concluzii pripite şi să acuze aşa, cu largheţe, de tergiversare. Căci astfel de cazuri nu se soluţionează, totuşi, cât ai bate din palme…
Ioan HĂNŢULESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

ALERTĂ: COD PORTOCALIU de inundații în județul Alba, până mâine. Zonele vizate

Publicat

în

ALERTĂ: COD PORTOCALIU de inundații în județul Alba, până mâine. Zonele vizate

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a actualizat codul de inundații valabil și pentru județul Alba astăzi, 29 mai.

COD PORTOCALIU

În intervalul 29.05.2022 ora 18:00 – 30.05.2022 ora 12:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Mureș – afluenţii de stânga aferenți sectorului aval confluenţă cu râul Târnava – amonte S.H. Brănişca (judeţele: Alba, Sibiu şi Hunedoara), Jiu – bazin amonte S.H. Rovinari (judeţele: Hunedoara și Gorj), Gilort – bazin amonte S.H. Târgu Cărbuneşti şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Târgu Cărbuneşti (judeţul Gorj), Motru – bazin amonte S.H. Broşteni şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Broşteni (judeţele: Gorj şi Mehedinţi), Olt – afluenţii aferenți sectorului aval S.H. Sebeş Olt – amonte Ac. Ioneşti (judeţele: Sibiu, Vâlcea şi Argeş), Olteţ – bazin superior (judeţele: Gorj şi Vâlcea).

Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

Elit - Gustul Desăvârșit

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

R.M.N., de Cristian Mungiu, în premieră la Sebeș, în cadrul Caravanei Zilele Filmului Românesc

Publicat

în

R.M.N., de Cristian Mungiu, în premieră la Sebeș, în cadrul Caravanei Zilele Filmului Românesc

R.M.N., cel mai nou film al regizorului Cristian Mungiu, va putea fi văzut într-o proiecție specială în prezența regizorului la sala de evenimente „Radu Stanca” a Centrului Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș, duminică, 5 iunie, începând cu ora 18.00. Intrarea este liberă.

Caravana Zilele Filmului Românesc va avea loc în luna iunie în mai multe orașe din țară, prima oprire fiind la Sebeș. R.M.N. spune o poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl surprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm cu toții astăzi la un viitor neliniștitor.

După premiera mondială de la Festivalul de Film de la Cannes, au apărut și primele recenzii elogioase în publicațiile internaționale: „Secvențe discrete, de o claritate și o densitate uluitoare, cu o rigoare a construcției camuflată de spontaneitatea prezentării”, „Film complex, atât de încărcat de idei, încât te-ai aștepta ca preocuparea pentru estetică să nu fie o prioritate, dar R.M.N. este de o frumusețe aproape neverosimilă” notează Jessica Kiang în Variety. „Mungiu disecă cu o claritate glacială xenofobia societății românești (și a oricărei alte societăți)” scrie Christoph Petersen în Filmstarts.

Elit - Gustul Desăvârșit

Spectatorii din Sebeș vor putea vedea filmul pe marele ecran și vor avea ocazia să se întâlnească cu regizorul Cristian Mungiu, pe 5 iunie. Regizorul va purta o discuție cu publicul după proiecție. Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Sebeș și al Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș. Intrarea este liberă și se pot face rezervări la numărul de telefon 0372930929.

R.M.N. îi are în rolurile principale pe Marin Grigore, Judith State, Macrina Bârlădeanu și Orsolya Moldován. Scenariul și regia sunt semnate de Cristian Mungiu. Imaginea îi aparține lui Tudor Vladimir Panduru, scenografia Simonei Pădurețu, iar montajul lui Mircea Olteanu, Tudor Reu fiind producătorul executiv al filmului.

Sinopsis: În preajma Crăciunului, Matthias se întoarce de la muncă din Germania în satul său natal transilvan preocupat de copilul care crește fără el (Rudi), de tatăl lui rămas singur (Otto) și de iubita lui din tinerețe pe care arde să o revadă (Csilla). Își dorește să se implice mai mult în educația băiatului rămas prea îndelung doar în grija mamei (Ana) și să-l dezbare de spaimele nedeslușite care l-au cuprins. Când la fabrica de care se îngrijește Csilla sunt angajați muncitori străini, pacea celor din comună se tulbură, spaimele îi cuprind deopotrivă și pe adulți, iar frustrările, conflictele și pulsiunile irump la suprafață prin pojghița subțire de aparentă înțelegere și calm.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

ALERTĂ METEO: Cod PORTOCALIU actualizat pentru județul Alba, de ploi și vijelii. Până când este valabil

Publicat

în

ALERTĂ METEO: Cod PORTOCALIU actualizat pentru județul Alba, de ploi și vijelii. Până când este valabil

Meteorologii ANM au actualizat atenționarea de tip COD PORTOCALIU pentru județul Alba în cursul zilei de astăzi, 29 mai. Aceasta va fi valabilă până mâine la ora 10.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 29 mai, ora 10 – 30 mai, ora 10
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Elit - Gustul Desăvârșit

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 29 mai, ora 14:00 – 30 mai, ora 03:00
Fenomene vizate:instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice, ploi abundente
Zone afectate: conform textului și hărții

În Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și local în Carpații Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50…90 l/mp.
Mai ales după-amiaza și seara, cu precădere în jumătatea sudică a Olteniei și în sud-vestul și centrul Munteniei vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii puternice (viteze de 75…90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare