Rămâi conectat

Actualitate

Agresarea pădurarilor va fi pedepsită ca ULTRAJ – proiect depus la Parlament

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agresarea pădurarilor va fi pedepsită ca ULTRAJ – proiect depus la Parlament

Ministrul Tánczos Barna, a anunțat că agresarea pădurarilor aflați la datorie va fi pedepsită ca și ultraj. Barna a vorbit despre cazul pădurarului din Dâmbovița agresat de hoții de lemne și a declarat că a depus deja o inițiativă legislativă în acest sens.

„Din nefericire, încă mai întâlnim în România cazuri de violență împotriva celor care își fac datoria și apară pădurea. S-a întâmplat în Biciurești, județul Dâmbovița, un pădurar care a surprins hoții de lemne asupra faptului, a fost atacat de aceștia chiar în curtea casei lui. Atât el cât și soția au fost agresați, pădurarul aflandu-se acum, cu răni importante, la spitalul din Târgoviște.

Cazul de la Dâmbovița este cu atât mai grav cu cât hoții de lemne au demonstrat că nu au nicio limită, au acționat în grup și au atacat chiar și familia pădurarului.

Condamn cu fermitate acest tip de acte care depășesc orice limită a umanității și a rațiunii și voi urmări cu mare atenție ancheta organelor abilitate pentru că vreau să fiu sigur că toți cei care au atacat pădurarul din Dâmbovița, pentru simpul fapt că și-a facut datoria, vor primi pedepsele meritate!

Tocmai pentru a combate acest tip de agresiuni asupra pădurarilor care își fac datoria chiar cu prețul vieții am a depus, în Parlament, în calitate de senator, un proiect de lege care prevede includerea personalului silvic, alături de polițiști și jandarmi, în categoria de personal pentru care ultrajul se sancționează cu pedepse sporite.

Vrem astfel să ne asigurăm că personalul silvic, aflat zi și noapte în lupta cu hoții de lemne, va beneficia de statutul și de protecția pe care, iată, o merită cu adevărat!

De îndată ce va fi adoptată modificarea legislativă pe care am propus-o, în cazul săvârșirii faptelor reglementate în alin. (1)-(3) din art. 257 Cod penal, asupra personalului silvic aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuții, pedepsele prevăzute de lege vor fi majorate cu jumătate din cuantumul actual.

Vreau să îi mulțumesc public acestui pădurar, dar și tututor colegilor săi care sunt în prima linie a luptei cu hoții de lemne, pentru că apără pădurea și își fac cu adevarat meseria, chiar dacă sunt amenintați de răufacatori, iar viața, de multe ori, le este pusă în pericol.”

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea