UPDATE Agent de la Penitenciarul Aiud reţinut pentru luare de mită. Tribunalul Alba a decis vineri cercetarea lui Adrian Nicula în stare de libertate

Un agent de la Penitenciarul Aiud a fost reţinut joi, 16 februarie, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru luare de mită. Adrian Călin Nicula, cu domiciliul în Alba Iulia, va fi prezentat în cursul zilei de azi judecătorilor de la Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

„Ieri, 16.02.2012, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore faţă de agentul de penitenciare N. Adrian pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care luare de mită, prev. de art. 254 alin.1 C. pen., rap. la art.6 din Legea nr. 78/2000, şi şantaj, prev. de art.13/1 din Legea nr. 78/2000, rap. la art.194 alin.1 C. pen.  La data de 17.02.2012, inculpatul va fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă. Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba au fost delegaţi de procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba să efectueze acte procedurale în cauză”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul DGA.

ELIT

În urma administrării probatoriului, s-a stabilit că, în perioada octombrie 2011 – 14 februarie 2012, prin încălcarea cu bună ştiinţă a atribuţiilor de serviciu, inculpatul Adrian Nicula a introdus în incinta Penitenciarului Aiud, obiecte interzise la deţinere, respectiv, telefoane mobile şi accesorii ale acestora, pentru a fi date unor deţinuţi.

Obiectele erau distribuite spre vânzare în interior prin intermediul a doi deţinuţi, S.I. şi N.C.  În schimb, inculpatul le-a promis celor doi facilitarea unor vizite suplimentare, evidenţieri de bună purtare şi o anumită cotă parte din sumele de bani încasate din vânzarea telefoanelor.

Ulterior, agentul de penitenciar i-a ameninţat că dacă nu o să vândă telefoanele, o să dispună efectuarea unui control în camera în care erau încarceraţi şi alte sancţiuni, modalitate prin care i-a constrâns să-l sprijine în activitatea infracţională.

La data de 15.02.2012, ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba, împreună cu procurorul de caz, au consemnat denunţurile depuse de deţinuţii S.I. şi N.C. împotriva inculpatului.

Suma pretinsă pentru introducerea în unitatea de detenţie a telefoanelor era stabilită de Adrian Nicula şi depusă prin mandat poştal de către rude sau prieteni ai persoanelor deţinute, pe numele unor intermediari. În total, este vorba de 900 lei.

UPDATE: Tribunalul Alba a respins propunerea procurorilor de arestare pe 29 de zile a agentului de penitenciar Adrian Nicula şi a dispus cercetarea lui în stare de libertate. Inculpatul ere însă interdicţia de a părăsi ţara. Decizia Tribunalului nu este definitivă şi poate fi atacată cu recus la Curtea de Apel.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

CUGIR C 17 februarie 2012 at 13:48

SI CE DACA LA PRINS ,IA SI EL VREO 6 LUNI DE PIRNAIE CU SUSPENDARE.
CA DOAR LUI REMES SI MURESAN INSTANTA LEA DAT 3 ANI
PENTRU FAPTE MULT MAI GRAVE.SAU FAPTELE AGENTULUI SUNT CINTARITE CU ALT CINTAR AL DREPTATII.

Seghisan 17 februarie 2012 at 14:58

Ieri dupa masa m-am intalnit cu un stelist ce are vreo 4o ani si el ,,nu discuta decat de un 2-0 pt.oitele becalizate,,si se grabea sa bage la pariuri sportive…I-am zis ,,ba daca faceti egal sa pupati in fund pe toti romanii,da steaua voastra o i-a pe coaje si poate chiar cu 2-0 si era cat pecii sa fie acest scor daca acel olandez nu tragea peste poarta cand a fost cu un alt olandez in careul stelint. Oitelor na finala,na !!!!!poate peste 100 ani !!!!

Aurelian 17 februarie 2012 at 15:32

Am vazut reactiile in urma Comandamentului anticoruptie de la Alba, din nou Aiudul se umple de Garcea si Gainar, ca sa nu mai fie loc pentru „Gainari VIP”, tip Piticul Atomic, Eutanasiu, Gasca de la Cujer, Darzu, Ioan Rus, etc..

Mihai 17 februarie 2012 at 17:04

Iarasi isi fac norma cei de la DNA. Au mai prins un necajit cu 900 lei spaga si la zdup cu el.Bine ca marii spagari cu miliarde sunt condamnati cu suspendare, motivul fiind :recunoasterea si regretul pentru cele savarsite.Daca mai primesc si caracterizari de buna purtare din partea vecinilor si a preotului, sunt iertati pe veci.Halal justitie romana.Codul penal este la fel si pentru cel ce fura un ou si pentru cel ce fura un bou.Problema este :CUM APLICA JUSTITIARII NOSTRI LEGEA.DUPA CACIULA, MAI BINE ZIS , DUPA PUNGA, DUPA NUME, INTERESE?DUMNEZEU LE VA JUDECA PE TOATE INDIFERENT CE NUME PORTI, CE FUNCTII AI AVUT PE PAMANT, DIN CE PARTID AI FACUT PARTE. TOATE LA TIMPUL LOR.

Comentariile sunt oprite