Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

UPDATE Agent de la Penitenciarul Aiud reţinut pentru luare de mită. Tribunalul Alba a decis vineri cercetarea lui Adrian Nicula în stare de libertate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un agent de la Penitenciarul Aiud a fost reţinut joi, 16 februarie, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru luare de mită. Adrian Călin Nicula, cu domiciliul în Alba Iulia, va fi prezentat în cursul zilei de azi judecătorilor de la Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

„Ieri, 16.02.2012, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore faţă de agentul de penitenciare N. Adrian pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care luare de mită, prev. de art. 254 alin.1 C. pen., rap. la art.6 din Legea nr. 78/2000, şi şantaj, prev. de art.13/1 din Legea nr. 78/2000, rap. la art.194 alin.1 C. pen.  La data de 17.02.2012, inculpatul va fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă. Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba au fost delegaţi de procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba să efectueze acte procedurale în cauză”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul DGA.

În urma administrării probatoriului, s-a stabilit că, în perioada octombrie 2011 – 14 februarie 2012, prin încălcarea cu bună ştiinţă a atribuţiilor de serviciu, inculpatul Adrian Nicula a introdus în incinta Penitenciarului Aiud, obiecte interzise la deţinere, respectiv, telefoane mobile şi accesorii ale acestora, pentru a fi date unor deţinuţi.

Obiectele erau distribuite spre vânzare în interior prin intermediul a doi deţinuţi, S.I. şi N.C.  În schimb, inculpatul le-a promis celor doi facilitarea unor vizite suplimentare, evidenţieri de bună purtare şi o anumită cotă parte din sumele de bani încasate din vânzarea telefoanelor.

Ulterior, agentul de penitenciar i-a ameninţat că dacă nu o să vândă telefoanele, o să dispună efectuarea unui control în camera în care erau încarceraţi şi alte sancţiuni, modalitate prin care i-a constrâns să-l sprijine în activitatea infracţională.

La data de 15.02.2012, ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba, împreună cu procurorul de caz, au consemnat denunţurile depuse de deţinuţii S.I. şi N.C. împotriva inculpatului.

Suma pretinsă pentru introducerea în unitatea de detenţie a telefoanelor era stabilită de Adrian Nicula şi depusă prin mandat poştal de către rude sau prieteni ai persoanelor deţinute, pe numele unor intermediari. În total, este vorba de 900 lei.

UPDATE: Tribunalul Alba a respins propunerea procurorilor de arestare pe 29 de zile a agentului de penitenciar Adrian Nicula şi a dispus cercetarea lui în stare de libertate. Inculpatul ere însă interdicţia de a părăsi ţara. Decizia Tribunalului nu este definitivă şi poate fi atacată cu recus la Curtea de Apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea