Rămâi conectat

Curier Județean

Afaceri în creștere pentru Uzina Mecanică din Cugir, în anul 2017

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cele două companii de stat din Cugir, cu obiect de activitate în domeniul fabricării armementului și a muniției, au avut în 2017 activități profitabile. Împreună, cele două societăți aflate în subordinea Ministerului Economiei au înregistrat o cifră de afaceri netă de circa 225 milioane lei (50 de milioane de euro) și un profit net cifrat la 44 de milioane de lei (1 milion de euro).

Performera, din acest punct de vedere, a fost Uzina Mecanică Cugir SA care a avut afaceri nete de aproape 172 de milioane de lei, mai mari cu circa 10% față de anul 2016 și un profit net de 39 de milioane de lei, potrivit bilanțului contabil publicat recent pe site-ul Ministerului de Finanțe. La sfârșitul anului trecut firma avea 1.178 angajați.

Cealaltă companie, Fabrica de Arme SA, a înregistrat o cifră de afaceri de 54,7 milioane de lei, mai mică cu circa 10% față de anul 2016, respectiv un profit de aproape 4 milioane. Numărul mediu de angajați care au lucrat anul trecut în cadrul acesteia este de 897 de persoane. Ambele companii au ca obiect de activitate ”fabricarea armamentului și munției” și sunt pe profit exclusiv datorită unor contracte de export armament și muniție.

În cele două fabrici sunt posturi pe care lucrează doar femei sau doar bărbaţi. De exemplu, procesul de încărcare a muniţiei cu praful de puşcă este destinat exclusiv femeilor pentru că beneficiază de o capacitate de concentrare mai mare. Pentru protecţia acestora, în apropierea fiecărui post de încărcare cu pulbere, înconjurat cu geamuri blindate, există un bazin cu apă în care să sară dacă apare un pericol. 95% din producţia realizată în prezent la Cugir pleacă la export, cea mai mare parte în SUA unde se vând arme de vânătoare în valoare de milioane de dolari în fiecare an.

Alţi clienţi provin din Europa, Africa şi Asia, respectiv ţări unde se poate exporta armament fără nicio restricţie internaţională. Uzina Mecanică Cugir produce muniție de tip NATO, în special de infanterie, precum munziție, respectiv arme de calibru mare. Cealaltă societate aproduce arme pentru infanterie, arme de producție civilă (puști de vânătoare), arme cu lunetă și mitraliere, respectiv celebrul AKM, varianta românească.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Salvatorii voluntari din Alba, concurs de testare a abilităților practice și în echipă. Echipele câștigătoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salvatorii voluntari din Alba, concurs de testare a abilităților practice și în echipă. Echipele câștigătoare Salvatorii voluntari din județul Alba s-au întrecut ca în fiecare an, într-un concurs care testează abilitățile practice și munca în echipa a acestor oameni care își dedică timpul liber în folosul comunității! Citește și: FOTO: Doi pompieri de la ISU […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea