Rămâi conectat

Curier Județean

AER POLAR în România: Vreme rece, temperaturi semnificativ scăzute și ninsori anunțate în mare parte din țară. Prognoza meteo 25 – 26 noiembrie

Publicat

în

AER POLAR în România: Vreme rece, temperaturi semnificativ scăzute și ninsori anunțate în mare parte din țară. Prognoza meteo 25 – 26 noiembrie

Meteorologul Alina Şerban anunţă că în România vine un val de aer polar care va aduce o răcire semnificativă. Astfel, de luni, temperatura ajunge la 4-5 grade Celsius, a declarat meteorologul ANM Alina Şerban, pentru Antena 3. Minimele vor fi negative în mare parte din ţară, iar ninsorile vor apărea în mai multe zone.

Prognoza meteo 25 noiembrie

Electrica Furnizare Discount

În cea mai mare parte a ţãrii, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru ultima decadã a lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud-estul şi sud-vestul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, cu viteze mai mari în cursul nopţii, iar local şi temporar şi în Moldova.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 11 grade, iar cele minime între -9…-8 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 6…7 grade în sudul Banatului şi pe litoral. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, cu totul izolat se va semnala ceaţã. Presiunea atmosferică va scădea semnificativ.

Prognoza meteo 26 noiembrie

Valorile termice vor fi în creştere uşoarã în majoritatea regiunilor şi se vor situa peste cele normale la aceastã dată; excepţie va face sud-vestul ţării, unde ziua, vremea va fi relativ rece. Cerul se va înnora treptat în cea mai mare parte a teritoritului şi va ploua în Banat, Crişana, Maramures, în cea mai mare parte a Olteniei, Transilvaniei şi Dobrogei şi pe arii restrânse în rest. În zona montanã, la peste 1700 m altitudine, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificãri pe creste, în special pe cele ale Carpaţilor Meridionali, unde va sufla cu viteze de peste 80…90 km/h. Local şi temporar intensificări ale vântului vor mai fi şi în Banat, Crişana, Moldova şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 9 grade. Mai ales dimineaţa, pe alocuri vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo 27 noiembrie

Valorile termice diurne vor continua să creascã în regiunile extracarpatice, devenind cu mult mai ridicate decât cele normale pentru ultima decadă a lunii noiembrie. În restul teritoriului acestea vor fi apropiate de cele din ziua precedentă, uşor mai coborâte în nord-vest. Cerul va fi temporar noros, iar mai ales în jumãtatea vesticã va ploua, în general slab cantitativ. La munte vor fi posibile ziua precipitaţii mixte în nordul Carpaţilor Orientali, în rest vor predomina ploile.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 9 grade.

Publicitate

Curier Județean

FOTO| Cugirul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă: Au fost aprinse luminițele decorative de Crăciun

Publicat

în

Cugirul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă: Au fost aprinse luminițele decorative de Crăciun

Într-o atmosferă veselă, luni seara, pe bulevardul central al orașului Cugir zeci de localnici au venit să asiste la aprinderea luminițelor din bradul de Crăciun și să se bucure de evenimentele consacrate sărbătorilor de iarnă.

Aprinderea luminițelor de Crăciun a fost prilej de sărbătoare pentru cugireni, care au ieșit în număr mare în centrul orașului.

Bradul natural a fost împodobit cu instalații, iar aproape de el se află un pod de lumini. De asemenea, în fața Catedralei și a bradului, a fost amplasată o instalație de lumini sub forma anului care va veni, 2022.

Electrica Furnizare Discount

După un an în care prezența publicului nu a fost permisă din cauza pandemiei, cugirenii pot să se bucure din nou de spiritul sărbătorilor.

Citește mai mult

Curier Județean

Ultramaratonistul Polgar Levente va alearga de la Aiud la Alba Iulia, de Ziua Naţională a României în semn de prețuire și respect fata de Eroii Patriei

Publicat

în

Ultramaratonistul Polgar Levente va alearga de la Aiud la Alba Iulia, de Ziua Naţională a României în semn de prețuire și respect fata de Eroii Patriei

Ultramaratonistul Levente Polgar Ioan, un aiudean de origine maghiară, va alerga, miercuri, 1 decembrie, de la Aiud la Alba Iulia, îmbrăcat în tricoul Invictus, în semn de prețuire și respect fata de Eroii Patriei.

CITEȘTE ȘI: PROGRAMUL FINAL pentru 1 DECEMBRIE 2021, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Ceremonie militară, concerte de muzică populară și spectacol de drone

Deja a devenit o tradiție ca de Ziua Națională, sportivul aiudean să alerge cei aproximativ 30 de kilometri dintre Aiud şi Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: PARADA MILITARĂ de 1 DECEMBRIE, la Alba Iulia, ZIUA NAȚIONALĂ 2021: 550 de militari vor defila în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918

„Pe 1 Decembrie voi alerga de la Aiud la Alba Iulia. Cine vrea să se alăture dimineata la 8 plec din fata primăriei Aiud. Voi purta tricoul INVICTUS în semn de prețuire și respect fata de Eroii Patriei!”, a scris Levi pe facebook.

Electrica Furnizare Discount

Levente Polgar Ioan este unul dintre cei mai buni alergători din județul Alba în ciuda handicapului pe care îl are. El și-a pierdut mâna dreaptă la șase ani în urma unui accident feroviar. Sportivul a fost primul concurent cu un handicap fizic din istoria celei mai dure competiţii din lume, 6633 Arctic Ultra.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| „Imagini în oglinda timpului”: Carte despre istoria orașului Marii Uniri de la 1918, lansată de un polițist din Alba Iulia

Publicat

în

„Imagini în oglinda timpului”: Carte despre istoria orașului Marii Uniri de la 1918, lansată de un polițist din Alba Iulia

Cristian Mureșan, un polițist de investigații criminale din Alba Iulia, va lansa în seara zilei de marți, 30 noiembrie, o carte despre istoria orașului Marii Uniri.

„Imagini în oglinda timpului” este titlul cărții pe care Cristian Mureșan, colegul nostru din Alba Iulia, urmează să o lanseze astăzi.

Între copertele ei, se regăsește invitația de a cunoaște istoria orașului Marii Uniri de la 1918, Alba Iulia, atât orașul nou, cât și cel vechi.

Electrica Furnizare Discount

Și pentru că mâine, 1 Decembrie, sărbătorim 103 ani de la Marea Unire, vă invităm să cunoașteți istoria frumosului oraș și să acceptați ca ghid să vă fie Cristian Mureșan, un polițist de investigații criminale, mândru că e român și care își dedică timpul liber pasiunii sale pentru istoria acestui popor”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare