Rămâi conectat

Economie

ADR Centru sprijină beneficiarii POSCCE din Regiunea Centru – IMM-urile și ONG-urile instruite pentru implementarea cu succes a proiectelor POSCCE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Foto seminar 6ADR Centru a continuat seria de evenimente destinate informării și instruirii beneficiarilor de proiecte în cadrul POSCCE. Evenimentul de la Alba Iulia din data de 18 iulie 2014 – al cincilea de până acum – s-a adresat reprezentanților IMM și ONG care au semnat contracte de finanțare aferente Operațiunilor 1.3.2 –Sprijin pentru consultanță acordat IMM-urilor și 3.1.1 – Sprijinirea accesului la broadband și la servicii conexe. Participanții au primit informații referitor la mecanismele de implementare ale proiectelor contractate, precum și la oportunitățile de finanțare pentru perioada 2014-2020.

La seminar au participat peste 30 de persoane, reprezentanți ai IMM-urilor și ONG-urilor care au contractat fonduri nerambursabile prin Axa Prioritară 1 și prin Axa Prioritară 3 din cadrul Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice. Un număr de 81 de contracte, cu o valoare totală de 6,4 milioane lei, sunt finanțate în cadrul operațiunii 1.3.2, respectiv 57 de contracte, cu o valoare totală de 11,2 milioane lei, sunt finanțate în cadrul operațiunii 3.1.1.

Un exemplu de proiect contractat pe una dintre operațiuni prevede finanțarea conectării la internet broadband a cabanei de la Bâlea Lac. Astfel, numeroșii turiști ce vizitează zona vor avea acces la internet și vor putea posta imediat imaginile superbe surprinse pe șoseaua ce unește norii și piscurile munților. Aceste proiecte reprezintă o reală oportunitate de dezvoltare pentru beneficiari, fie ei societăți private sau ONG-uri, care au putut accesa fonduri pentru acces la servicii de consultanță, dotarea cu echipamente și realizare conexiunilor IT, atât de necesare în ultimii ani derulării rapide și eficiente a activităților. Sunt proiecte cu valori mai mici sau mai mari, dar care produc efecte reale în economia Regiunii Centru și în asigurarea de noi locuri de muncă. Ținând cont de cei peste 15 ani de experiență pe care-i avem în derularea de programe cu fonduri nerambursabile, pot afirma că mediul privat este cel mai dinamic în implementarea proiectelor, cu o rată de peste 90% în cheltuirea fondurilor și finalizarea proiectelor”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

ADR Centru a devenit Organism Intermediar pentru Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice în urmă cu un an, în martie 2013 pentru 4 operațiuni din cadrul Axei 1, iar din luna martie 2014 și pentru Operațiunea 3.1.1 din cadrul Axei 3. Pe parcursul acestei perioade au fost evaluate 431 de proiecte, iar la 30 iunie 2014 s-a încheiat și etapa de contractare. La nivelul Regiunii Centru au fost semnate 412 contracte de finanțare în valoare totală de 715 milioane lei, prin care vor fi atrase în Regiunea Centru fonduri nerambursabile în valoare de aproximativ 369 milioane lei, pentru realizarea de investiții în extinderea, modernizarea spațiilor de producție, achiziționarea de echipamente, pentru promovarea produselor pe piețele internaționale, achiziția de servicii de consultanță profesioniste și pentru asigurarea accesului la broadband și achiziția de echipamente IT.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea