Rămâi conectat

Economie

ADR CENTRU: Reprezentanții administrațiilor locale din regiune se reunesc la Sfântu Gheorghe

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

conferinta adr001Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru organizează ședința trimestrială a CDR Centru, care se va desfășura la sediul Consiliului Județean Covasna. La întâlnirea programată  pentru , joi, 10 iunie 2013, începând cu ora 11.00 vor participa preşedinţii celor şase Consilii judeţene din Regiunea Centru, precum şi primarii nominalizaţi ca reprezentanţi ai municipiilor, ai oraşelor şi comunelor din fiecare judeţ.

În cadrul acestei Ședințe a CDR Centru se vor supune aprobării membrilor acestui for decizional de la nivel regional atât Raportul de activitate al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru pe anul 2012, cât și Raportul execuţiei bugetare a ADR Centru pentru anul 2012, însoțit de Raportul Comisiei de Cenzori și Raportul de audit pentru anul trecut.

Un punct foarte important, pentru dezbaterea gradului de absorbție a fondurilor nerambursabile la nivel regional, dar și a soluțiilor la problemelor apărute în implementarea proiectelor, îl va constitui analiza stadiului de implementare a Programului Regio, a proiectelor aflate în derulare în toate cele șase județe ale Regiunii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit reprezentanților ADR Centru, această analiză va fi completată de prezentarea unei situații în care sunt corelate proiectele finanţate sau finanţabile la nivelul Regiunii Centru din fonduri publice, precum și informațiile de ultimă oră din cadrul ședinței Comitetului de Monitorizare al Programului Operațional Regional, ce s-a desfășurat la sfârșitul lunii mai 2013.

Tot în cadrul acestei ședințe, membrii CDR Centru vor dezbate propunerea de aprobare a realocării fondurilor disponibile pe domeniul major de intervenţie 3.3. la nivelul Regiunii Centru către domeniul major de intervenţie 3.1 al Axei prioritare 3 a POR 2007-2013, în vederea utilizării sumei rămase pe DMI 3.3 pentru depunerea unui nou proiect, precum și propunerea de modificare a Bugetului multianual de venituri și cheltuieli al ADR Centru pentru anii 2013-2015,  prin transferul unei sume între 2 linii bugetare.

Participanții la ședința de la Sfântu Gheorghe vor analiza activitatea derulată de către Organismul Intermediar pentru Programul Operațional Creșterea Competitivității Economice din cadrul ADR Centru, stadiul pregătirii Regiunii Centru pentru noua perioadă de programare 2014-2020 și informațiile privind Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, ca instrument european de cooperare macroregională.

În ceea ce privește proiectele de impact regional, membrii CDR Centru vor dezbate proiectul de hotărâre privind aprobarea participării ADR Centru în proiectul RealSEAP – destinat sprijinirii la nivel european în implementarea Planurilor de Acțiune pentru Energie Durabilă. Acest proiect este important din punct de vedere strategic, atât prin prisma Strategiei Europa 2020, cât și din cea a preocupărilor regionale pentru utilizarea eficientă a energiei, pe care ADR Centru le susține activ din 2008.

În cadrul ședinței trimestriale a membrilor CDR Centru vom aborda o preocupare instituțională la nivelul întregii regiuni, discutând despre pregătirea ADR Centru pentru asimilarea unor noi programe de finanțare nerambursabilă. Partenerii noștri sunt acum mult mai informați și mai avizați, deoarece exact în această perioadă organizăm întâlnirile grupurilor de lucru județene, implicate în pregătirea portofoliului de proiecte pentru noua perioadă de programare. Din acest punct de vedere, analiza stadiului de implementare a programului Regio la nivel național și regional, sau discutarea problemelor cu care se confruntă beneficiarii de fonduri, sunt subiectele care ne permit să pregătim un cadru propice dezvoltării regionale. Acest cadru de referință ne va susține în abordarea realistă a direcțiilor de dezvoltare regională pe viitor”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Economie

Anunț de presă privind începerea proiectului Grant capital de lucru AGRI-FOOD pentru MONTANA-POPA S.R.L.

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț de presă

MONTANA-POPA S.R.L. anunta lansarea proiectului cu titlul ” Grant capital de lucru AGRI-FOOD pentru MONTANA-POPA S.R.L.” proiect  nr. RUE M2-AGRI-2635 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar”, instituite prin OUG nr 61/2022.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Anteprenoriatului si Turismului (MAT) si Agentia pentru IMM, Atragerea de Investitii si Promovarea Exportului ( AIMMAIPE), respectiv 21.06.2022.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea societatii MONTANA-POPA S.R.L. prin ajutor de stat acordat sub forma de grant pentru capital de lucru din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, pentru beneficiarii din domeniul agroalimentar prevăzuți de O.U.G nr. 61 din 06 mai 2022 a căror activitate a fost afectată de efectele pandemiei de COVID-19.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,

-menținerea/suplimentarea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 682,810.20 lei (valoarea totala) din care : 593,748 lei grant si 89,062.20 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

[Date de Contact]

Persoană de contact:

Popa Ioan

[email protected], 0258 711 511


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

ANUNȚ LANSARE PROIECT – „cerere finanțare” proiect nr. RUE M2-AGRI-3000 înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru-Agrifood”, beneficiar DULCERIA SRL

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț lansare proiect

Elit - Gustul Desăvârșit

DULCERIA SRL anunta lansarea proiectul cu titlul „cerere finanțare” proiect nr RUE M2-AGRI-3000 înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru-Agrifood”, instituită prin OUG nr 61/06 mai 2022.

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu AIMMAIPE TG.MUREȘ, respectiv 20.06.2022.
Obiectivul   proiectului   îl   reprezintă   sprijinirea   beneficiarilor   din   domeniul agroalimentar a căror activitate a fost afectată de efectele pandemiei de COVID-19.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

– menținerea activității pe o perioada de minimum 6 luni

-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 42,422.24 (valoarea totala) din care: 36,888.9000 lei grant si 5,533.3400 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor  sale  sociale  și  asupra  pregătirii  unei  redresări  verzi,  digitale  și  reziliente  a economiei, Prioritatea de investiții 4d – Sprijinirea capacității IMM-urilor de a crește pe piețele regionale, naționale și internaționale și  de a se angaja în procesele de inovare Obiectiv Specific OS 4.1. – Consolidarea poziției pe piață a IMM-urilor afectate de pandemia COVID-19, Acțiunea 4.1.2 Sprijin pentru capital de lucru.

DULCERIA SRL, CUI 37450730, Adresă sediu social: str.Barbu Lautaru, nr.18, oraș Teiuș, jud. Alba

Persoană de contact:

Nume, prenume: MODOL MARIANA-ELENA

Email [email protected], telefon 0766262011


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Nicolaie Ciucă, mulțumit de măsurile guvernamentale luate: Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin il bucură pe premierul României

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Nicolaie Ciucă, mulțumit de măsurile guvernamentale luate: Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin il bucură pe premierul României

Premierul României, Nicolae Ciucă, a transmis duminică seara printr-un comunicat de presă că, creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în țara noastră în primele nouă luni ale acestui an reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reușit să compensăm efectele instabilității generate de războiul din apropierea granițelor.

„România rămâne o destinație atractivă pentru investitorii din afara granițelor, iar economia noastră oferă noi oportunități pentru antreprenori. Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în țara noastră în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reușit să compensăm efectele instabilității generate de războiul din apropierea granițelor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Nivelul ridicat al încrederii în economia românească este dovedit și de continuarea colaborării strânse cu state membre ale Uniunii Europene. Potrivit datelor Oficiului Național pentru Registrul Comerțului, cel mai mare număr de societăți cu participare străină aparține investitorilor italieni, iar cea mai mare valoare a capitalului, firmelor olandeze, state aflate în mod tradițional în topul celor mai importanți parteneri economici ai României.

Dinamica investițiilor cu capital străin relevă încă un aspect deosebit de important- orientarea către activități din sectoare profesionale, administrative, științifice, tehnice și telecomunicații. Sunt domenii aliniate strategiilor europene de dezvoltare la care România se raliază prin proiecte, reforme și investiții asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență și prin Programul de Guvernare.
Guvernul României rămâne partener onest al mediului de afaceri, așa cum a dovedit timp de aproape un an de la preluarea guvernării”, a transmis Nicolae Ciucă.

sursa: bugetul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea