Rămâi conectat

Politică Administrație

ADR Centru organizează seminarii de informare a potențialilor beneficiari POR 2014-2020. Informații privind pregătirea proiectelor pentru IMM, eficiența energetică a clădirilor publice și reabilitarea infrastructurii sociale

Publicat

în

sediu ADR CentruAgentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitatea sa de Organism Intermediar pentru POR la nivelul Regiunii Centru, informeaza constant, prin seminarii regionale, potentialii beneficiari ai apelurilor de proiecte POR despre publicarea Ghidurilor finale. Depunerea acestor proiecte va fi posibila prin intermediul aplicatiei electronice MySMIS.

La finalul lunii ianuarie si in prima parte a lunii februarie vor fi organizate 10 seminarii pentru trei apeluri de proiecte. Este vorba despre lansarea de catre AM POR a versiunilor finale ale Ghidurilor specifice pentru urmatoarele apeluri de proiecte:

– POR/102/2/2, destinat IMM-urilor, din cadrul Prioritatii de Investitii 2.2Sprijinirea crearii si extinderea capacitatilor avansate de productie si dezvoltarea serviciilor” (lansat in data de 23.12.2016, depunerea de proiecte va fi posibila incepand cu data de 23.02.2017, ora 12:00).

Elit - Gustul Desăvârșit

– POR/2016/3/3.1/B/1/7REGIUNI, destinat cladirilor publice, din cadrul Prioritatii de Investitii 3.1Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice, si in sectorul locuintelor”, Operatiunea B „Cladiri publice” (lansat in data de 27.12.2016, depunerea de proiecte va fi posibila incepand cu data de 28.02.2017, ora 10:00).

– P.O.R./8/8.1/8.3/A/1, destinat grupului vulnerabil persoane varstnice, din cadrul Prioritatii de Investitii 8.1Investitiile in infrastructurile sanitare si sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel national, regional si local, reducand inegalitatile in ceea ce priveste starea de sanatate si promovand incluziunea sociala prin imbunatatirea accesului la serviciile sociale, culturale si de recreare, precum si trecerea de la serviciile institutionale la serviciile prestate de colectivitatile locale”, Obiectivul Specific 8.3 „Cresterea gradului de acoperire cu servicii sociale” (lansat in data de 27.12.2016, depunerea de proiecte va fi posibila incepand cu data de 28.02.2017, ora 12:00).

ADR Centru va pregati potentiali beneficiari ai acestor Prioritatii de Investitii de la nivelul Regiunii Centru, in vederea accesarii cu succes a fondurilor disponibile prin aceste apeluri de proiecte. Astfel, ADR Centru va organiza 10 seminarii de informare, in vederea aducerii la cunostinta publicului interesat a conditiilor specifice de eligibilitate si a aspectelor privind depunerea proiectelor si identitatea vizuala a acestora, prin colaborare cu Consiliile Judetene si alte organisme si entitati de la nivelul Regiunii Centru. Fiecare seminar de informare va cuprinde o prezentare generala a Programului Operational Regional 2014-2020, prezentarea conditiilor de finantare cuprinse in Ghidul specific pentru Prioritatea de Investitii respectiva, prezentarea generala a aplicatiei MySMIS,  precum si prezentarea Manualului de Identitate Vizuala Regio 2014-2020 si implementarea activitatilor de informare si comunicare, pentru proiecte.

Tinand cont de structura grupului tinta a participantilor la seminariile dedicate Prioritatilor de Investitii pentru IMM-uri si pentru eficienta energetica a cladirilor publice, in cadrul acestor evenimente vor fi sustinute si prezentari referitoare la serviciile de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor si inovare oferite de ADR Centru ca membru al retelei Enterprise Europe Network; prezentari ale altor programe de finantare pentru IMM-uri, atat din fonduri europene nerambursabile, cat si din fonduri guvernamentale; precum si prezentari referitoare la modelele europene de valorificare a biomasei pentru producerea de energie; inclusiv evolutia politicilor din domeniul bioenergiei si elaborarea Planurilor de Actiune pentru Energie Durabila.

Seminariile vor avea loc in perioada 25 ianuarie – 15 februarie 2017, conform calendarului de mai jos.

Pe site-urile www.regio-adrcentru precum si www.adrcentru.ro cei interesati gasesc detalii privind inscrierile la evenimente.

Calendar propus intalniri:

Nr. crt.    Localitate    Data eveniment    Prioritate de Investitii    Judetele carora se adreseaza seminarul    Locatia posibila
1    Alba Iulia    25 ianuarie 2017    2.2 – IMM-uri    Alba    Va fi anuntata ulterior
2    Alba Iulia    26 ianuarie 2017    PI 8.1 – persoane varstnice    Toate judetele Regiunii    Va fi anuntata ulterior
3    Alba Iulia    31 ianuarie 2017    3.1B – Cladiri publice    Alba, Sibiu    Va fi anuntata ulterior
4    Targu Mures    1 februarie 2017    3.1B – Cladiri publice    Mures, Harghita    Sala mare de Sedinte a Palatul administrativ Mures
5    Targu Mures    2 februarie 2017    2.2 – IMM-uri    Mures    Va fi anuntata ulterior
6    Brasov    7 februarie 2017    3.1B – Cladiri publice    Brasov, Covasna    Va fi anuntata ulterior
7    Brasov    8 februarie 2017    2.2 – IMM-uri    Brasov    Va fi anuntata ulterior
8    Sfantu Gheorghe    9 februarie 2017    2.2 – IMM-uri    Covasna    Sala mare de conferinte a CJ Covasna
9    Miercurea Ciuc    14 februarie 2017    2.2 – IMM-uri    Harghita    Va fi anuntata ulterior
10    Sibiu    15 februarie 2017    2.2 – IMM-uri    Sibiu    Va fi anuntata ulterior.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD-UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD- UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Guvernul PNL-PSD-UDMR își demonstrează tot mai mult incompetența, iar activitatea dezastruoasă a Coaliției Sărăciei riscă să coste România miliarde de euro, bani europeni.

Cea mai nouă „performanță” a Executivului condus de generalul Ciucă este RATAREA primei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat oficial că prima cerere de plată, depusă de România pentru PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, NU VA FI APROBATĂ, iar evaluarea a fost prelungită până în luna septembrie. Guvernul spera ca această primă transă să intre până la finalul lunii iulie, ceea ce ar fi fost o gură de oxigen pentru economia românească aflată în criză.

Cu alte cuvinte, Guvernul PNL-PSD-UDMR dă încă o dovadă de amatorism și delăsare, pentru că nu își îndeplinește jaloanele impuse pentru prima tranșă de fonduri europene. Situația este îngrijorătoare, deoarece aceste jaloane erau cele mai simple impuse în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar, dacă PNL și PSD s-au încurcat la acestea, devine dramatic pentru celelalte seturi de jaloane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul acesta, din PNRR, România ar fi putut primi în jur de 10 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în investiții, în condițiile în care economia țării e sufocată de deficitul bugetar și de inflație.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că această amânare vine la solicitarea Guvernului României și nu a Comisiei Europene, pentru că în regulament nu există posibilitatea ca Bruxelles-ul să ceară o asemenea amânare. E mai mult decât o dovadă că Guvernul nu și-a făcut treaba și România riscă să piardă o mare parte din banii alocați ca stat membru pentru redresare și reziliență. Această amânare pune în pericol și cea de-a doua cerere de plată pe care, potrivit regulamentului, România o poate depune în decursul acestui an.

Ce face în acest timp Guvernul PNL-PSD-UDMR? Cum îi stă bine unui guvern mafiot, pregătește un nou tun din banii publici. După ce a crescut taxele, e timpul să sifoneze noii bani care se adună la buget.

Guvernul Ciucă a aprobat recent o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pe care îi vor aloca către 30 de firme. Acești bani nu provin din surse externe, de la Uniunea Europeană, ci sunt 100% din taxele și impozitele românilor. Probabil că, în culisele celor trei partide politice, au fost și alese deja cele 30 de firme norocoase, care vor primi ajutorul de stat. Vor fi, ca de fiecare dată, firmele băieților deștepți, înșurubați politic și care cotizează la pușculițele de partid.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare