Economie
ADR Centru: Depunerea de proiecte pe infrastructura de turism se suspendă din 20 august
Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013 (AM POR) a emis Instrucţiunea 108 privind modificarea procesului de evaluare, selecţie şi contractare pentru proiectele depuse în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013.
Aceasta instrucţiune introduce măsuri de urgentare ale procesului de evaluare, selecţie şi contractare pentru toate proiectele care cad sub incidenţa Ajutorului de Stat regional, inclusiv de minimis, depuse în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013 pe DMI 4.1, 4.3, 5.2, în vederea finalizării etapei de contractare a acestora până la data de 31 decembrie 2013.
Instrucţiunea nr. 108/2013 prevede termene şi etape clare pentru proiectele aflate în procedura de evaluare/ selecţie/contractare şi stabileşte că din 20 august 2013, orele 16.00 vor fi suspendate toate depunerile de proiecte care cad sub incidenţa ajutorului de stat regional pentru toate regiunile, indiferent de procentul existent al alocării regionale, de gradul de depăşire sau nedepăşire al acestuia.
Vor fi selectate cererile de finanţare care pot prezenta documentaţia completă a proiectului tehnic, imediat după finalizarea etapei de evaluare tehnică şi financiară, în cadrul etapei de conformitate şi eligibilitate, până cel târziu 16 septembrie 2013. Proiectele tehnice depuse, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională/Organismului Intermediar, după data de 16 septembrie 2013 nu vor mai fi verificate, iar solicitantul va fi notificat asupra respingerii cererii de finanţare.
”Concret, pentru Regiunea Centru, acest lucru se traduce prin suspendarea, începând cu data de 20 august 2013, orele 16.00, a depunerii de proiecte pe DMI 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice.
Până la data de 21 iunie 2013, la nivelul Regiunii Centru au fost depuse 86 proiecte pe DMI 5.2, în valoare totală de circa 208 milioane euro, prin care se solicita peste 119 milioane euro ca finanţare nerambursabilă. În regiunea noastră sunt semnate 21 contracte de finanţare prin programul REGIO pe acest domeniu. Acestea au o valoare totală de peste 72 milioane euro şi solicită 36,29 milioane euro finanţare nerambursabilă, respectiv 96% din bugetul de 37,84 milioane euro alocat. În scurt timp vor fi contractate încă 2 proiecte, în valoare totală de 2,83 milioane euro, în timp ce alte 7 proiecte, cu valoarea totală de circa 10,4 milioane euro, se afla în faza de evaluare”, precizează reprezentanții ADR Centru.
Instrucţiunea AM POR nr. 108/2013 prevede că etapa de vizită la faţa locului se va desfăşura concomitent cu etapă de verificare a conformităţii proiectului tehnic şi, în cazul în care se constată necesitatea revizuirii unor secţiuni din cererea de finanţare, Organismul Intermediar va notifica solicitantul cu privire la acest aspect, iar documentele respective vor fi preluate la vizită la faţa locului.
Completările solicitate în timpul etapei de vizită la faţa locului vor fi trimise nu mai târziu de 24 octombrie 2013, în caz contrar, solicitantul va fi exclus din procesul de evaluare, selecţie şi contractare. În cazul în care etapă de vizită la faţa locului nu se poate organiza înainte de data de 4 octombrie 2013, solicitantul va pierde dreptul la finanţare.
Totodată, începând cu data de 16 septembrie 2013, termenul de depunere a unei contestaţii de către beneficiarii nemulţumiţi de rezultatul procesului de selecţie, scade la 15 zile calendaristice, termen calculat de la data primirii notificării de respingere din partea Ol.
Pentru DMI 4.3, în cazul în care proiectele din lista de rezervă ce se încadrează în limita a 110% din alocarea regională (actualizat cu economiile de la: contractele finalizate, debite stabilite de AMPOR pentru proiectele în implementare şi contractele reziliate situaţie calculată la data prezenţei instrucţiuni), se va realiza inclusiv etapă de vizită la faţa locului, pe răspunderea solicitantului, pentru eventuale disponibilizări de fonduri.
Ultima documentaţie aferenta unui contract de finanţare căruia i se aplică prevederile Instrucţiunii AMPOR nr 108/2013 se va transmite la Autoritatea de Management până cel târziu la data de 31 octombrie 2013.

Economie
Anunț de presă privind începerea proiectului Grant capital de lucru AGRI-FOOD pentru MONTANA-POPA S.R.L.
Anunț de presă
MONTANA-POPA S.R.L. anunta lansarea proiectului cu titlul ” Grant capital de lucru AGRI-FOOD pentru MONTANA-POPA S.R.L.” proiect nr. RUE M2-AGRI-2635 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar”, instituite prin OUG nr 61/2022.
Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Anteprenoriatului si Turismului (MAT) si Agentia pentru IMM, Atragerea de Investitii si Promovarea Exportului ( AIMMAIPE), respectiv 21.06.2022.
Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea societatii MONTANA-POPA S.R.L. prin ajutor de stat acordat sub forma de grant pentru capital de lucru din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, pentru beneficiarii din domeniul agroalimentar prevăzuți de O.U.G nr. 61 din 06 mai 2022 a căror activitate a fost afectată de efectele pandemiei de COVID-19.
Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:
-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,
-menținerea/suplimentarea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor
Valoarea proiectului este de 682,810.20 lei (valoarea totala) din care : 593,748 lei grant si 89,062.20 lei cofinanțare.
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.
[Date de Contact]
Persoană de contact:
Popa Ioan
[email protected], 0258 711 511
Economie
ANUNȚ LANSARE PROIECT – „cerere finanțare” proiect nr. RUE M2-AGRI-3000 înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru-Agrifood”, beneficiar DULCERIA SRL
Anunț lansare proiect
DULCERIA SRL anunta lansarea proiectul cu titlul „cerere finanțare” proiect nr RUE M2-AGRI-3000 înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru-Agrifood”, instituită prin OUG nr 61/06 mai 2022.
Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu AIMMAIPE TG.MUREȘ, respectiv 20.06.2022.
Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea beneficiarilor din domeniul agroalimentar a căror activitate a fost afectată de efectele pandemiei de COVID-19.
Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:
– menținerea activității pe o perioada de minimum 6 luni
-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor
Valoarea proiectului este de 42,422.24 (valoarea totala) din care: 36,888.9000 lei grant si 5,533.3400 lei cofinanțare.
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale și asupra pregătirii unei redresări verzi, digitale și reziliente a economiei, Prioritatea de investiții 4d – Sprijinirea capacității IMM-urilor de a crește pe piețele regionale, naționale și internaționale și de a se angaja în procesele de inovare Obiectiv Specific OS 4.1. – Consolidarea poziției pe piață a IMM-urilor afectate de pandemia COVID-19, Acțiunea 4.1.2 Sprijin pentru capital de lucru.
DULCERIA SRL, CUI 37450730, Adresă sediu social: str.Barbu Lautaru, nr.18, oraș Teiuș, jud. Alba
Persoană de contact:
Nume, prenume: MODOL MARIANA-ELENA
Email [email protected], telefon 0766262011
Economie
Nicolaie Ciucă, mulțumit de măsurile guvernamentale luate: Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin il bucură pe premierul României
Nicolaie Ciucă, mulțumit de măsurile guvernamentale luate: Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin il bucură pe premierul României
Premierul României, Nicolae Ciucă, a transmis duminică seara printr-un comunicat de presă că, creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în țara noastră în primele nouă luni ale acestui an reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reușit să compensăm efectele instabilității generate de războiul din apropierea granițelor.
„România rămâne o destinație atractivă pentru investitorii din afara granițelor, iar economia noastră oferă noi oportunități pentru antreprenori. Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în țara noastră în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reușit să compensăm efectele instabilității generate de războiul din apropierea granițelor.
Nivelul ridicat al încrederii în economia românească este dovedit și de continuarea colaborării strânse cu state membre ale Uniunii Europene. Potrivit datelor Oficiului Național pentru Registrul Comerțului, cel mai mare număr de societăți cu participare străină aparține investitorilor italieni, iar cea mai mare valoare a capitalului, firmelor olandeze, state aflate în mod tradițional în topul celor mai importanți parteneri economici ai României.
Dinamica investițiilor cu capital străin relevă încă un aspect deosebit de important- orientarea către activități din sectoare profesionale, administrative, științifice, tehnice și telecomunicații. Sunt domenii aliniate strategiilor europene de dezvoltare la care România se raliază prin proiecte, reforme și investiții asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență și prin Programul de Guvernare.
Guvernul României rămâne partener onest al mediului de afaceri, așa cum a dovedit timp de aproape un an de la preluarea guvernării”, a transmis Nicolae Ciucă.
sursa: bugetul.ro
-
Actualitateacum 8 ore
Alertă ALIMENTARĂ: Un produs al magazinelor LIDL a fost retras de pe raft. Suspiciune de infectare cu bacteria Listeria
-
Actualitateacum 16 ore
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Curier Județeanacum 7 ore
UPDATE FOTO| Bărbatul de 63 ani, dat DISPĂRUT, a fost GĂSIT de polițiști pe raza comunei Galda
-
Ştirea zileiacum 5 ore
FOTO| Apel al Primăriei Alba Iulia, pentru identificarea unor tineri care au vandalizat tavanul pasajului de la Parcul Unirii
-
Ştirea zileiacum 12 ore
Șoferul și victima unui accident mortal pe un drum din Alba, aproape de comă alcoolică: Magistrații au respind acordul de recunoaștere a vinovăției
-
Ştirea zileiacum 9 ore
FOTO VIDEO| De mâine se deschide NOUL TALCIOC din Alba Iulia: Linie discontinuă pentru accesul spre talcioc și internet gratuit pentru cetățeni
-
Sportacum 15 ore
Viitorul Cluj – CS Ocna Mureș 3-0 (0-0)! „Soda dragă” a preluat „lanterna roșie” după a 6-a înfrângere la rând!
-
Actualitateacum 7 ore
ALERTĂ alimentară: Kaufland a retras un lot de fistic prăjit. A fost depistat cu conținut ridicat de Ocratoxina A