Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

ADMITERE LICEU 2021, în Alba: Ierarhia mediilor de admitere a fost PUBLICATĂ. Vineri începe completarea fișelor de înscriere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ADMITERE LICEU 2021, în Alba: Ierarhia mediilor de admitere a fost PUBLICATĂ. Vineri începe completarea fișelor de înscriere

Absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2021 verifică astfel ce loc ocupă media lor și își pot calcula șansele de a intra la liceul și la clasa pe care și le doresc cel mai mult.

VEZI AICI ierarhia mediilor de admitere la liceu 2021, în județul Alba

În perioada 16-22 iulie 2021, candidații și părinții lor pot completa fișele pentru admiterea la liceu 2021, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației. Primul pas în alegerea opțiunilor este identificarea filierei, profilului și, în cele din urmă, a specializării dorite. Înscrierea în clasa a IX-a, în liceele de stat, se face fără examen, pe baza mediei de admitere. Elevii vor fi repartizați computerizat pe 24 iulie 2021.

Anul acesta a fost introdusă planificarea pentru depunerea fizică a dosarelor. Această planificare ar trebui să se facă în prima zi a etapei de depunere a dosarelor, adică pe 25 iulie, pentru etapa I, de exemplu.

„Pentru realizarea unei planificări privind accesul persoanelor în unitatea de învățământ, în scopul depunerii dosarului de înscriere, părintele/reprezentantul legal trebuie să-și exprime intenția de depunere a dosarului, prin telefon sau e-mail, în prima zi prevăzută în calendar pentru această etapă”, prevede Ordinul nr. 3.721/23.04.2021 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului Educației și Cercetării nr. 5.457/2020 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2021-2022.

Noile reguli arată că “depunerea dosarelor se poate realiza și prin poștă, cu confirmare de primire, sau prin e-mail, cu documente scanate”, iar “în cazul transmiterii dosarelor prin mijloace electronice sau prin poștă, cartea de identitate și certificatul de naștere se depun în copie”. “Candidaților care au transmis dosarele de înscriere prin poștă sau e-mail li se va comunica, telefonic sau prin e-mail, situația înscrierii”, se precizează în noile norme.

Cine depune dosarul online trebuie să meargă, totuși, la școală cu documentele în original până pe 24 septembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Mobilizare impresionantă la Sântimbru: Copii și mămici au lucrat cot la cot cu angajații primăriei și voluntari pentru amenajarea părculețului de joacă din Sântimbru Fabrică. ”Am făcut mai frumos, ÎMPREUNĂ!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mobilizare impresionantă la Sântimbru: Copii și mămici au lucrat cot la cot cu angajații primăriei și voluntari pentru amenajarea părculețului de joacă din Sântimbru Fabrică. ”Am făcut mai frumos, ÎMPREUNĂ!” Părculețul de joacă din Sântimbru Fabrică este de astăzi mai vesel și mai colorat. Astăzi, în a doua zi din Săptămâna Mare, reprezentanții Primăriei Sântimbru, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea