Admitere liceu 2020 ASTĂZI se va publica ierarhia mediilor de admitere la liceu. Declarațiile Ministrului Educației

Media de admitere la liceu, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Națională (cu pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (cu pondere de 20% în calculul mediei de admitere).

Absolvenții claselor a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2020 află astăzi ce loc ocupă în ierarhia mediilor de admitere la liceu, la nivel judeţean.

ELIT

“Ulterior, în intervalul 2 – 8 iulie, se vor completa opțiunile în fișele de înscriere de către absolvenți și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a. Completarea opțiunilor se poate face fie în unitatea de învățământ absolvită, fie prin formular transmis electronic”, a precizat Monica Anisie.

Aceasta a adăugat că “absolvenții care doresc să participe la admitere într-un alt județ vor completa fișele de înscriere în aceeași perioada, 2-8 iulie, fie la unitatea de învățământ de proveniență, fie vor transmite electronic opțiunile la unitatea de învățământ absolvită sau, doar în situații excepționale, la centrul special de înscriere din județul în care doresc să participe, potrivit Procedurii MEC nr. 31275/24.06.2020”.

Sursa: edupedu.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...