Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

Admitere liceu 2020 ASTĂZI se va publica ierarhia mediilor de admitere la liceu. Declarațiile Ministrului Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Media de admitere la liceu, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Națională (cu pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (cu pondere de 20% în calculul mediei de admitere).

Absolvenții claselor a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2020 află astăzi ce loc ocupă în ierarhia mediilor de admitere la liceu, la nivel judeţean.

“Ulterior, în intervalul 2 – 8 iulie, se vor completa opțiunile în fișele de înscriere de către absolvenți și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a. Completarea opțiunilor se poate face fie în unitatea de învățământ absolvită, fie prin formular transmis electronic”, a precizat Monica Anisie.

Aceasta a adăugat că “absolvenții care doresc să participe la admitere într-un alt județ vor completa fișele de înscriere în aceeași perioada, 2-8 iulie, fie la unitatea de învățământ de proveniență, fie vor transmite electronic opțiunile la unitatea de învățământ absolvită sau, doar în situații excepționale, la centrul special de înscriere din județul în care doresc să participe, potrivit Procedurii MEC nr. 31275/24.06.2020”.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea