Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Admitere 2023 la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia – Universitatea din inima Cetății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Admitere 2023 la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia – Universitatea din inima Cetății

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, instituţie de învăţământ superior şi cercetare cu caracter public, de stat, înfiinţată în 1991, evaluată de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) cu calificativul maxim „Grad de încredere ridicat” (2020-2025), a fost inclusă, în anul 2022, între primele 450 de universități de top în rankingul internațional QS EECA – Emerging Europe & Central Asia University Rankings 2022.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Universitatea albaiuliană urmăreşte să contribuie, prin modalităţile specifice ale educaţiei, cercetării şi creaţiei de valori, la păstrarea şi afirmarea identităţii naţionale, la unitatea în diversitate a culturii române, la integrarea activă a acesteia în circuitul european şi universal de valori. Principalul interes al comunității academice albaiuliene este acela de a oferi condiții optime pentru studenți și cadrele didactice, întreaga activitate fiind dirijată spre creșterea valorii profesionale a absolvenţilor, motiv pentru care se are în vedere permanenta îmbunătăţire a ofertei educaționale, a condițiilor de studiu și de practică profesională, precum și a serviciilor oferite studenților noștri.

Cele cinci facultăți ale UAB (Facultatea de Istorie, Litere și Științe ale Educației; Facultatea de Științe Economice; Facultatea de Informatică și Inginerie; Facultatea de Drept și Științe Sociale; Facultatea de Teologie Ortodoxă) pregătesc peste 5500 de studenți, masteranzi și doctoranzi, în domenii de interes național, în cadrul celor 33 de programe de Licență (învățământ de zi și ID) și 25 programe de Masterat (unele dintre specializările la licență și masterat fiind organizate în limba engleză), precum și în cele patru Școli Doctorale acreditate (în domeniile Istorie, Filologie, Contabilitate și Teologie).

În prezent, dotarea Universității, a laboratoarelor didactice şi de cercetare, corespunde stadiului actual de dezvoltare a cunoaşterii ştiinţifice şi este comparabilă cu cea din universităţile dezvoltate din Europa. Efortul investiţional sistematic prevăzut prin planurile strategice de dezvoltare a asigurat extinderea şi modernizarea spaţiilor de învăţământ, cercetare, servicii sociale şi culturale pentru studenţi şi cadre didactice, astfel încât Universitatea are în proprietate sau în administrare un număr de 16 clădiri destinate activităţilor de învăţare şi cercetare (multe dintre ele clădiri de patrimoniu național), 5 cămine studenţeşti la standarde europene (cu o capacitate totală de cazare de peste 1000 de locuri; amenajările şi dotările standard ale fiecărui cămin: camere cu 3 locuri, mobilier ultramodern, grup sanitar propriu, frigider, TV; oficiu cu maşini de spălat automate, sală multifuncţională, săli de lectură, oficii dotate cu aragaz şi hote electrice; conexiune Internet în fiecare cameră), o Bibliotecă Universitară (care include un fond important de cărți și periodice, cu cinci săli de lectură specializate, cu acces liber la raft şi de o Bibliotecă virtuală), un restaurant studențesc și o sală de sport modernă.

Este în curs de finalizare un amplu proces investiţional de construire și dotare a noi spaţii de învăţământ şi cercetare (Corpul H al Universității, în valoare totală de 24.391.855,22 lei) și a fost dat în folosință un nou cămin studențesc (cu o capacitate de 246 de locuri în 123 de camere; investiția se ridică la aproape 20.000.000 de lei). Totodată, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a primit finanțare prin programul PNRR – apelul dedicat digitalizării universităților. În cadrul proiectului „UAB – Dezvoltarea de competențe și infrastructură pentru transformare digitală” (perioada de implementare: 2022-2025; valoarea totală acordată în cadrul Contractului de Finanțare este de 18.030.951,38 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum de 15.152.059,98 lei), studenții UAB vor beneficia de dotările unor laboratoare moderne pentru a aplica metode digitale inovative de predare-învățare (modernizarea/crearea a 16  laboratoare, a unei biblioteci digitale și unui studio media cu tehnologie digitală modernă), se vor bucura de hub-uri de inovare și de antreprenoriat și de programe de formare a competențelor digitale. Proiectul vizează achiziția echipamentelor și software-ului, respectiv a serviciilor de transformare digitală necesare pentru îmbunătățirea logisticii digitale presupuse de activitatea de predare și de activitățile de cercetare, formarea competențelor digitale ale cadrelor didactice, precum și ale cadrelor didactice auxiliare și de cercetare, respectiv ale studenților, toate acestea având ca scop îmbunătățirea programelor de studiu, inclusiv a practicii de specialitate, și aplicarea unor metode inovative de predare-învățare, dar și deschiderea de noi direcții de cercetare bazate pe tehnologii digitale de ultimă generație.

În vederea asigurării mobilităților studențești internaționale, Universitatea a încheiat acorduri generale de colaborare şi parteneriate ERASMUS+ cu un număr de peste 190 de universităţi şi instituţii din întreaga lume (Austria, Australia, Bulgaria, Canada, Cehia, Croaţia, China, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Japonia, Lituania, Malaezia, Mexic, Macedonia, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Statele Unite ale Americii, Spania, Slovenia, Suedia, Turcia, Ungaria, Ucraina, Venezuela ș. m. a.).

În Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia funcţionează două asociaţii studenţeşti: Liga Studenţilor (L.S.U.A.) şi Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din RomâniaA.S.C.O.R. – filiala Alba Iulia), ambele desfăşurând o gamă largă de activităţi culturale, științifice, sportive și de voluntariat.

Situația locurilor generale scoase la concurs pentru ADMITEREA 2023 (la cele 33 de programe de LICENȚĂ – învățământ cu frecvență și învățământ la distanță și, respectiv, la cele 25 de programe de MASTERAT și 4 Școli Doctorale) este disponibilă pe website-ul oficial al instituției (https://www.uab.ro/admitere/). UAB scoate la concurs 710 locuri finanțate de la bugetul de stat și 1274 locuri cu taxă la programele de Licență și 260 de locuri subvenționate și 958 de locuri cu taxă la programele de masterat. Acestora li se adaugă locurile special alocate pentru candidați români de pretutindeni și diaspora.

Pe site-ul UAB sunt publicate toate informațiile necesare viitorilor candidați (Metodologia și Calendarul Admiterii, documente necesare la înscriere, criteriile de selecție, prezentarea programelor de studii etc.), aceste informații fiind actualizate permanent. Înscrierea se va putea face online, în perioada 7 – 18 iulie 2023, la programele de licență și masterat. Pentru detalii și informații suplimentare, vă invităm să ne scrieți pe adresa serviciului de consiliere: [email protected] .

            ADRESA SITE: https://www.uab.ro/

DATE CONTACT:


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea