Rămâi conectat

Ştirea zilei

Administrația unui oraș din județul Alba a depus proiecte pe FONDURI EUROPENE în valoare de 61 milioane de euro

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația unui oraș din județul Alba a depus proiecte pe FONDURI EUROPENE în valoare de 61 milioane de euro!

Municipalitatea din Aiud pare că s-a supărat pe Uniunea Europeană și vrea să o lase fără bani, sau cel puțin așa se înțelege din cele discutate cu administratorul public al municipiului Aiud, Liviu Florea. Astfel că în numai un an și jumătate administrația locală aiudeană a depus proiect după proiect pentru a obține fonduri nerambursabile în vederea creșterii calității vieții locuitorilor municipiului.

Potrivit managerului municipiului Aiud, Liviu Florea, „Așa cum se știe municipiul nostru a cam rămas în urmă în ceea ce privește amenajările și modernizările administrative. Aceasta din cauza lipsei de fonduri, lipsă despre care nu aș dori să vorbesc cum. Din această cauză administrația locală dorește să atragă cât mai mulţi bani din fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană prin intermediul programelor de finanțare nerambursabile. Este singura noastră șansă de a pune în aplicare planurile pentru modernizarea și administrarea eficientă a municipiului nostru”.

În scopul declarat de Florea, până la această dată, administrația locală a depus spre evaluare, selectare și finanțare un număr de 11 proiecte având ca valoare totală peste 61.000.000 de euro, adică aproape 300 de milioane de lei.

Liviu Florea, în calitatea sa de coordonator al colectivului care a conceput aceste proiecte, ne-a informat că din aceste 11 proiecte la această oră două se află în faza de implementare însumând peste 188 de milioane de lei, printre acestea numărându-se și proiectul în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, care are ca scop modernizarea drumului județean DJ 107 I: Aiud – Rîmeţ – Ponor – Geogel – Mogoș – Bucium – Bucium Sat – DN 74 (Cerbu).

Administratorul public al municipiului Aiud ne-a mai informat că la această oră se așteaptă semnarea contractelor de finanțare pentru alte două proiecte depuse prin Programul Operațional Regional (POR).

„Așteptăm să semnăm contractele de finanțare pentru două proiecte importante pentru comunitatea noastră și anume pentru proiectul «Eco agrement Aiud – zone de agrement Avram Iancu și Ecaterina Varga», având o valoare nerambursabilă de 5.791.406,31 lei și pentru proiectul «Respect pentru bunicii comunității aiudene», având o valoare de 3.626.525,15 lei, proiect prin care dorim să intervenim activ în creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale dedicate persoanelor vârstnice din municipiu și localitățile aparținătoare”, ne-a declarat Liviu Florea.

Potrivit acestuia, administrația aiudeană a depus prin POR alte șase proiecte importante pentru comunitate. „Acestea se află în faza de evaluare, urmând să treacă prin fazele următoare, respectiv selectare pentru finanțare și implementare. Este vorba despre proiectul «Dezvoltarea infrastructurii antepreșcolare – un viitor mai bun pentru copiii noștri GPP nr. 2 Aiud» în valoare de 4.014.415,30 lei, proiectul «Reabilitare și dotare Colegiu Tehnic Aiud» în valoare de 15.915.858,86 lei, proiectul «Reabilitarea sistemului de iluminat public în municipiul Aiud» în valoare de 11.070.344,03 lei, proiectul «Transport public ecologic în municipiul Aiud» având o valoare de 45.563.703,72 lei, proiectul «Administrație publică locală eficientă pentru cetățeni» având o valoare de 3.988.526,35 lei. Despre acesta din urmă mai trebuie să adaug că urmărește fundamentarea deciziilor, planificarea strategică și măsuri de simplificare pentru cetățeni la nivelul administrației publice locale, fapt care va crește calitatea serviciilor noastre în raport cu cetăţeanul.

Apoi mai este un proiect deosebit de important pentru locuitori și anume «Reabilitare Ambulatoriu Integrat din cadrul Spitalului Municipal Aiud», proiect prin intermediul căruia folosind cei 10.655.591,28 lei vom crește accesibilitatea cetățenilor la serviciile de sănătate, comunitare și la cele de nivel secundar”, ne-a mai declarat managerul municipiului Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea