Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Când și în ce condiții va fi administrată doza a treia de vaccin anti-COVID-19. Obligație sau opțiune? Nevaccinații au prioritate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Când și în ce condiții va fi administrată doza a treia de vaccin anti-COVID-19. Obligație sau opțiune? Nevaccinații au prioritate

Administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19 va începe în România probabil cel mai târziu la începutul lunii octombrie, a declarat șeful Comitetului de vaccinare Valeriu Gheorghiță. Potrivit acestuia, cei care au trecut prin boală nu mai au indicație pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin. De asemenea, cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca vor primi, cel mai probabil, o a treia doză de vaccin ARN mesager.

El a precizat că autoritățile așteaptă recomandarea EMA care va veni la începutul lunii septembrie și care cel mai probabil va fi în acest sens.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Dacă EMA face acesta recomandare la inceputul lui septembrie, cel mai târziu la încep lui octombrie vom putea administra a treia doză”, a spus Gheorghiță la Digi 24.

Seful Comitetului de vaccinare a precizat că pentru a primi o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 trebuie să fi trecut 6 luni de la administrarea celei de-a doua doze. În cazul celor care au primit vaccinul AstraZeneca vor primi cel mai probabil o a treia doză de vaccin pe bază de ARN mesager.

„Cea de-a treia doză va fi recomandată, nu va fi obligatorie”, a spus Gheorghiță.

El a adăugat că românii vaccinați care au trecut și prin boală nu mai au indicație de a primi o a treia doză de vaccin.

Gheorghiță a mai spus că administrarea se va face fie după programarea în platforma de vaccinare, fie prin prezentarea la centrul de vaccinare.

Cei care nu au facut nicio doza de vaccin vor avea însă prioritate la vaccinare, a mai spus el.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea