Rămâi conectat

Politică Administrație

Acuzațiile de abuzuri și dictatură continuă în USR. Încă un lider politic părăsește ,,breasla”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poenaru mai acuză că deşi membrii USR Giurgiu au strâns în stradă semnături pentru campania Fără Penali în Funcţii Publice, „conducerea actuală a partidului dovedeşte clemenţă pentru cazurile de deturnare de fonduri publice de la Giurgiu promovând astfel candidaţi aflaţi în cercetare penală pentru aceste fapte la posturi de demnitate publică.”

Un nou scandal intern loveşte USR. Preşedintele filialei Giurgiu a formaţiunii, Mircea Poenaru, şi-a anunţat demisia marţi şi a acuzat că filiala a fost capturată de un grup de interese fidel grupării Barna-Ghinea printr-un mod nelegal, nestatutar şi abuziv.

„Astăzi am încheiat capitolul USR Giurgiu al cărui preşedinte judeţean am fost timp de 8 luni.

USR Giurgiu a fost capturat de un grup de interese fidel filierei Barna-Ghinea printr-un mod nelegal, nestatutar şi abuziv. Astfel preşedintele partidului a dispus printr-o decizie care nu a fost supusă votului în Biroul Naţional şi neconformă cu statutul USR numirea ca preşedinte a organizaţiei judeţene Giurgiu a domnului Ciprian Ionuţ Alexandru, angajat la Secretariatului General şi preşedinte al organizatei locale Ogrezeni aflat în incompatibilitate de funcţii conform statutului.

Această decizie a fost luată cu încălcarea autonomiei celor 24 filiale locale ale USR Giurgiu care programaseră alegeri democratice întrucât rezultatul votului nu ar fi fost favorabil acestei grupări care a preluat în moduri similar şi alte filiale locale pentru a-şi pune în funcţii oamenii fideli gata să voteze în Comitetul Politic şi Congres o fuziune cu Plusul lui Cioloş fără condiţii. Fosta conducere a USR Giurgiu a fost suspendată pe perioada cuprinsă între 3-12 luni printr-un vot politic fără o motivare statutară, fără temei de drept şi fără drept de apărare pentru a-i împiedica să candideze la următoarele alegeri.

Deşi membrii USR Giurgiu au strâns în stradă semnături pentru campania Fără Penali în funcţii publice conducerea actuală a partidului dovedeşte clemenţă pentru cazurile de deturnare de fonduri publice de la Giurgiu promovând astfel candidaţi aflaţi în cercetare penală pentru aceste fapte la posturi de demnitate publică”, scrie Poenaru, în postarea publicată pe Facebook.

Sursa: epochtimes-romania.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea