Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Acțiuni ale polițiștilor din Alba, în minivacanța prilejuită de sfârșitul de an: Aproape 180 de intervenții și amenzi de aproape 100.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acțiuni ale polițiștilor din Alba, în minivacanța prilejuită de sfarsitul de an:  179 de interventii, amenzi de aproape 100.000 de lei

În perioada 30 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, peste 160 de polițiști au acționat, zilnic, pe raza județul Alba, pentru prevenirea evenimentelor negative și creșterea siguranței rutiere.

Aceștia au utilizat, în fiecare din zile, în medie, 80 de autospeciale, precum și 15 aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.
Măsurile luate de polițiștii au făcut ca cetățenii să petreacă în liniște, atât în noaptea de Revelion cât și în primele două zile ale Noului An.

În această perioadă, nu au fost înregistrate fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice, infracțiuni grave, comise cu violență sau accidente rutiere soldate cu decesul sau rănirea gravă a vreunei persoane, iar manifestările publice organizate pentru sărbătorirea Noului An s-au desfășurat într-un climat de siguranță publică adecvat.

Structurile de poliție au intervenit la 179 de evenimente, majoritatea fiind semnalate prin Sistemul Național Unic Apeluri de Urgență 112.

În cele 4 zile, au fost constatate 74 de infracțiuni, din care 11 în flagrant delict și au fost sancționate 301 abateri de natură contravențională, cu amenzi în valoare de 98.245 lei. Față de 5 persoane au fost luată măsura preventivă a reținerii. Totodată, au fost identificate două persoane care erau date în urmărire.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități în trafic, pentru impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulație. Scopul acțiunilor preventive a constat în conștientizarea conducătorilor de autovehicule și a pasagerilor cu privire la importanța respectării prevederilor legale privind regimul de viteză, interdicția conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, acordarea priorității de trecere pietonilor sau altor vehicule precum și importanța utilizării centurii de siguranță.

În urma acțiunilor dedicate siguranței traficului rutier, polițiștii au reținut 21 de permise de conducere, 8 dintre acestea pentru conducere sub influența alcoolului și unul pentru conducere sub influența substanțelor interzise și au retras 12 certificate de înmatriculare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

”Calea Crucii” 2024 – procesiune organizată de Biserica Greco-Catolică, pe străzile din Blaj. Traseul și programul evenimentului

Unirea Ziarul

Publicat

în

”Calea Crucii” 2024 – procesiune organizată de Biserica Greco-Catolică, pe străzile din Blaj. Traseul și programul evenimentului Conform tradiției, Biserica Greco-Catolică va organiza și în acest an, în Săptămâna Mare, Calea Crucii cu procesiune, pe străzile municipiului Blaj. Evenimentul va avea loc în Marțea Mare, marți 30 aprilie 2024, începând cu ora 18:00, cu plecare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea