Rămâi conectat

Actualitate

Acţiuni ale IPJ Alba pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate traversării neregulamentare şi a celor în care sunt implicaţi motocicliştii

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 04-10 mai. a.c., la inițiativa Organizației Națiunilor Unite, sunt organizate acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere, în cadrul „Săptămânii mondiale a siguranţei rutiere”. În acest context, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba organizează activităţi cu caracter informativ – preventiv, care urmăresc prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii precum şi a celor în care sunt implicaţi conducătorii de motociclete.

campanie pietoniPotrivit IPJ Alba, “aceste activităţi sunt derulate în cadrul celor două campanii preventiv – educative, cu tematică rutieră, demarate la nivel naţional şi intitulate „Nu trece dincolo!” şi „Motocicliștii exista in trafic”.

Campania „Nu trece dincolo!” este destinată prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii. Aceasta a fost inițiată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliția Română şi se derulează în perioada 1 mai – 30 noiembrie a.c..

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba desfășoară acțiuni în trafic, pentru conştientizarea pietonilor asupra necesitații respectării normelor rutiere precum şi a conducătorilor auto cu privire la consecințelor ce le poate avea neacordarea de prioritate pietonilor. Totodată, poliţiştii sunt prezenţi în unităţile de învăţământ din judeţ, susţinând lecţii de educaţie rutieră.

O astfel de activitate s-a desfăşurat azi, 06 mai, la Grădiniţa cu Program Prelungit „ Dumbrava Minunată” din municipiul Alba Iulia. Peste 130 de copii din grupele mijlocii şi mari ale grădiniţei, au aflat de la poliţişti care sunt regulile ce trebuie să le respecte atunci când circulă pe drumurile publice, în calitate de pietoni.

Campania „Motocicliştii există în trafic” este destinată prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicați motocicliştii. Campania Poliţiei Române, în parteneriat cu Asociația „Free Riders”, se derulează până la sfârşitul lunii octombrie a.c. şi urmăreşte creşterea gradului de siguranţă în trafic a motocicliştilor dar şi conştientizarea acestora cu privire necesitatea adoptării unei atitudini prudente.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin poliţiştii de la rutieră, va promova siguranţa motocicliştilor în traficul rutier şi cu ocazia manifestării ce va fi organizată sâmbătă 9 mai. a.c., în municipiul Alba Iulia, de către Asociaţia „Apulum Bikers” Alba Iulia.

Poliţia rutieră Alba, recomandă pietonilor să respecte regulile privind utilizarea şi traversarea drumului, să evite să folosească telefonul mobil sau să asculte muzică în căşti în timpul traversării şi să-şi concentreze atenţia asupra traficului.

Motocicliştilor le este recomandat să poarte cască şi echipament de protecţie, să respecte regulile de circulaţie şi limitele de viteză prevăzute de lege, iar pe timp de noapte să poarte veste reflectorizante.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea