Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Acțiune IPJ Alba: Vineri, amenzi de aproape 70.000 de lei. O firmă din Alba Iulia, suspectată de evaziune fiscală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Siguranţa cetățenilor din judeţul nostru este prioritatea poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. Şi la acest sfârşit de săptămână, poliţiştii acţionează cu efective mărite, pe raza întregului judeţ, în scopul menţinerii climatului de siguranță civică, prevenirii infracţiunilor, combaterii evaziunii fiscale şi creşterii siguranţei participanţilor la traficul rutier.

politia02În perioada 17 – 19 iulie 2015, peste 130 de poliţişti din structurile de  ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, desfășoară zilnic activităţi în cadrul unei acţiuni ce vizează prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, vineri, 17 iulie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat 81 de controale în pieţe, târguri, localuri public şi verificări la 85 de societăţi comerciale, fiind vizată combaterea evaziunii fiscale, comerţul ilicit şi contrabanda cu produse accizabile.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere rutiere, pentru fluidizarea circulaţiei precum şi pentru prevenire accidentelor rutiere şi sancţionarea abaterilor comise de conducătorii auto.

În urma acestei acţiuni au fost constatate 23 de infracţiuni, din care 21 de natură economico – financiară, una la regimul rutier şi una de altă natură.

Totodată, au fost aplicate 309 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 67.685 lei, din care 33 la Legea 61 din 1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 19 la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor, 223 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 34 la alte acte normative. Au fost reţinute 6 permise de conducere şi au fost confiscate bunuri în valoare de 1.216 lei precum şi suma de 2.354 lei.

Exemplu:

Cu ocazia unui control efectuat de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, la o societate comercială din Alba Iulia, s-a constatat că în cursul anului 2010, administratorul acesteia a înregistrat în mod fictiv în contabilitate, achiziţii de zahar de la o altă societate comercială, în valoare de 415.894 lei din care 66.403 TVA.

Din cerectările efectuate de poliţişti, a rezultat că în luna martie 2010, fostul administrator al societăţii care a efectuat vânzările, ar fi cesionat părţile sociale unei persoane din judeţul Gorj, însă a păstrat documentele contabile şi ştampila societăţii, de care s-ar fi folosit pentru a emite facturi fictive către societatea ce a fost supusă controlului de ieri, pentru ca această societate să beneficieze de deduceri ilegale de TVA, în scopul sustragerii de la obligaţiile fiscale.

Faţă de administratorul societăţii verificate, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală, iar faţă de persoana care i-a furnizat documentele fictive, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea