Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Acțiune informativ-preventivă pentru creșterea siguranței online a copiilor, desfășurată de polițiștii din Alba

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Acțiune informativ-preventivă pentru creșterea siguranței online a copiilor, desfășurată de polițiștii din Alba

În această perioadă, sub umbrela Proiectului #SiguranțaOnline, polițiștii desfășoară activități în unitățile de învățământ din județ. În săptămâna care se încheie, aproximativ 150 de elevi din Alba Iulia au participat la activitățile organizate de polițiști.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În perioada 20 – 23 februarie 2023, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciului Rutier, specialiștii Centrului de Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au desfășurat activități informativ – preventive la Liceul Teoretic ,,Sfântul Iosif” din Alba Iulia.

Elevii au participat la discuții care au vizat prevenirea violenței în unitățile de învățământ și în mediul intrafamilial, prevenirea victimizării din infracțiuni informatice, a traficului și consumului de droguri, precum și modalitățile de prevenire a victimizării prin bullying. Cu acest prilej, elevilor li s-a explicat că agresivitatea de tip bullying nu înseamnă exclusiv acte de violență verbală sau fizică, ci este o manifestare repetitivă, de durată, care poate genera consecințe dintre cele mai grave, pentru victime.

Discuțiile au avut drept scop și creșterea gradului de informare cu privire la riscurile ce pot apărea în spațiul virtual și, totodată, cu privire la modalitățile de prevenire a acestora. Astfel, un subiect de interes, intens dezbătut cu ocazia acestor întâlniri, l-a reprezentat #SiguranțaOnline, care vizează atât siguranța fizică, cât și siguranța psihologică.

Din dorința de a nu se simți SInGURI, uneori, copiii apelează la ,,prietenii imaginari” din mediul virtual și, deseori, cad în capcana de a trimite poze unui necunoscut, chiar sume de bani, având convingerea că, în spatele ecranului, se ascunde o persoană de încredere. Mai mult, se gândesc că datele personale nu prezintă interes pentru nimeni, dar această mentalitate este greșită, fiindcă toate datele sunt importante.

Conștienți de importanța educației privind folosirea corectă și responsabilă a Internetului, într-o eră în care ,,suntem online” și accesăm diferite website-uri, polițiștii și specialiștii i-au îndemnat pe copii să se gândească de două ori înainte de a trimite o poză, de a deschide un atașament, de a trimite o sumă de bani sau de a se întâlni cu o persoană necunoscută, în urma unor discuții purtate în mediul virtual, pentru că ,,Poveștile cotidiene digitale” au un sâmbure de adevăr, iar ,,Întâmplările de pe net” sunt reale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | S-au copt primele cireșe în Alba Iulia, mai repede ca în alți ani. Cât este prețul în piață?

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO | S-au copt primele cireșe în Alba Iulia, mai repede ca în alți ani. Cât este prețul în piață? Primele cireșe s-au copt în Alba Iulia, după săptămâni de soare și căldură, în special primele două săptămâni de la începutul lunii aprilie. Mai mult decât atât, acestea au apărut și în piață, prețul unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea