Rămâi conectat

Ştirea zilei

ACȚIUNE în Alba Iulia, de săptămâna viitoare, pentru combaterea transporturilor agabaritice. Amenda, de la 1.300 lei până la 26.100 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Emil Antoniu Popescu, a anunțat o acțiune de combatere a transporturilor agabaritice.

„Drumurile pline de gropi sau “vălurite” nu înseamnă neapărat asfalt furat de constructori sau drum făcut “fără a respecta rețeta”. Drumul poate fi așa datorită faptului că unii dintre șoferii de camioane nu respectă semnificația indicatoarelor rutiere de restricție, în acest caz, cel de tonaj.

Începând cu săptămâna viitoare, agenții Biroului Circulație pe Drumurile Publice din cadrul Direcției de Poliție Locală Alba Iulia vor efectua o acțiune de combatere a transporturilor agabaritice. Astfel, potrivit articolului 173 din HG 1391/ 2006 este interzisă circulația pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatoare de restricție. Amenda pentru astfel de fapte este de la 1.300 lei până la 26.100 lei.

Pe aceste sectoare restricționate se poate totuși circula. Administratorul drumului, în acest caz Primăria municipiului Alba Iulia, poate emite autorizații speciale de transport (AST). Știm că fără transport operatorii economici nu pot exista. Nu dorim sub nicio formă acest lucru.

Aceste autorizații pe care le emitem vin în sprijinul celor direct interesați. Nu dorim ca polițiștii locali să vâneze, cum zic unii, soferii. Ne dorim doar ca transportatorii să fie în legalitate. Am avea de câștigat toți.”, a anunțat viceprimarul, într-o postare publicată în mediul online.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea