Rămâi conectat

Actualitate

Acțiune de promovare a conceptului de poliție de proximitate în zonele rurale din Alba cu comunități de romi

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

pol2

*Postul de Poliție Unirea a fost dotat cu un autoturism Dacia Duster

Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia de Ordine Publică, implementează la nivel naţional, în parteneriat cu Universitatea din Geneva şi Academia de Poliţie din Savatan, proiectul „Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunităţile de rromi sau alte comunități dezavantajate din punct de vedere socio – economic”.

Proiectul se implementează în 97 de comune din toată ţara şi are ca scop extinderea conceptului  de poliţie de proximitate în mediul rural, îndeosebi în zonele în care se află comunităţi dezavantajate din punct de vedere socio – economic precum şi prevenirea infracționalități şi creşterea sentimentului de siguranţă publică pentru locuitorii de la sate şi comune şi intervenţia operativă a poliţiei în rezolvarea problemelor de ordin comunitar.

Activităţile derulate în cadrul proiectului au ca premise transparența, contactul direct cu cetăţenii, comunicarea activă şi nu în ultimul rând iniţierea de parteneriate pentru identificarea de soluţii viabile la problemele comunităţii locale.

În judeţul Alba beneficiara acestui proiect este comuna Unirea a cărui post de poliţie a fost dotat cu un autoturism Dacia Duster cu ajutorul căruia poliţiştii vor fi în măsură să răspundă mai operativ solicitărilor comunităţii.

Tot în cadrul proiectului, azi, 25 iulie 2013, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a organizat la sediul Primăriei Comunei Unirea o întâlnire la care au participat președintele Consiliului Judeţean Alba, domnul Ion Dumitrel, primarul şi viceprimarul comunei Unirea, asistenţi sociali din cadrul acestei instituţii, medicii de familie din comună, preotul din localitate, cadre de conducere ale unităţilor de învăţământ din comuna Unirea, reprezentanţi ai comunităţii de rromi precum şi poliţişti de la Serviciul de Ordine Publică, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, ai Secţiei 4 Poliţie Rurală Ocna Mureş şi ai Postului de Poliţie Unirea.

Scopul întâlnirii a fost acela de a stimula cooperarea dintre poliţie şi instituțiile publice judeţene şi locale pentru abordarea problemelor de siguranţă şi securitate civică la nivelul comunei, într-o manieră participativă.

pol1În urma discuţiilor purtate au fost identificate soluţii pentru îmbunătăţirea mediului de siguranţă publică precum şi pentru stabilirea unor parteneriate între principalii factori implicaţi.

În intervenţia sa, domnul preşedinte al Consiliului Judeţean a subliniat importanţa educaţiei în evoluţia societăţii şi necesitatea colaborării între biserică, şcoală şi autorităţile locale în conceperea şi punerea în aplicare a unor proiecte pliate pe nevoile comunităţii, cu referire la comunitatea de rromi.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi-a propus să organizeze lunar întâlniri la care să participe alături de reprezentanţii autorităţilor publice şi  membrii ai comunităţii de rromi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război Citește și: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024 Pensiile speciale în România sunt un subiect care continuă să stârnească dezbateri aprinse. Conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea