Ziarul Unirea
 

ACȚIUNE cu efective mărite, la Aiud: 100 de amenzi, în valoare de peste 24.000 de lei, aplicate de polițiști într-o singură zi

IPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, în municipiul Aiud şi pe raza de competenţă a Secţiei de Poliţie Rurală Aiud.  Au fost constatate 6 infracţiuni şi au fost aplicate 100 de amenzi, în valoare de peste 24.000 de lei.  

La data de 27 martie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Serviciul de Ordine Publică, împreună cu Poliţia Municipiului Aiud şi Secţia 3 Poliţie Rurală Aiud, au organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza municipiului Aiud precum şi în localităţile rurale arondate, ce a avut ca scop creşterea siguranţei publice, prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi prevenirea accidentelor rutiere.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost legitimate 289 de persoane, controlate 190 de autovehicule, testate cu paratul etilotest 149 de persoane şi verificate 7 obiective asigurate cu pază.

Au fost constatate 6 infracțiuni şi 100 de abateri de natură contravențională, sancţionate cu amenzi în valoare de 24.020 lei.

Dintre contravenţiile constatate, 71 au fost la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 5 la Legea 12/1990 privind comerţul, 14 la Legea 61/1991 privind liniştea şi ordinea publică, iar restul la alte acte normative.

De asemenea, poliţiştii au identificat 4 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni, în cauze cu autor neidentificat şi au confiscat bunuri în valoare de 1.100 lei.

Exemple:

Polițiști Secției 3 Poliție Rurală Aiud l-au identificat pe un minor de 15 ani, din comuna Lopadea Nouă, ca persoană bănuită de comiterea unui furt din locuinţă.

Se pare că, la data 15 ianuarie 2017, minorul ar fi pătruns, folosindu-se de chei potrivite, în locuinţa unei femei din comuna Lopadea şi ar fi sustras suma de 5.000 de lei.

Minorul este cercetat pentru furt calificat.

Tot ieri, 27 martie, poliţiştii de investigaţii criminale din Aiud l-au identificat pe un bărbat de 48 de ani, din comuna Lopadea Nouă, ca persoană bănuită de comiterea unei infracțiuni de „însușirea bunului găsit”.

Se pare că, în dimineaţa zilei de 22 octombrie a.c., în timp ce se afla în piaţa din Aiud, bărbatul ar fi găsit un telefon mobil, în valoare de 2.900 de lei, pierdut de bărbat din cetăţean din Aiud şi şi l-ar fi însuşit.

Telefonul a fost recuperat şi predat proprietarului, iar faţă de persoana bănuită, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de însuşirea bunului găsit.

Poliţiştii de investigaţii criminale din Aiud l-au identificat pe un bărbat de 29 de ani, din municipiul Galaţi, ca persoană bănuită de comiterea unei înşelăciuni în dauna unei tinere de 26 de ani, din comuna Lopadea Nouă.

Se pare că, în dimineaţa zilei de 20 noiembrie 2017, acesta ar fi contactat-o telefonic pe victimă, sub pretextul că este reprezentant al unei societăţi comerciale și a informat-o că ar fi câştigat un laptop şi suma de 10.000 de euro, în urma unei trageri la sorţ, solicitându-i, în schimb, suma de 1.145 lei.

Victima ar fi trimis banii, dar nu a mai primit premiul promis.

foto: arhiva

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...