Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Acțiune a polițiștilor din Alba pentru creșterea gradului de siguranță rutieră: Au fost aplicate peste 500 de amenzi, în doar o săptămână

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acțiune a polițiștilor din Alba pentru creșterea gradului de siguranță rutieră: Au fost aplicate peste 500 de amenzi, în doar o săptămână

În perioada 23 – 29 octombrie 2023, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului județ, o acțiune ce a avut ca scop creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea și sancționarea participanților la traficul rutier care nu respectă normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În această perioadă, au fost aplicate 510 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, din care 387 pentru depășirea limitei legale de viteză, 4 pentru neacordare de prioritate vehiculelor, 5 pentru neacordarea de prioritate pietonilor, 74 pietonilor care nu au respectat regulile privind traversarea sau circulația pe drumurile publice și 36 bicicliștilor care au săvârșit abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Dintre sancțiunile pentru viteză, 11 au fost aplicate unor conducători auto care au depășit cu peste 50 de kilometri pe oră limita legală, iar două unora care au depășit cu peste 70 de kilometri/oră limita legală.

Complementar sancțiunilor aplicate, cuprinse între 9 și 20 de puncte amendă (1.305 – 2.900 lei), conducătorilor auto le-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90, respectiv 120 de zile.

Altor 38 de conducători auto le-a fost suspendate permisele de conducere pentru conducere sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise (13), neacordarea de prioritate vehiculelor (4), neacordarea de prioritate pietonilor (5), sau alte abateri de la regulile privind circulația pe drumurile publice (16).

Au fost retrase 46 de certificate de înmatriculare, din care 11 pentru defecțiuni tehnice, 29 pentru lipsa inspecției tehnice periodice și 6 pentru lipsa RCA.
În această perioadă, au fost constatate 23 de infracțiuni la regimul rutier.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 28 de ani, din Blaj, prins de polițiști în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată și fără a avea permis de conducere. S-a ales cu dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tânăr de 28 de ani, din Blaj, prins de polițiști în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată și fără a avea permis de conducere. S-a ales cu dosar penal Un tânăr de 28 de ani, din Blaj, a fost prins de polițiști în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată și fără a avea permis de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea