Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Actele notariale se încheie intr-un singur exemplar. Clienţii vor primi doar duplicate, fără semnăturile lor

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De luni, 12 august, actul autentic încheiat la notar se va întocmi intr-un singur exemplar original, care se va păstra în arhiva notarului public, iar părţile vor primi câte un duplicat. Noile prevederi i-ar putea bulversa pe clienţii care încheie un act la notar, de la contracte de vânzare-cumpărare până la împuterniciri, în momentul în care vor vedea ca pe exemplarul primit de aceştia nu există semnăturile părţilor, ci doar a notarului.

Practic, de luni, orice act autentic va fi întocmit într-un singur exemplar original, care se va păstra în arhiva notarului public. Prin urmare numai acesta şi anexele sale urmează să fie semnate de părţi şi, după caz, de alte persoane prevăzute de lege. În schimb, părţile vor primi câte un duplicat de pe actul original, fără plata unor taxe suplimentare. Duplicatul va purta numai semnătura notarului şi sigiliul biroului notarial şi va avea aceeaşi forţă probantă şi, după caz, executorie ca şi originalul actului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În acest fel se va reduce şi chiar elimina posibilitatea falsificării înscrisurilor notariale ce poartă semnăturile părţilor. Duplicatele, care vor avea aceeaşi valoare juridică precum actul autentic original, vor putea fi folosite în faţa oricărei autorităţi, de la oficiile de cadastru si publicitate imobiliara la Arhiva Electronica de Garanţii Reale Mobiliare si politie, de la oficiile de stare civila, direcţiile de taxe si impozite ori autorităţile vamale.

Sursa: Avocatura.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale Actorul Florin Piersic este transferat de urgență cu un avion medical de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca la un spital din București. Surse citate de Realitatea PLUS indică faptul că actorul va fi internat de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea