Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Acord de recunoaștere a vinovăției: tânăr condamnat la 7 luni închisoare cu suspendare pentru trafic cu etnobotanice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un tânăr din Alba a primit pedeapsa de 7 luni de închisoare  cu suspendare sub supraveghere pentru deținere și vânzare de substanțe etnobotanice.

Tribunalul Alba a admis luni, 11 septembrie 2017, acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între Serviciul Teritorial DIICOT Alba Iulia și inculpatul Ilie Adrian Claudiu. Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive (47 acte materiale), respectiv comercializarea de substanţe clasificate, către persoane fizice neautorizate în deținerea acestora.

Potrivit acordului de recunoaștere, tânărul a primit 6 luni de închisoare pentru prima infracțiune și 3 luni pentru cea de-a doua. Prin contopire a rezultat pedeapsa finală de 7 luni închisoare, care a fost suspendată sub supraveghere pe un termen de 2 ani.

Printre obligațiile impuse inculpatului este și cea de a efectua o muncă neremunerată, în folosul comunităţii, pe o perioadă de 30 de zile, în cadrul Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia sau la Apa CTTA SA Alba Iulia. Instanța a mai dispus confiscarea de la inculpat a unor cantități de fragmene vegetale confiscate în timpuil cercetărilor. Ilie Adrian Claudiu a fost prins în flagrant în timp ce vindea substanțe etnobotanice unui polițist sub acoperire.

”Dispune confiscarea sumei de 180 lei obţinute de inc. Ilie Andrei Claudiu în urma vânzării substanţelor etnobotanice, către colaboratorul autorizat în cauză, a sumei de 1.480 lei obţinute de inc. Ilie Andrei Claudiu în urma vânzării substanţelor etnobotanice către martorii identificaţi, (37 vânzări a câte 40 lei/gr).

În baza art. 274 Cpp obligă inculpatul la plata sumei de 600 lei, cheltuieli judiciare către stat, din care, 500 lei în faza de urmărire penală”, se afirmă în minuta deciziei de la Tribunalul Alba. Hotărîrea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea