ACL Alba: Cadourile otrăvite ale Premierului candidat

Aflat în plina campanie electorală, al cărei start l-a furat fără niciun sentiment de vinovăție, Victor Viorel Ponta se găsea, totuși, în fața unei dileme. România a înregistrat două trimestre consecutive de scadere economică, aflându-se în recesiune. Mai bine spus, în ciuda obedienței cu care Institutul Național de Statistică îi furnizase, umplându-se de ridicol și decredibilizându-se, știri liniștitoare lui Ponta, economia românească s-a încăpățânat să scadă. Și asta cu doar câteva săptămâni înainte de alegeri! Laboratoarele de propagandă și diversiune ale PSD-ului se agitau să găsească o soluție pentru ca ingeniosul doctor copilot premier să nu rămână în pană de promisiuni electorale.

Aparent, o soluție a venit tot cu ajutorul informațiilor furnizate din zona guvernamentală. Astfel, conform execuției bugetare publicate de Ministerul Finanțelor Publice, deficitul bugetului general consolidat ar fi scazut la 0,2% din PIB după primele șapte luni din acest an, față de 1% din PIB aferent aceleiași perioade a anului precedent, ceea ce ar creea premisele încadrării în ținta de deficit pe ansamblul anului 2014 de 2,2% din PIB.

ELIT

Preluând din zbor această ipoteză preliminară, Victor Viorel Ponta a supralicitat imediat: promite 3 miliarde de dolari pentru investiții, bani care, chipurile, vor fi cheltuiți până la sfarșitul anului. Lejeritatea cu care premierul face aceste afirmații frizează ridicolul. Altfel spus, după ce a fost ținută timp de 8 luni la o dietă severă în ceea ce privește investițiile publice, economia va fi “îndopată” ca purcelul înainte de sacrificare, timp de câteva săptămâni, numai până la alegeri, se înțelege! Argumentele macroeconomice cu privire la incapacitatea economiei de a absorbi într-un termen așa de scurt o sumă consistentă, precum și impactul atâtor cheltuieli asupra inflației, nu au nicio valoare în ochii specialistului Victor Viorel Ponta.

“Bombardamentul” cu fonduri publice va fi atent direcționat de Dragnea, care, la adăpostul opacizării distribuției banilor către administrațiile publice locale, va încerca toate formele posibile de racolare și influențare politică.  De asemenea,  premierul copilot, se va grăbi să taie panglici la tot ce mai poate fi inaugurat în pripă, înainte de alegeri.

Această abordare prin șocuri electorale a economiei, a mai fost practicată și de premierii Năstase și Tăriceanu. Istoria recentă arată că efectul cheltuirii agresive a fondurilor publice a fost nefast atât economiei cât și inițiatorilor acestor “politici bugetare”. Populația a suportat ulterior, prin măsuri de austeritate, derapajele bugetare inerente, iar respectivii premieri au pierdut alegerile.

ADEZIUNE PLUS

Aflat însă la lumina reflectoarelor presei obediente, premierul Ponta nu are nici chef și nici timp să mediteze la aceste realități.

La o prima vedere, Ministerul Finanțelor i-a aruncat lui Victor Viorel Ponta un nesperat colac de salvare. Dar, în urma unei analize realizate cu un minimum de bun simț economic, se observă că acest colac este pe jumătate desumflat și pierde aer în continuare. Toate aceste piruete  pe care guvernul de economiști amatori al lui Victor Viorel Ponta, le face cu economia țării, vor fi, în cele din urmă, decontate de noi toți,  martori fără de voie și plăcere la acest spectacol periculos.Se cuvine deci, ca românii să se ferească de Ponta, mai ales atunci când face daruri!

Marius HAȚEGAN, Secretar General al ACL Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

COMUNICAT DE PRESĂ| Victor Negrescu: Mii de elevi și cursanți din Alba vor beneficia de prevederile raportului privind educația digitală

Raportul europarlamentarului Victor Negrescu privind elaborarea unei politici europene în materie de educație digitală a fost aprobat săptămâna aceasta cu… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

1 comentariu

Acidutzu 19 septembrie 2014 at 10:35

Mariusică, articolul tău stă bine mersi de vreo câteva zile aici, in curand va fi scos, şi nimeni nu se “îndură” să facă vreun comentariu pe seama lui (a articolului). Este dovada la cât interes mai puteţi atrage voi, ACL –ul ăsta …Balivernele voastre “marca băsescu” nu mai fac nici cât o ceapă degerată, sunteţi stigmatizaţi. Păcat de tine, Mariusică, un băiat bun de altfel. Cu “alianţa” stai mai rău !

Comentariile sunt oprite