Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Achiziţii online pe portalul AFIR pentru beneficiarii privaŢi din judeţul Alba ai fondurilor europene

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – AFIR a modificat metodologia specifică achizițiilor pentru beneficiarii privați ai fondurilor europene acordate pentru agricultură şi dezvoltarea mediului rural prin adaptarea manualului de procedură pentru achiziții la fluxul derulării şi avizării on-line a procedurilor de achiziții. Portalul pe care se vor derula achiziţiile on-line este pagina de internet a Agenţiei şi poate fi accesat la următoarea adresa AFIR: http://www.afir.info.

Citeşte şi: Ce este ecoconditionalitatea şi normele care o privesc

pndr„Dorința noastră este ca, pentru actualul program, dar mai ales pentru Programarea financiară 2014-2020, toți pașii de implementare a unui proiect de investiţii să se facă on-line – toate datele şi informaţiile să fie furnizate electronic – aşa încât contactul dintre specialiști și beneficiari să fie cât mai redus. Astfel, transparentizăm şi simplificăm procesul de depunere şi implementare a proiectelor şi evităm pierderea de timp fizic a beneficiarului pentru depunerea documentelor specifice. Această abordare evită apariţia întârzierilor în derularea contractelor de finanţare şi mai ales a unor eventuale interpretări și situații potențial conflictuale cu referire la respingerea, neprimirea sau nevalidarea ofertelor depuse în cadrul unei proceduri de achiziţii private.” a declarat Nicolae Popa, director general adjunct al AFIR.

Procedura on-line este aplicabilă pentru toate achizițiile demarate începând cu această săptămână, indiferent de versiunea de contract de finanțare. Ulterior, pe parcursul derulării procedurii, contractul se va actualiza prin acte adiționale. Acestea pot fi încheiate, după caz, exclusiv ca urmare a modificărilor survenite în urma derulării procesului de achiziții on-line sau pot cuprinde și alte modificări ale proiectului. Actele adiționale se vor încheia până la momentul avizării finale a achizițiilor, conform noii proceduri. Această abordare evită apariția întârzierilor în derularea contractelor de finanțare.

Citeşte şi: Fonduri europene nerambursabile pentru tinerii agricultori prin PNDR 2014-2020

Procedura de achiziții stabilește modul derulării şi verificării contractelor de achiziții de servicii, bunuri cu sau fără montaj și de execuție lucrări (construcții, montaj) în cadrul proiectelor finanțate prin PNDR pentru beneficiarii privați. Beneficiarii privați au obligația autentificării pe pagina oficială a AFIR. Astfel, beneficiarul privat va publica pe site-ul AFIR invitația de participare și dosarul cererii de oferte în format electronic. De asemenea, ofertanţii vor parcurge procedura de înregistrare pe pagina de internet a Agenţiei şi, ulterior, vor depune on-line ofertele pentru respectiva procedură de achiziţie. Ca o măsură suplimentară de simplificare, numărul minim al ofertelor conforme primite s-a redus la două, de la minimum trei cât era stabilit prin procedura anterioară. Verificarea și avizarea dosarului de achiziții se va face on-line la nivelul OJFIR și CRFIR, prin intermediul departamentelor de specialitate. Ulterior, pe site-ul www.afir.info se va publica rezultatul procedurii de achiziţie (inclusiv notificările pentru ofertanții câștigători și necâștigători) și se va respecta termenul legal pentru depunerea unor eventuale contestații. După expirarea acestui termen, beneficiarul va încheia contractul cu ofertantul declarat câștigător și va putea publica pe site soluţionarea contestaţiilor. Întreaga procedură se va derula on-line, conform prevederilor procedurale și instrucțiunilor de utilizare de pe site-ul AFIR, valabile atât pentru beneficiarii privaţi ai Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) cât și pentru ofertanți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea