Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Accidentul din Neamț: Cele nouă persoane care au murit ar fi lucrat la negru pentru o firmă din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cele nouă persoane care au murit, după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat în râul Bistrița, județul Neamț, ar fi lucrat la negru pentru o firmă din Cugir.

Reprezentanții ITM Neamț au declarat, pentru ziarulunirea.ro, că în spatele microbuzului care a căzut în râul Bistrița, mai venea un microbuz cu alți muncitori, care erau împreună. Aceștia au declarat că se întorceau de la muncă din Arad, unde munceau pentru o firmă din Cugir, Alba.

”Persoanele declară că se întorceau de la muncă din județul Arad, unde munceau pentru o firmă din județul Alba. Am verificat, nu au contracte de muncă la acea firmă. Niciuna din cele zece victime nu apare cu contracte la acea firmă la care ceilalți au spus că lucrează. E o firmă din Cugir, munca se efectua în două localități din Arad. Nu au contracte de muncă la acea firmă. Ancheta e în curs, primele cercetări le face poliția. Iar noi trebuie să stabilim în ce condiții a fost efectuat acel transport, dacă a fost unul organizat de acea societate sau e unul privat. Microbuzul e proprietatea uneia dintre victime”, potrivit ITM Neamț.

Vehiculul în care se aflau era unul de marfă și fusese modificat pentru a putea transportate persoane. Acesta aparținea unei persoane fizice, fiind înmatriculat în Neamț.

10 persoane se aflau în total în duba care a plonjat, în noaptea de miercuri spre joi, în râul Bistriţa, în zona localităţii Viişoara din judeţul Neamţ, bilanţul final indicând nouă morţi şi un rănit, aflat la spital, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Reprezentanţii IGSU au anunţat, joi, că au fost recuperate şi celelalte două persoane rămase în canalul de apă.

O a zecea persoană, care a ieşit singură din apă, este la spital, conştientă.

Tânărul în vârstă de 21 de ani, din Podoleni, a declarat în exclusivitate pentru Mesagerul de Neamț: ”Nu știu ce s-o întâmplat, m-am trezit în apă, s-a spart geamul din față. Eram 10 în mașină. Era și cumnatul meu, Găbițu Nistor, 25 de ani. El era la volan. Era și fratele meu, Ștefan Marian Vîrlan, 26 de ani. Ne întorceam de la muncă. Lucram ca zilieri, la plantat. De trei săptămâni munceam, și la Alba-Iulia, și la Arad. Mai erau cu noi și băieți din partea Iașiului, nu știu numele de familie, era Costeluș, Denis, Andrei, unu de 19 ani, unu de 17 ani. Mai era un om, de 60 de ani, Fănică, din Bârgăoani. Nu știu firma, ne aducea să semnăm, și munceam în mai multe părți. După Paști urma să mergem în altă parte”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea