Accidentul din Neamț: Cele nouă persoane care au murit ar fi lucrat la negru pentru o firmă din Cugir

Cele nouă persoane care au murit, după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat în râul Bistrița, județul Neamț, ar fi lucrat la negru pentru o firmă din Cugir.

Reprezentanții ITM Neamț au declarat, pentru ziarulunirea.ro, că în spatele microbuzului care a căzut în râul Bistrița, mai venea un microbuz cu alți muncitori, care erau împreună. Aceștia au declarat că se întorceau de la muncă din Arad, unde munceau pentru o firmă din Cugir, Alba.

”Persoanele declară că se întorceau de la muncă din județul Arad, unde munceau pentru o firmă din județul Alba. Am verificat, nu au contracte de muncă la acea firmă. Niciuna din cele zece victime nu apare cu contracte la acea firmă la care ceilalți au spus că lucrează. E o firmă din Cugir, munca se efectua în două localități din Arad. Nu au contracte de muncă la acea firmă. Ancheta e în curs, primele cercetări le face poliția. Iar noi trebuie să stabilim în ce condiții a fost efectuat acel transport, dacă a fost unul organizat de acea societate sau e unul privat. Microbuzul e proprietatea uneia dintre victime”, potrivit ITM Neamț.

Vehiculul în care se aflau era unul de marfă și fusese modificat pentru a putea transportate persoane. Acesta aparținea unei persoane fizice, fiind înmatriculat în Neamț.

10 persoane se aflau în total în duba care a plonjat, în noaptea de miercuri spre joi, în râul Bistriţa, în zona localităţii Viişoara din judeţul Neamţ, bilanţul final indicând nouă morţi şi un rănit, aflat la spital, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Reprezentanţii IGSU au anunţat, joi, că au fost recuperate şi celelalte două persoane rămase în canalul de apă.

O a zecea persoană, care a ieşit singură din apă, este la spital, conştientă.

Tânărul în vârstă de 21 de ani, din Podoleni, a declarat în exclusivitate pentru Mesagerul de Neamț: ”Nu știu ce s-o întâmplat, m-am trezit în apă, s-a spart geamul din față. Eram 10 în mașină. Era și cumnatul meu, Găbițu Nistor, 25 de ani. El era la volan. Era și fratele meu, Ștefan Marian Vîrlan, 26 de ani. Ne întorceam de la muncă. Lucram ca zilieri, la plantat. De trei săptămâni munceam, și la Alba-Iulia, și la Arad. Mai erau cu noi și băieți din partea Iașiului, nu știu numele de familie, era Costeluș, Denis, Andrei, unu de 19 ani, unu de 17 ani. Mai era un om, de 60 de ani, Fănică, din Bârgăoani. Nu știu firma, ne aducea să semnăm, și munceam în mai multe părți. După Paști urma să mergem în altă parte”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

zoro 5 aprilie 2018 at 11:53

Sa se ia masuri drastice pentru cei care transporta persoane cu microbuze pentru marfa,ca acest microbuz nu era pentru persoane,aviz politia romana sant cam nepasatori!!!!

Catalin A 5 aprilie 2018 at 19:14

Un gunoi de sofer. Avea permis de 2 ani si cu 10 amenzi de viteza la activ.
Pacat de cei din duba.
Intalnesc pe drum multi dubari de acest gen. Sunt soferi la firme de 2 lei, duba nu este a lor, nu le pasa de masina, asa ca merg cu viteza.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...