Accidentul aviatic din Apuseni: Despăgubiri de sute de mii de euro plătite de firma de asigurări pentru decesul pilotului Adrian Iovan

Firma de asigurări cu care avea contract Şcoala Superioare de Aviaţie Civilă a plătit moştenitorilor pilotului Adrian Iovan suma de 287.500 euro, prevăzută în poliţa pentru avionul implicat în accidentul din Apuseni de la finele lunii ianuarie. Aceeaşi sumă urmează să fie achitată şi moştenitorilor Aureliei Ion, a doua victimă.

Ominiasig Vienna Insurance Group confirmă că, în cadrul dosarului de daună deschis ca urmare a producerii tragicului accident aviatic din Munţii Apuseni din 20 ianuarie, compania a achitat deja despăgubirea pentru decesul pilotului Adrian Iovan, în baza poliţei de asigurare de accidente a personalului navigant şi a pasagerilor deţinută de Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă. Omniasig a efectuat plata despăgubirii cuvenite către moştenitorii legali ai pilotului Adrian Iovan„, se arată într-un răspuns al asigurătorului remis la solicitarea MEDIAFAX.

Potrivit datelor obţinute de MEDIAFAX referitoare la poliţă, suma asigurată în caz deces şi invaliditate totală permanentă se ridică la 287.500 euro pentru fiecare membru al echipajului şi pentru fiecare pasager.

Contractul de asigurare a fost valabil pentru perioada 13 mai 2013-12 mai 2014 şi acoperea toate cele 16 avioane şi elicoptere ale Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, care a plătit 160.020 lei pentru poliţă, încheiată în urma unei licitaţii.

Sursa: mediafax.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...